Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Tainstveena

Tainstveena Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    nema potreba da krevash panika bez potreba.Ne e nishto strashno da ti kasni , normalno e, se razbira ako ne si imala burna vecer koj nekoj se ispraznil vo tebe no dokolku toa bilo nadvor nema potreba za panika . ako do tolku sakash da se uverish deka ne si napravi test ,ednostaven e kje zemes urina vo edna caska kje go otvorish testot i ima kako stapce i ja vpiva urinata na testot kje stavish nekolku kapki i kje pocekash kje vidish zavisi od testot so edna crta negativen so dve pozitiven ....

2. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Направи си тест, безразлика каде свршил ако кондомот ви се скинал исто ти е...

3. natasa.stojanova

natasa.stojanova Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    во почетокот на Јуни имав Менструален циклус и по две недели направив тест за бременост беше негативен а и немам никакви сиптоми..во јули не добив ..дали е можно да сум бремена ве молам помогнете ми ..:)

4. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Па можно е да ти кажам. Немаш симптоми,не ти касни многу, тестот е негативен а и не кажуваш дека си имала секс. Башка и буквите ти се црвени.

5. WeLoveFemina

WeLoveFemina Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Девојки, дали е можно да се забремени на начин како овој: Минатиот пат кога со дечкото имав секс ненамерно почна да го става кондомот обратно, веднаш забележа и го стави како што треба. Дали е можно да останат некои сперматозоиди на кондомот од надворешниот дел или???

6. WeLoveFemina

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Патем, ми касни ден-два...

7. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Мислам дека не, но сепак можно е... Во плодни денови ли беше?

8. WeLoveFemina

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Па не знам баш дека последната менструација ми беше цела една недела порано...

9. WeLoveFemina

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Редовно си добивав на 1ви,2ри, а последен пат добив на 23ти..Како да пресметам плодни денови вака?

10. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Имаш нередовна менструација и неможеш точно да ги одредиш плодните денови, но можеш да знаеш отрприлика...
    http://www.femina.mk/здравје/интимно/календар-на-плодни-денови

Провери си овде, но сепак заради нередовната менструација сметај си од 9тиод до 21-от дека ти се најплодни... Ако си надвор од оваа зона немаш навистина зошто да паничиш...
    Ако си била во тие денови, тогаш направи си тест, но јас сум 90% сигурна дека не си бремена, мегутоа како сексуално активна девојка ова мораш да го знаеш.

11. devojce1234

devojce1234 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Од 9ти до 21ви ден од последната менструација? Или од редовната менструација? Ако е од последната сум многу далеку од оваа зона, ако е од редовна менструација сум на крај на оваа зона...

12. natasa.stojanova

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    imav odnosi posle menstrualniot ciklus vo juni..

13. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    На сегашната бре како на минатата... Ако си била на крај на циклусот тогаш не се замарај ;)

14. natasa.stojanova

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    fala vi mn devojki.. ke cekam da mi dojde a dali znate nekako da pobrao mi dojde bidejki ovoe denovi sum nekako mn vo panika ..nemozam duri ni da spiam ..

На Vikiliks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hottie

Hottie Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    18
    После колку време од сексуалниот однос може да користиш тест за бременост и да видиш дали си бремена?

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Треба да почекаш да ти касни или барем ден два пред да добиеш можеш да направиш тест.
    Но за по сигурно, барем еден ден да ти доцни.

На Hottie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. devojce1234

devojce1234 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Добив вчера 10 минути одкога ми го пиша ова... Фала ти :D

18. marija.mk

marija.mk Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Devojki ve molam ako mozete da mi dadete mislenje oti sum mnogu isplasena da ne sum bremena. Imavme odnosi so mojot decko odma posle zavrsuvanjeto na menstruacijata ( denta po zavrsuvanjeto ) i narednite 2 dena. Koristevme kondom i ne svrssi vo mene, no samo prviot pat ne proverivme da ne e slucajno skinat kondomot. Dali e mozno da sum bremena ?? Fala vi mnogu odnapred.

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^штом ти не си проверила и не си сигурна, ние уште помалку сигурен одговор можеме да ти дадеме.

20. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    99% сум сигурна дека не си бремена :) И кондом сте користеле, и не свршил внатре, и не си била во плодни денови, едноставно нема како... Нешто и да потекло надвор од кондомот не било чиста сперма, тоа треба да отпатува до матката и таму да преживее едно десетина дена додека не ти се оплоди јајце клетката... Тоа верувај не се случува лесно :lol: Уживај ;)