Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Joanaaaa

Joanaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    фала ти мнгоу.. се напив апче ама каснењево на менструацијава ме буни :worried:

2. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    зошто тогаш ми касне скоро месец...:/

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Епа ако не свршил во тебе,тогаш не си бремена. А ако свршил има шанси. Ма да јас мислам дека ти е од стрес.. А и би ти препорачала да си посетиш и гинеколог со оглед на тоа дека секој месец ти касни многу..

Со оглед на тоа дека си се напила апче, не си бремена. Но има шанси да ти доцни менструацијата од стрес а и мислам дека поради апчето може да ти се поремети циклусот (порано да доаѓа,да доцни..) :)

4. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Епа ако не свршил во тебе,тогаш не си бремена. А ако свршил има шанси. Ма да јас мислам дека ти е од стрес.. А и би ти препорачала да си посетиш и гинеколог со оглед на тоа дека секој месец ти касни многу..

не ми касне секој месец, редовно ми доаѓаше, само сега што ми касне :/

5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    А извини,јас погрешно сум прочитала. :) Епа мислам дека ти е од стрес тогаш. Но ако не ти дојде во скоро време, посети си гинеколог,да не случајно имаш некоја инфекција или слично.

6. 27eb

27eb Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам колку се големи шансите за бременост ако имаш незаштитен секс во плодни денови а партнерот да не сврши во тебе???

7. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    95.5% сум сигурна дека не си бремена, а тоа што ти касни скоро цел месец е сериозна работа. Ти препорачувам да си посетиш гинеколог најбрзо што можеш. Не да се плашиш, туку за да знаеш на што си и како понатака! :hai:

8. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Ризикот постои уште од првиот сексуален однос. Е сега така стојат работите дека кога ти се неплодни денови, шансите се помали, а кога ти се плодни, тогаш сите се фаќаат за работа :D Не знам колку е точно, но до некаде држи вода тоа дека и од таа предсемена течност може да се забремени затоа што нормално и таму има сперматозоиди. Така да, ако ти биле плодни + незаштитен секс = според мене има едно 20-30% шанси да се фатило. Али друг пат избегнувај ја оваа комбинација ако не сакаш случајна несакана бременост :D

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.676
    Допаѓања:
    106.827

оди на гинеколог и види да не имаш некоја циста па поради тоа да ти касни :)

10. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    95.5% сум сигурна дека не си бремена, а тоа што ти касни скоро цел месец е сериозна работа. Ти препорачувам да си посетиш гинеколог најбрзо што можеш. Не да се плашиш, туку за да знаеш на што си и како понатака! :hai:[/quote]
    јас прави сообраќајка и операција ме правија можно ли е и од тоа нешто да е :/

11. vdel

vdel Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravo sakam da mi dadete mislenje..znaci taka so decko mi imavme nezastiten odnos na 18ti juni i toj e siguren 100% deka ne svrsi vo mene ..posleden pat dobiv na 26ti maj i sega mi docni 9 dena..nemam nikakvi simptomi na bremenost i napraviv 2 testa i 2ta bea negativni..dali ima sepak sansi da sum bremena ?

12. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Секогаш има ризик при незаштитен однос, штом тестовите се негативни не си бремена причината што ти касни не значи дека си бремена можеби се работи за нешто друго најсигурно ти е да отидеш на гиниколог

13. vdel

vdel Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    znaci sekoj mesec mi kasni najcesto po 2 dena a nekoj pat i poveke najmnogu do 5 no ovoj mesec 9 dena i mnogu sum zagrizena..cel mesec juni mi bese stresen mesec i mislam da ne e od toa

14. vdel

vdel Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

znaci sekoj mesec mi kasni najcesto po 2 dena a nekoj pat i poveke najmnogu do 5 no ovoj mesec 9 dena i mnogu sum zagrizena..cel mesec juni mi bese stresen mesec i mislam da ne e od toa

15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Сигурно ти е од тоа. Не се секирај најверојатно не е ништо сериозно, ама сепак закажи си на гинеколог. Ќе му објасниш што се случило и дека не си имала сексуални односи до сега (тоа што само сте се обидувале со дечко ти не важи затоа што не си скината), но дека ти касни. И ќе ти даде соодветна терапија и готово. Ништо страшно. ;)

16. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Гиникологот ти е најдобра варијанта може да е од стресот а може и другото :wasntme: затоа сигурно си е сигурно користи уште еднаш заштита :!: :*

17. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    При незаштитен однос секогаш има шанси за бременост.. Но покрај негативните резултати од тестовите, мислам дека не си бремена. Но ние тука можеме само да мислиме и да погодуваме.. 9 дена доцнење и не е нешто многу страшно. Почекај уште малце, ако не ти дојде, тогаш консултирај се со гинеколог. Позз :)

18. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    јас прави сообраќајка и операција ме правија можно ли е и од тоа нешто да е :/[/quote]Да можно е да е од тоа. Не си скината, скоро никакви шанси нема за бременост. Сигурно ти е од стресот и операцијата. Операција(без разлика каде) не е проста работа, многу работи се менуваат после тој потег..

19. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Леле мн ми дојде некој страв, имавме односи со дечко ми, прво со кондом пробаввме па после го извади рече не му се дигал, и ајде реков ок само пази, и не сврши во мене, на крајот сврши кога му го д**** , ама мн ме фати страв ,да не случајно свршил додека сме имале :( леле не знам шо да праваммм помагајте

20. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    значи секогаш има можност за да останеш бремена но штом е сигурен дека не свршил во тебе шансите се мали но кондомот не за џабе го измислил некој после нема каење откако ќе биде :!: