пред 4 дена со партнето имавне секс ама кондомо ни се скинал и влезе 5-6 пати и после го сетивне се разбира сврше надвор не во мене и неплоден ден е како сто гледав на календаров ако не ме лажи дали има шанси а бременост?
^ Не би требало да има, друго е ако се скинал кондомот и свршил во тебе, па дури тогаш да сте виделе. Вака не би требало да се грижиш.
pa kako moze da ostanes bremena koga ne svrsil vo tebe? a toa so plodni i neplodni ne eksperimentirajte mnogu da ne se cudis koga ke ti narasne meseto
Moze li da znam? imavme prvi odnosi so decko mi i prvin pocnavme bez kondom ali kako sto vika toj ne svrsil vo mene, posle stavi kondom i svrsi nadvor od mene, a posle 2 den mi se losese i dva pati povrativ vecerta dali ima sansi da se pojavat tolku rano simptomite ako sum bremena ?
Нема шанси толку рано да се јават симптоми. Зошто имаш односи без заштита? Не се плашиш од полово преносливи болести?
Ne neee, prv pat mi bese i sea mi e strav deka toe se simptomite za bremenost ali nzz mislam deka se mn rani posel 2 den da mi se losi i povraka?
Цации не се секираш штом не свршил во тебе шансите да си бремена се мали, особено ако не си била во плодни денови. За друг пат користи си заштита, да не трчаш по клиники! Тоа што си повракала ти е сигурно од некое јадење или нешто, нема шанси од бременост после 2 дена да имаш симптоми.
Извини, но морам да те цитирам од причина што овие информации и твои закључоци се многу невистинити. Календарот за плодни и неплодни денови не е никаков експеримент !!! Плодни денови се оние при кој јајце клетката е жива во матката и чека да се оплоди. Жива е 42 часа и после умира, па при менструација се вади. Оваа клетка оживува отприлика на 14тиот ден од почетокот на последниот циклус ( за девојки кои добиваат менст. на 28 дена) поточно на средина од циклусот (може и на 17тиот ден да е ако менструацијата на некоја и доага на 34 дена). Мегутоа, бидејки не секогаш овие дати се редовни, а и од причина што спермата може да живее и по 5 дена во матката, се внимава повеке, односно ризични односи не се препорачани од 9 до 22 ден од почетокот на последната менструација. А тоа со не сврши внатре па нема шанси да сум бремена - чисти измислици! Ако девојката е во плодни денови, има скоро 90% шанса да забремени !!! Така сестра ми остана трудна.. срека таа и сакаше детенце само не уште на лето, но еве сега е трудна ! Значи, и во предсемената течност има сперматозоиди, малку се, но за да се забремени и 1 е доволен !!! Девојки, особено оние во тинејџерски години, не си играјте со животот, мало невнимание значи многу! Неинформираноста може животот да ви го направи кожмар за 5 минути!!!
Пред неколку дена побарав совет, но би сакала да побарам повторно. Секогаш имаме заштитен однос и свршува надвор од мене. меѓутоа под стрес бев последниве 2-3 недели и ми доцни веќе една недела. Колку време е нормално да ти доцни поради стрес?
Епа толку, една недела. Го проверувате ли кондомот после односи да не е пукнат? Сепак една недела е во прашање, направи си тест..
*Aniston* Мислам дека многу се притресуваш, шансите да се забремени од предсемена течност се многу мали сепак постоечки и тоа ако се погодило така кај сестра ти не значи дека и кај оние што немаат шанси за тоа ке им се деси, ете девојчето (се водам според пишаното) вика дека имале заштитен однос и свршувал дечко и надвор. Ако е така нема место за паника како би можела да биде бремена..освен ако постои уште нешто што и се страв да пише. Поздрав
Јасно ми е се, не велам дека девојката е трудна, всушност сум сигурна дека не е... Но сепак, и најмалата шанса кога ја има, треба да се елиминира, сепак се работи за абортуси - убиства. Која е спремна да рага - изволте, нека има односи со таа техника на свршување надвор... Но девојчиња од 20 години мислам дека не треба така да си играт... Клиниките се нонстоп полни млади девојки кои одат да убијат детенце.
Епа ако сте го провериле и бил океј тогаш нема простор за паника Може да ти касни од други причини, стресот е една од нив..