Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. puflataa

puflataa Активен член

na nekoj testovi pishuva demek i posle vtoriot den da si bremena moze da ti pokaze ma da pochekaj ili da ti kasni den dva ili edna nedela od odnosot i najbolje kupi si shure test :))

2. B.Janeski

B.Janeski Активен член

Imavme seks so devojkami bez Kondom,dodeka bev vo neze pocustvuvav nekako kako da mi izleze nesto od Penisot,Prodolzivme so seksot i po nekolku Minuti svrsif nadvor od nea. Ne mi e jaso dali to nesto sto izleze od dodeka bev vo neze mozi da e Sperma ili (Predsemnata tecnost-no kolku sto znaam jas ovaa tecnost ne se custvuva koga izleguva) so mozi da bide.I dali mozi da bide Bremen I ako svrsiv Nadvor od neze.

3. Natalka

Natalka Истакнат член

Секс без кондом и за време на менструација ?

Имам проблемм луѓеее... кажее совет. Имав односи за време на менструација и тоа без заштита!! Нормално дечко ми не сврши во мене но пак ми е страв, кажете искуство дали може да се забремени - пошто ми доцни :( ПОМОШШШШШШШШШШШШШШ !

4. zabeganaaaaa

zabeganaaaaa Активен член

Сакам да прашам дали болки во горниот дел на грбот се знаци на бременост, поточно на десната страна? значи не е во половината туку мн погоре?

5. Festim

Festim Нов член

Секс без кондом и за време на менструација ?

ne se sekiraj ic za vreme na menstruacija ne se stanuva bremena ja duri i svrsuvam vnatre na devojka mi bez problemi za vreme na menstruacija i dosega ne ostanala bremena

6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Од каде тоа дека не се останува бремена за време на менструација?? Можеби се мали шансите но сепак постојат!
    Инаку Наталка, најверојатно не си бремена. :) Но направи си тест за секој случај.

Daydream likes this.
  7. Festim

Festim Нов член

pa siguren sum posto nonstop svrsuvam vnatre za vreme na menstruacija veke 5 godini i nikogas ne se slucilo da ostane bremena

8. mili4ka123

Ама не е кај секоја личност исто,тоа ми беше зборот :) Кај девојка ти можеби не се фаќа, но можеби има и жени кои се најплодни тогаш, или ете ќе се случи едноставно.. :) Сепак според мене и тоа е ризик, има јајце клетка, има сперматозоиди, зошто не би останала бремена? :D

Daydream likes this.
  9. Festim

Festim Нов член

а бе душо сперматозоиди има колку ти душа сака ама јајце клетки нема :D за време на менструација шансите да останеш бремена се еднакви на нула затоа узивајте тоа е гарантирано

10. mili4ka123

Сперматозоидите можат да останат во телото на жената.. незнам точно колку, но подолго време. Така сум слушнала барем, се надевам дека не грешам :)

Festim likes this.
  11. Festim

Festim Нов член

spermatozoidite umirat mladi t.e otkako ke izlezat na povrsina ako ne najdat jajce kletka otidoa milion vojnici u grob haha

12. zabeganaaaaa

zabeganaaaaa Активен член

Сакам да прашам дали болки во горниот дел на грбот се знаци на бременост, поточно на десната страна? значи не е во половината туку мн погоре?

13. Daydream

Daydream Популарен член

Штом болката е на десната страна не, не се знаци на бременост ако се на левата можно е да си бремена. ;)

14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ И некоја која е во тесно или е недоволно информирана, ќе го сфати ова здраво за готово и ќе отиде да се клука Норлево.
    Имајте малку обзир во тоа саркастичните и иронични одговори, не сте обврзани да одговорите ако не сакате или ако прашањето е „под вашето ниво на познавања“.

Aniston likes this.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Прво, според напишаново мислење човек може да дојде до заклучок дека тотално си неписмен.
    Можеби си брзал можеби не, но мислам дека несоодветното пишување на големи букви, испуштање на букви итн.. се неприфатливи од една млада личност која влегува во одредени односи без да има разбирање од истите.
    Иако си свршил надвор од девојката тоа не ја намалува веројатноста од забременување. Тоа дали се чувствува излегувањето на предсемената и семената течност, треба добро да си го усовршиш. Сперматозоиди може да содржи и предсемената течност.
    Ако не си запознаен со толку битни работи околу сексуалниот чин (освен вадење и ставање на половиот орган) користи си кондом за да не се чудиш после што би било кога би било и сл.
    И едукација, луѓе едукација пред практикување.
    И одговор на прашањето-да, може да биде "Бремен" ама и не мора да значи.

При бременост можни се болки во долниот дел од грбот а за горниот дел мислам дека ти е од промаја :lol:
    http://www.femina.mk/%D1%81%D0%B5%D0%BC ... 1%81%D1%82

blagica1991 likes this.
  16. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Pogreshno :!:
    Moja prijatelka so site tri deca ostana bremena za vreme na ciklus.
    Samo togash e plodna, samo togash moze da ostane bremena.
    I nemoj da bidesh tolku siguren ;)

mili4ka123 likes this.
  17. mili4ka123

18. Aniston

Aniston Истакнат член

Една во милијарда може да забремени при менструација. Ама нели, може...

Инаку до оние кои имаат константно незаштитен секс - од каде сте сигурни дека всушност, не е до тоа дека го вадите на време, туку дека едниот од вас не е стерилен? Не викам дека е или слично, но можно е...

19. Festim

Festim Нов член

20. lolyta777

lolyta777 Популарен член

mili4ka123, Festim and koritsaki like this.