Aко може малку подобро да се изјасниш? Викаш дека денес е 7ми ден (веројатно од кога сте имале секс) а треба на 25 овој месец да ти дојде??? Како тоа кога уште не е 25ти а ти викаш дека ти касни.
zdravo da ve prasam za mislenje imam nezastiteni odnosi so decko mi bez kondom megu toa ne svrsuva vo mene i sega mi kasni menstrucacija veke 5 6 dena i cela sum vo panika naprvail testovi za bremenost 3 dva surechaka i eden drug i bea negativni a na mene uste mi kasni i sega nezz se mislam dali da da odam uste na ginekolog i da baram krvna analiza za da bidam celosno sigurna ili smetate deka nema potreba da digam tolku galama i dali moze testovite sekogas da ne se tocni iako na niv pisuva 99% tocnost blagodaram pozz
хепигрл... чим не свршил во тебе шансите се минимални може да се рече 0 не не можеме да бидеме 100 % сигурни. важно е и кога си ги направила тестовите, да не било рано па да се лажно негативни. а тоа што ти касни можеби е од стрес или други причини. најверојатно не си бремена бидејќи не се прават така лесно деца ама внимавајте повеќе од сега па натаму
Барам ваши слични искуства околу следново.. Имавме секс и се фино лепо си сврши надвор, е сеа пуста јас сакав да пипнам каква е спермата и со показалецот пипнав и ги протрив прстите потоа (показалецот и палецот).. по помалку од минута се пипнав и себеси на влезот на вагината но со средниот и венчалниот прст, да видам колку сум влажна. Сфатив што направив и одма се измив. Помина неколку минути од кога сврши( нели со допир со воздух се намалува функционалноста) и малку пипнав и ги протрив прстите( значи таа капка се распредели по површината на двата прсти и валда се уништи???? ( тука ми лежи најголемата утеха ), и се измив потоа, и ова ми беше 6 ти ден по почетокот на менструацијата значи делумно неплоден , но сепак испаничив многу, имам читано дека тие малите се ептен борбени пливачи . Свесна сум дека можда ова наликува на оние прашања, му го допрев пенисот дали сум трудна и слично, но коа се вакви ситуации не е смешно нели. Што и како ќе биде ќе видиме, мада и јас мислам дека се 1 спрема 99 посто шансите дека ќе забременам, но некое ваше вакво искуство или слично? Да ви ставал прсти откако ја допрел спермата или било што слично? да се утешам ве молам.
Минатиот месец добив на „4 јуни после 3 дена имав односи знаци тоа е трети ден од месецен циклус.Инаку месецниот циклус ми е 28 дена.Овој месец треба да добијам на 21 јули.Пред 6 дена почна да ми се лоси да имам главоболки малаксаност губенје на апетит и сл симтоми што веднаш ме натераа да помислам на бременост.Утринава правев тест за бременост и се покажа негативен.Дали некој се нашол во ваква ситуација и која е можноста 10 дена пред меструација да се јават симптоми или тоа е само некоја моја психа или ПМС симтоми.Имали надеж дека се работи за бременост?
јас мислам дека усте ти е рано за било какви симтоми или тестови,ама колку сто разбрав си имала односи на неплоден ден,сепак јас би ти рекла да поЧекас да ти доцни барем еден ден и потоа направи си тест
Значи сите буквално одма си наоѓаме симптоми на бременост . Штом е тестот негативен не си бремена и не мисли на тоа колку повеќе мислиш толку повекеќе симптоми си наоѓаш. Понатаму направи си уште еден тест за да се осигураш
Vaka...so decko mi imavme odnos bez kondom, no toj ne svrsi vo mene, pred vreme go izvadi i potoa go d***** za da svrsi...pred da imame odnos toj ednas svrsi za posle da ne dojdi vednas..dali e mozno da ostanam bremena? vo sredina na ciklusot sum...
После првото свршување, бил да мочка? Се измил? Ако да, тогаш шансите се премногу мали,незнам дали воопшто ги има. Но ако не го направил ни едното ни другото, тогаш има шанси да останеш бремена.
ne..no na kalkulatorot od femina presmetav pisuvase deka sansite se mnogu mali za zabremenuvanje(iako ne veruvam vo plodni/neplodni denovi)...naredniot den posle odnosot pocnaa da me bolat gradite...neznam sto da pravam... imam 19 godini...normalno deka nesakam da bidam bremena
ciklusot voobicaeno ne mi e redoven no otkako pocnav da imam odnosi (pred 3 meseci) se sredi i mi trae okolu 30 31 den
Леле па вие ако сте имале незаштитен однос и одма сте бремени, значи постои можност да забремениш иако не свршил во тебе шансите се минимални но можноста постои
vikufix- Со оглед на тоа дека на 15 сте имале однос, не ти преостанува ништо друго освен да почекаш да видиш дали ќе ти дојде на време. Ако ти касни, направи си тест и ќе дознаеш. Ние неможеме никако да помогнеме.
ама веќе почнаа да ме болат градите,а вообичаено пред да добијам 2 недели ме болат така да да се надеваме дека нема да има ништо..ако доцни ќе правам тест...
Зошто кревате толкава паника кога ви касни неколку дена и сте имале незаштитен секс? Дај ви се молам... Кога ќе ви касни неколку недели ќе се проверите. Си имала незаштитен секс, ти касни 5 дена, тестот да бременост е негативен и те болат градите како што те болат пред да ти дојде и ти сеуште се сомневаш. Па браво.
страв од бременост имавме со дечко ми однос со кондом и кога го извади од мене истече нешто, го проверивме кондомо дали е скинат не бешее се плашам да не е сперма, помина само неделаа и имам вртоглавици и мачнини во стомако дали можно е да сум бремена ? :/
Не си била најплодна тогаш, штом ти доага на 30 дена во ред е, но сепак друг пат користи си заштита, и почни да веруваш во плодни и неплодни денови ако не сакаш да поверуваш дека си мајка во скоро време