Секој пат ако се тресеш вака кога ќе имаш односи тешко тебе. Како што ти кажаа ако било се океј, значи кондомот останал читав и т.н. тогаш нема простор за паника.
Devojki saka da znam dali mozam da bidam bremena od kako imav odnosi so mazmi ednas ne svrsil vratre a 2-ot pak svrsill a Denot mi bese ploden da ima sanci da zabremenuvam???
Не мора да значи дека точно една недела доцни поради стрес. Еве јас на пример, сменив клима, бев надвор од државата, ми доцнеше цели две недели За време на испитна сесија обавезно ми доцни, и тоа не се случува еднаш, туку скоро четири години Стресот си го прави своето. Штом имате заштитени односи мислам дека нема реални шанси да си бремена За да ти олесни можеш да си направиш и тест, ама мислам дека нема потреба.
dali moze da mi dojde i pak da sum bremena, daj objasnete mi i ako e mozno toa kako treba da bide ???
Ти ги читав и минатите постови и ти пратив и ЛП - не се замарај толку, гарант не си бремена ! Можно е и да ти дојде а да си бремена, но тоа се случува ептен ретко. Ако ти дојде сега во сабота, наредната сабота направи си тест за бременост, ако си бремена ке покаже. Но сепак мислам дека не треба да паничиш, сепак односот ви бил заштитен, си била во неплодни денови, а и симптоми никако неможеш да имаш одма после 2 дена од односот... Кулирај, сега и од стресот може да ти задоцни
Бев навистина под голем стрес поради екстерните, плус смртен случај (кој навистина многу ме потресе) и времето е многу променливо.. а кај мене буквално се влијае.. значи сигурна сум дека нема се скинато кондомот затоа што секогаш со свои очи гледам како свршува надвор од мене и се е океј, а и немавме односи за време на плодни денови.. веќе почнав да имам некои симптоми, ме болат јајниците, половините, се надевам дека ќе ми дојде овие денови И благодарам многу на сите за советите!
Здраво женски. Ми треба итно ваш совет Имавме секс со дечко ми, заштитен ама сврши во мене и не се тргнавме баш одма туку откако свршив и јас (минутка-две после тоа). Го проверивме, не беше скинат... Ама кога се тргна од мене беше многу горе кондомот и страв ми е да на некој начин да не протекло надоле... Тоа се случи пред една недела.. Ако направам денес тест за бременост можно е да ми покаже дали сум бремена?
pepper не би требало да си бремена. значи за да забремениш треба да сврши внатре... да се правеа така деца од протекување врз женски полов орган сите до сега ќе имавме по десетина деца... не се скирај нема место за паника
Здраво девојки Ми касни веќе 50 дена, значи во мај не ми дојде. Дечко ми нема свршено внатре во мене, но врз "неа" да. Имали шанси да сум бремена? Имам болки во половината и јајниците, и градите ми се многу отечени.
ne mi se veruva da si bremena cim nema svrseno vo tebe,ti za sekoj slucaj mozes da si napravis eden test...
многу се 50 дена, сепак овие се симптоми на пмс и овулација, почекај за некој ден да видиш дали ке ти дојди..
Оу ова е многу.. Месец ипол Ако не свршил во тебе не верувам дека се работи за бременост, ама моја препорака ти е да одиш на гинеколог, не само заради тоа дали си бремена, туку да ти каже зошто воопшто ти касни толку, не е мал париод. Ако ти служи за утеха една другарка моја немаше добиено 3 месеци, се работеше за некоја инфекција мислам.. Така да оди, и види што е работата, а за бременост искрено не верувам не свршил во тебе..
тест направив пред 2 недели беше негативен, и сега сакам да одам на гинеколог, Последните два месеци нонстоп сум релација Македонија-Бугарија , 1 недела ваму, 1 таму, сега за дена се вракам во Македонија и морам да одам на гинеколог Ви благодарам на сите
Тоа што не свршил во неа не значи дека не е бремена! Ако имале незаштитен однос, има сперматозоиди и во предсемената течност што можат да завршат работа... Чим тестот излегол негативен, можеби е до хормоните, но сепак провери се и на гинеколог и преку крв, сепак скоро 2 месеци се во прашање.. И ако еден тест излегол негативен, не е тоа сигурност.
Zdravo, vaka znaci mi kasni celi 2 meseci vo tekot na ovie 2 meseci imav nezastiten odnos znaci posle 2 godini imav vtor vo mojot zivot ali toa se desi koga vekje mi kasneshe i ushte mi nema dojdeno, posle odnosot mi se pojavi kandida sea posle 2 nedeli bez konzumiranje na apcinja samo so redovna higiena mi pomina ushte nemam dobieno, za test pravev shure chek znaci negativen e vashe mislenje, sram mi e da idam na ginekolog poshto maticniot mi e mashko i uzhasno neprijatno se custvuvam ali kje idam kako i da e smo me interesira vashe mislenje i sovet fala mnogu )))) *
Многу е тоа што ти касни 2 месеца. И не треба да ти е срам и така веке си почнала со односи , треба да се посетува барем еднаш годишно гинеколог. Можно е да имаш и некоја циста (освен нели ако не си бремена) , и не верувај многу на тестови , оди си на гинеколог , ако ти е срам што е машко смени го но не се оставај така , позз
девојки минатиот пат добив на 30ти мај еве го 11 јуни уште немам незнам дали е од стрес од што имав колоквиуми или од што имавме караници со дечко ми, имавме секс без кондом, тој не остави ништо во мене.. ама нешто читав за таа pre-cum течност.. имавме по втор пат али тој беше во вц и се изми.. многу сум напната, само чекам да добиjaм.. има ли најмала шанса за бременост?
Па, добро е што си почнала да диташ за таа пре-кум течноста, но малку доцниш со тоа, се надевам без последици. Да и во таа предсемена течност има сперматозоиди од кои се забременува, тешко но биднува. Исто и тоа што се измил не мора да значи дека и се измил... Ако си била во плодни денови, некаде околу 15 Мај и сега ти доцни, време е да си земеш тест и да посетиш гинеколог. Со срека се надевам дека ти доцни само така, но друг пат информирај се повеке!