Stom si se napila norlevo nema potreba od panika od toa apce malku ti se poremetuva menstruacijat no ke dobies nekolku dena po nekolku kapki i posle celosna mens ke imas,,,druk pat poveke pazenje
А ги писува и како ефекти дека се крварење порано, болење стомак , мачнини и тоа значи дека апчето има ефект? Плус јас не треба да добијам сеа по правило туку за 2 недели како ништо
toa apce e mn jako i ovaj mesec malku ti se poremetuva mens ,,, zolvami ednas se napi od toa i isto taka i se sluci i se poremeti mens ,,,isto kako tebe
Вака,имавме со дечко ми незаштитен однос кога бев во плодни денови.Менструација требаше да добијам на 14ти овај месец,но сеуште немам добиено,а доколку добиев на 14ти,денес требаше да ми биди последен ден од менструацијата. Претходниот месец добив на 16ти,и ретко кога ми касни,можи да добијам некој ден порано пример на 13ти но никогаш не ми каснело.Некој посебни симптоми немам,освен така некое гадење,но не повраќам. Знам дека најсигурно за да проверам дали сум бремена е да отидам на гинеколог или да направам тест,но ме интересираат ваши мислења односно до колку денови еве би можеле да доцни менструацијата иако досега сум имала редовна менструација,и дали почетните симптоми се кај секого различни или..?
До една недела е нормално да ти доцни менструацијата. Ако си добила минатиот месец на 16-ти, тогаш овој си требала да добиеш на 13-ти (бидејќи се брои и првиот ден од менструацијата) Почекај до утре. Ако нема ништо и утре тогаш направи тест за бременост и посети гинеколог. За било какви симптоми уште е рано.
Zdravo imav odnosi so soprugot posle 1 nedela napraviv test mi pokaza negativno no sega i mi kasne 2 dena se pazevme mn mi e tvrt stomakot i mi se vrte sto mislete dali sum ostanala bremena?
Здраво девојки би сакала да прасам нешто. Скоро секогаш имам редовна менструација, сега ми доцни два дена и малце сум у паника, сабајле направив тест за бременост sure chek и ми излезе негативен. сакам да прашам дали имам место за паника или да не си ја замарам многу многу главата. поздрав
почекај не се замарај, ке ти дојди , ако си имала заштита немаш место за паника. Може да ти касни од стрес.
Секс со кондом или без?!? Ако било со кондом тогаш веројатно ти доцни од стрес, од паника, опушти се и најверојанто ќе ти дојди! А ако било без кондом тогаш по стоти пат ќе ,,напишам муабет,, кој на форумот го има милион пати кажано! Не мора да сврши во тебе за да останеш бремена!Иако ретко но возможно е да се забремени и од сперматозоиди во предсемената течност! Ама ова е мнооогу ретко, така да надевај се дека не се броиш во тие редови! Со среќа!
Имам едно прашање до вас дали може да се остани бремена ако ти се плодни деновите имаш незаштитен секс а притоа да не сврши во тебе(значи свршува надвор) и за рок од половина час може и повеќе имаш пак односи и пак да не сврши во тебе ?
Може, и тоа шансите ти се мошне големи... Во плодни денови многу малку фали да се забремени, а чим откако еднаш свршил пак сте имале незаштитен однос, тогаш има шанси некое сперматозоидче да залетнало каде што не треба.
Девојки од последната менструација ми се поминати 35 дена, имаме незаштитен однос ( во минатиов месец многу чест) немам никакви симптоми на добивање освен што градите ми се отечени ама не ме болат. Дали да направам тест или е многу рано, што мислите, има ли потреба од загрижување?