Pa doktorot mi rece posle 3 4 meseci mozes... Vo cetvrtok imam zakaZano na kontrola pa ke Vidam so ke mi kaze... Jas edvaj go cekam toa povtornoo da zabremenam, iako imam strav od sve toa sto se sluci...
cvetanoska-15, според мене, треба да се почека отприлика 6 месеци до следна бременост. Треба да се среди орханизмот, хормоните, да почнеш да добиваш редовно и да дознаеш зошто се случило тоа со претходната бременост. Не брзајте, оди прво на преглед, нека види твојот гинеколог дали е се во сред со матката, па после планирајте бременост. Пријателка моја имаше спонтан во 4 месец и и препорачаа да пази да не забремени во наредните 6 месеци.
oni ja znaat pricinata za sve toa sto se sluci... visok pritisok.. do sega 5 pati ima svrseno vo mene pa... ke vidime... sto ke kaze doktorot vo cetvrtok
Сакам да ве прашам ме интересира кој се плодни,а кој неплодни денови? А највеќе ме интересира дали пред менструација се плодни,бидејќи еден ден пред да добијам направивме беља и следниот ден не добив и се напив норлево,па еве поминаа веќе 4 дена уште немам добиено,а ме болат многу градите,незнам што е проблемот или е нормално да ми касни од апчето?
Еве ја мојата ситуација... Вчера со дечко ми имавме секс.. Како и секогаш, користевме кондом.. Кој за жал, вчера пукнал.. Е сеа да ја скратам ситуацијата: се беше некако за момент, го видовме и супер беше кондомот, и по една минута пукнат. Проба да влезе во мене, и пробувајќи да не се пукнал, затоа што баш тогаш го забележав кондомот, или пак пред да проба, исто имавме секс (не беше втора партија, само пауза од неколку секунди) па тогаш да не се пукнал случајно, што би значело дека можеби дечко ми влегол во мене неколку пати со пукнат кондом. И сеа тоа што мене ме плаши е таа предсемена течност. Он не сврши воопшто, и тоа некако ме теши и мислам дека нема потреба од норлево и такви апчиња ама ајде, да видам што ке ме посоветувате вие. Патем ми беше 18 ден од последната менструација.
Ако има било какви шанси во каналчето од пенисот на дечко ти да се наоѓал некој сперматозоид,тогаш има шанси да останеш бремена.Тоа е можно доколку ви била втора партија, и дечко ти свршил пред тоа, а во меѓувреме НЕ мочкал.Во тој случај мали се шансите за бременост, но постојат. Но доколку НЕ ви била втора партија, тогаш немаш место за паника од предсемената течност, и нема потреба од норлево.
Охх па да, втора партија ни беше од првата партија пројдоа отприлика пола саат - 40 мин, и дечко ми ми кажа дека се измил, ама не мочал. И сега? Да земам Норлево?
Vaka jas so deckomi imav seks pred edna nedela...Taka da i veke edna nedela i nesto mi kasni imam blagi grcevi vo stomakot navecer mi se gadi, i umorna se osejkam..Ima sansi bremena da sum ?
А можно е и да имаш стомачен вирус, па затоа да ти се толку лоши, или пак од жештиниве, или од некоја храна. Да е бременост нема да ти се приметува сигурно уште во првата недела и да ти е толку лошо. Бар јас така мислам.
Здраво, да ве прашам вака: редовната менструација ми беше крај на еден или почеток на друг месец, минатиот месец менстуација добив на 21ви, а одтогаш со дечкото имав секс два пати, беа со кондом и свршуваше надвор. Сега е веќе 30ти а сеуште немам добиено. Дали имате одговор за тоа која е причината за нередовната менструација?
Промена на клима,стрес,од самата помисла дека можеби си бремена се напнуваш... Штом свршувал надвор од тебе,немаш причина да се вознемируваш. Почекај уште некој ден,или пак ако мислиш дека ќе ти олесни,направи си тест,за да се увериш дека нема ништо
Девојки со дечко ми пробавме малку на голо но само чиниш влези-излези.Не е било подолго од 5секунди а пред тоа немавме секс што значи прва партија тој ден. Има ли некакви шанси да сум бремена? ..