http://www.fitofarm.com.mk/MK/proiz...t_za_utvrduvanje_na_rana_bremenost.aspx?lId=1 Прочитај си тука. Јас како што сфатив, ако нема црта-не си бремена, а ако има црта-бремена си.
Јас го правев скоро.. Една црта = негативен Две црти = позитивен На упатството имаш неколку примери (како изгледа позитивен, негативен и погрешно направен - разгледај убаво)
ИТНО Е , ВЕ МОЛАМ ОДГОВОРЕТЕ ! другарка ми и дечко и имале секс анален и типот не ни свршил воопшто но имало предсемена течност, може ли од тоа да се затрудни ? инаку имале и вагинален, но со кондом и на другарка ми и касни еве веќе 6 дена.. можно е да е трудна?
pa pa panika prosliot mesec dobiv na 25 neli 21 den treba da ima do drugata menstruacija denes e 25-ti jas nedela dena unapred imam bolki i mi otekuvaat jajnicite a sega ne cuvstuvam nisto ne cuvstuvam ni macnini ni bolki za pred menstruacija imam samo uste 5 dena do krajov na mesecov i nekako ne mi se veruva dekak e dobiam ne e mozno nikogas ne sum imala tolku kasno menstruacija vo mesecot ne kupiv test seuste,nekako si vikam aj da pocekam
Како бре од анален да забремени...е Боже.. НЕ е можно тоа. А што се однесува до вагиналниот, бил со кондом, значи ако не се случила некоја незгода пример да им се скине кондомот или слично, не е бремена. Не треба 21 ден, туку најчесто е околу 28 дена, од првиот ден од претходната менструација, до првиот ден од следната. Така да ти си требала да добиеш некаде околу 21. Ти касни 4 дена, може од многу фактори да е: лекови, промена на време/клима, ако си била болна и слично. Кажи ни дали си имала ризични односи овој месец или што се случило за да можеме да ти помогнеме. Ако си имала,тогаш најубаво е да си направиш тест.
а да си купиш тест не ке ти е лошо и менструацијата не иди на 21 де туку нормално е да ти доага на 28-30 дена преку сила што значи тебе ти касни у секој случај па затоа утре трк до аптека и земај тест прави го и пиши тука каков е
Помош Здраво. Имам 19год. пред 2 дена имав односи со партнерот и на двајцата ни беше прв пат. Не користевме заштита и сеа ми е страв. Може ли да ми кажете ваше мислење. Фала однапред.
Помош Мислам дека сама го знаеш одговорот од можниот ризик... нема што да ти кажеме не гледаме на гравчиња, да ти кажеме дали си трудна или не. За следен пат користете заштита.
се додека не сфрсил во тебе нема потреба од паника а пошто и на двајцата ви бил прв пат нема голем ризик за сексуално преносливи болести сепак нареден пат користи заштита за да бидеш помирна
Хелоу, значии првин објасни ја ситуацијата дали свршил во тебе, што како па ние ќе можеме да ти дадеме претпоставка , и после шур чек не ти бега
пред речиси 6 дена бев во станот на дечко ми и имавме орален секс.. прекрасно беше и ми сврши.Спермата заврши во мене и во моето газе. прекрасно беше но сега мислам последниве 2 или 3 дена ми се и стално ми е лошо.. незнам дали сум бремена. сеуште не ми е време за менструација ама незнам што ке биде но девојки многу се плашам..Дали имате слично искуство позз
Мислиш на анален? каде во тебе биди попрецизна ако е во вагината тогаш можно е и да си, купи си тест.
NAPRAVIV TEST ISPADNA NEGATIVEN NO JAS EVE USTE NE SUM DOBILA,DENES BEVN A GINEKOLOG I IMAM CISTA 26 27 mm i mn belo pranje katastrofa mi rece deka sum i deka cistata e mn golema ama i problem e toa sto mi kasni na eho vide i rece deka ne pokazuva nisto kako znak za bremenost utre ke vadam krv za da se uverimee a za cistata i beloto pranje ke mi dadela nesto,NEZNAM STO MI E SEUSTE NE SUM DOBILAA A I OVA SO CISTATA I BELOVO PRANJE GINEKOLOGOT KOGA VIDE JA FATI PANIKAA A JAS PAK NEZNAM SEBESI KAKO DA SE SMIRAM A NE NEA,INACE DA IMAV RIZICEN SEKS I TOA SEKOJ VTOR DEN RECI SI I DA DECKO MI VELI DEKA SVRSIL VO MENE ps:ne me bolat gradite tuku bradavicite i mn mi se ispapceni
леле колески јас во првата бременост немав вакви симтоми,до душа не се ни секавам до толку бесе пред 7 години....сега еве 2 месеца се обидуваме за фторо детенце....треба да добијам на 4 јули имам редовен мензис на 28 дена,еве усте 6 дена треба да добијам пред секое добиванје ме болат градите и сум многу нервозна но сега ги немам овие симтоми....ме боли многу долниот дел од стомакот кај јајниците,како некое стеганје имам ми трае неколку секунди и поминува,предходната менструација ми траеше само 2 дена,досега никогаш не ми било така.......немам стрпление до 4 да чекам.....што мислите дали и ова е некој знак за бременост.....ве поздравувам сите,и ви посакувам сите што сакате да си ги видите вашите две цртицкииии..........