luge prv pat vo zivotot imav odnost kraj na dekemvri od togas do sega pominati se 6 meseci a imam samo 3 pati dobieno..sega pak mi docni..kazete mi nekoj od iskustvo dali taka mu bilo od koga imal prv pat odnosi...i dali moze da sum bremena zatoa sto nikogas ne koristime kondom a i nikat nema svrsheno vo mene..ima li prostor za panika? :/
Не верувам штом добиваш, ама отиди на лекар може е некое пореметување што не мора да значи дека е од тоа што си сексуално активна.
Претходниот месец бев во Шпанија и требаше да ми дојде на 20ти мај ама ми дојде порано на 16 ти мај и ми беше се нормално ми траеше 7 дена, потоа на 31 мај имавме незаштитен однос со партнерот тој пенетрираше неколку пати во мене за на крај да го извади и ејакулира на креветот. Требаше да ми дојде на 13ти јуни, ги имав сите симптоми за да ми дојде (потечени гради, подуеност во стомакот, бубуљици и повремено болки во стомакот), но мене ми каснеше се до 16ти тоа се 3 дена и добивам на 16ти менструација но првично беше многу малку и траеа болките само 3-4 часа, потоа за на крај од денот веќе 4 часа немав никакви болки во стомакот ниту пак имам крв на влошката, дали има простор за паники?
Па, направи си тест, рано е за паника, но ова што ти потекло само малку и си имала болки може да значи и сместување на зачетокот во матката, иако ова се случува многу ретко да прорквари некоја заради вгнездувањето... Сепак си имала односи на плоден ден и имаш шанси да забремениш, иако не свршил внатре има и во предсемената течност сперматозоиди, 2 да влегле, 1 е доволен за оплодување, а ги има над 200 секако Тестот ти е најсигурна опција.. ПС сега поубафо го прочитав постот, можно е заради климата да ти доцни малку, па сега да се мачи да ти дојде, ова мене ми се случува често да 2-3 дена имам малку крв па после на цело да ми дојде.. Но сепак ако не ти дојде скоро направи си тест..
Имав односи пре 10тина дена(ми беа плодни), и кондомот пукна но навреме приметивме и стаивме друг кондом па после сврши(не внатре). Можно ли е кога прв пат пукна кондомот од предсемената течност да се забремени?? Фала однапред
Може ите како да се забремени.. но 10 дена поминале, ако си забременила, бремена си.. ти останува сега само да чекаш...
Девојки ми касни повеќе време со дечко ми имавме односи но никогаш не сврши во мене два пати воопшто не сврши. Но, минатиот месец испив Норлево па добив одма следната недела дали е можно да ми касни од тоа бидејќи правев веќе два теста и двата беа негатини еден sure check a другиот беше be safe. ги правев во разлика од една недела и бидејќи беа за секое време од денот ги правев со втората урина. ве молам некој совет ..
Не си бремена,штом си правела два теста досега и биле негативни. Може си под стрес,па затоа да ти касни.
девојки совет Женски прошлиот месец добив на 15.05.2013 а на 28.05.2013 имав незаштитен однос иако не е свршено во мене се плашам.И овој месец си добив на времѓ дури и пред време на 12.06.2013 неам нсикакви симптоми освен подуен стомак и болка кога ке го стиснам стомакот под папокот чудно ми е зашо после циклусот ми се појави ова.Да напоменам деновиве ми најдоа покачен тироиден хормон Tsh.сега ме занима дали има шанса за бременост покрај се ова,и покрај тоа што после односот добив мн брзо после 14дена.
феминки јас сум нова на форумов и имавме незаштитен однос , eден ден после завршувањето на циклусот, во вода(езеро) и сврши у вода и после 20 минути повторивме но не сврши дали има шанси да сум бремена пошто он ми вика дека одкога ќе свршел после извесно време истекува дел од таа течност ДАЛИ СУМ БРЕМЕНА??