Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    ајде ке стискаме палци :inlove: :* :*

На ang246 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16

Плиссссссс :(

3. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Stom si se napila norlevo nema potreba od panika od toa apce malku ti se poremetuva menstruacijat no ke dobies nekolku dena po nekolku kapki i posle celosna mens ke imas,,,druk pat poveke pazenje :)

4. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16

А ги писува и како ефекти дека се крварење порано, болење стомак , мачнини и тоа значи дека апчето има ефект?

Плус јас не треба да добијам сеа по правило туку за 2 недели како ништо

5. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    toa apce e mn jako i ovaj mesec malku ti se poremetuva mens ,,, zolvami ednas se napi od toa i isto taka i se sluci i se poremeti mens ,,,isto kako tebe

6. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Вака,имавме со дечко ми незаштитен однос кога бев во плодни денови.Менструација требаше да добијам на 14ти овај месец,но сеуште немам добиено,а доколку добиев на 14ти,денес требаше да ми биди последен ден од менструацијата.
    Претходниот месец добив на 16ти,и ретко кога ми касни,можи да добијам некој ден порано пример на 13ти но никогаш не ми каснело.Некој посебни симптоми немам,освен така некое гадење,но не повраќам.
    Знам дека најсигурно за да проверам дали сум бремена е да отидам на гинеколог или да направам тест,но ме интересираат ваши мислења односно до колку денови еве би можеле да доцни менструацијата иако досега сум имала редовна менструација,и дали почетните симптоми се кај секого различни или..?

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    До една недела е нормално да ти доцни менструацијата.
    Ако си добила минатиот месец на 16-ти, тогаш овој си требала да добиеш на 13-ти (бидејќи се брои и првиот ден од менструацијата)
    Почекај до утре. Ако нема ништо и утре тогаш направи тест за бременост и посети гинеколог.
    За било какви симптоми уште е рано.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.766

аха па извини јас погрешно сватив :) тогаш ти посакувам срека да си видиш две цртички :)

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Nema nisto :) Daj boze da mi pokaze dve crtickiii :) Sepak fallla mnoguu :* :*

На jule1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    imav odnosi so soprugot posle 1 nedela napraviv test mi pokaza negativno no sega i mi kasne 2 dena se pazevme mn mi e tvrt stomakot i mi se vrte sto mislete dali sum ostanala bremena?

11. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Една недела после секс е рано да покаже резултати.
    Направи си пак тест.

13. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0

14. buba1234

buba1234 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки

би сакала да прасам нешто. Скоро секогаш имам редовна менструација, сега ми доцни два дена и малце сум у паника, сабајле направив тест за бременост sure chek и ми излезе негативен. сакам да прашам дали имам место за паника или да не си ја замарам многу многу главата. поздрав

15. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    почекај не се замарај, ке ти дојди , ако си имала заштита немаш место за паника. Може да ти касни од стрес. ;)

16. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    28.525
    Секс со кондом или без?!? Ако било со кондом тогаш веројатно ти доцни од стрес, од паника, опушти се и најверојанто ќе ти дојди!
    А ако било без кондом тогаш по стоти пат ќе ,,напишам муабет,, кој на форумот го има милион пати кажано! Не мора да сврши во тебе за да останеш бремена!Иако ретко но возможно е да се забремени и од сперматозоиди во предсемената течност! Ама ова е мнооогу ретко, така да надевај се дека не се броиш во тие редови! Со среќа!

17. 27eb

27eb Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Имам едно прашање до вас :) дали може да се остани бремена ако ти се плодни деновите имаш незаштитен секс а притоа да не сврши во тебе(значи свршува надвор) и за рок од половина час може и повеќе имаш пак односи и пак да не сврши во тебе ? :)

18. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

можи ама не се многу големи шансите :)

19. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Може, и тоа шансите ти се мошне големи... Во плодни денови многу малку фали да се забремени, а чим откако еднаш свршил пак сте имале незаштитен однос, тогаш има шанси некое сперматозоидче да залетнало каде што не треба.

20. peperutka21

peperutka21 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Девојки од последната менструација ми се поминати 35 дена, имаме незаштитен однос ( во минатиов месец многу чест) немам никакви симптоми на добивање освен што градите ми се отечени ама не ме болат. Дали да направам тест или е многу рано, што мислите, има ли потреба од загрижување?