Значи девојки две правила ! 1-Ако ви го пикнат не сте бремени. 2-Ако ви свршат внатре можно е да сте бремени. Вие работи се учат во шесто одделение.
Da prasam. sekogas mi e redovno ali sega 1 pat mi kasni eve posledno na 28 juni dobiv a sega juli ne mi dojde. se plasam da ne sum bremena ama ne mi se losi ne mi se povraka a i deckoto vika da ne se sekiram deka nema nisto. sepak mislam da kupam test da vidam za sekoj slucaj.
Минатиот месес имав неколку пати незаштитен секс со дечко ми, првите два дена после менструација, и сврши надвор. Ама ми касни скоро цел месес, и направив два тестови за бременост и се негативни. Што можи да е? Дали тоа што не можам да спијам веќе подолг период навечер, туку само преку денот неколу часа може да влијае?
Девојки редовна менструација ми беше околу 1ви од почеток на месец. Минатиот пат добив на 21ви, а одтогаш со дечко ми два пати имавме односи, двата пати беа со кондом и и двата пати свршуваше надвор од мене. Сеуште немам добиено, скоро 40 дена. Совети? Фала
Не би требало да си бремена, но ако си во можност напарви си тест за да си се смириш. Инаку оди на гинеколог, можеби се работи за некоја инфекција.
Ама од што да бидеш бремена кажи ми? Си имала односи со кондом, свршувал дечко ти надвор од тебе.. Нема шанси да си бремена. Си реков да направиш тест за да се смириш малку, но немораш. Оди директно на гинеколог,бидејќи ти доцни од нешто друго.
ve molam pomognetemi!!!!!!!! zdravo...veke mi kasni 15dena i sum mnogu uplasena imam bolka vo gradite i se cuvstvuvam deka ke mi dojdi no uste ne mi idi...so deckomi imavme seks no so kondom i nemase nisto toj svrsi no nadvor ne vo mene dali na nekoj vi se slucilo ova?
ve molam pomognetemi!!!!!!!! Ако не свршил во тебе тогаш зошто креваш паника? Не си бремена, не грижи се. Од вода и шеќер деца не се прават...
se plasam zatoa sto mi kasni prv pat mi kasni 15den mi kasnelo ama 8-9 dali na nekoj vi kasni poveke denovi i od sto mozi da kasni???
Може да ти касни од многу причини. На пр. од стрес, од промена на клима. Смири се малку, ќе ти дојде...
Нема ограничување колку може да ти касни.Можеби е хормонско пореметување,топлово време,...А зошто не земеш тест за да се осигураш?
Девојче а да си посетиш гинеколог и да си се распрашаш за се што не ти е јасно? Пред да се почне со сексуални односи треба и да си информирана за последиците од нив. Ние тука не сме видовити за да знаеме да ти кажеме зошто ти касни, кога ќе ти дојде, колку време ќе ти касни...