Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Во повеќето аптеки даваат без рецепта, се вика норлево.. Но ако си сигурна дека се тргнал на време, немаш потреба од апче :)

2. Gjurov

Gjurov Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Како дознавте дека сте бремени?

дали е можно од едно свршување да остане бремена ? како да се провери тоа

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549

зависи дали и се плодни деновите..... има случаеви од прва кога се фаќа :)

4. Gjurov

Gjurov Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

како да дозаеме дали е ?

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549

кога сврши ти во неа.. и касне ли менструацијата.. :!: биди прецизен малку да помогнеме

6. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Нема шанси да си бремена, не се плаши и пиши ни кога ќе ти дојде :)

7. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Вака имав незаштитен секс во плодни денови, но потоа добив нормална менст. по 10 15 дена од менст. почна да ми се гади, ми се вртеше паметот и направив тест за бременост кој го отворив и не го искористив одма(по скоро 1 час) и даде негативно, потоа имав втора менст. која не беше вообичаена туку како во последните денови на процедување, ми беше сомнителна, а и на градите забележав изразени вени и купив повторно тест но овој беше поевтин и тој даде негативен рез. но јас одвреме навреме се чуствувам подуено, имам гадење.Има ли простор за паника, или јас само си умислувам?

8. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Девојки може ли да се затрудни од машко бело прање (иако сум во неплодни денови), општо прашувам... ве молам за одговор :)

9. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    МОЖНО ЛИ Е да сум останала бремена ако минатиот месец сум имала повеќе од 10 незаштитени односи но,си добив менструација точно на 28 дена (т.е од 06.08. до 10.08.)и ми заврши пред три дена.Јас веќе незнам што да мислам од ден на ден ми се се почести симтомите и се повеќе ми е лошо.Од денес имам и вртоглавици и болки во целиот стомак па дури и желидникот.
    Во план ми е неделава да си проверам и крвна слика...

СОВЕТ?

10. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Чим си направила два теста, и двата испаднале негативни тогаш немај гајле. :) Не си бремена, а и башка тоа што си добила. :)

Свршувал ли во тебе? Инаку ако си добила не би требало да си бремена. Но направи си тест ако сакаш за секој случај. :)

На something му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.944
    Какво е тоа машко бело прање? :^) Биологија, биологија, не пропуштајте ги часовите бре деца :talk: Мислам дека збориш за онаа бледузлава течност пред да сврши, можно е да има сперматозоиди да, но во многу ретки случаеви, а поголема е веројатноста доколку се случи да имате втор обид а претходно машкото нема уринирано и се нема измиено убаво, ако останало некое загубено германче веројатноста е огромна. :!: но само во плодни денови, во неплодни денови не можеш да затрудниш, нема како, нема опција ;) Општо одговарам :D

На Valentina.Vaki и duffi им се допаѓа ова.
  12. andrea18

andrea18 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Значи денес после полноќ ми дојде... А чудно ми е зашто ни 20 дена скоро не се поминати од последната менструација.. :?: (на 22.07 добив последен пат)

13. inceee

inceee Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zenski, jas sum nova ovde ama redovno ve sledam. Jas sum tip so premnogu se optovaruva okolu bremenosta. So decko mi skoro sekogas imame odnos so kondom, no pred izvesno vreme imavme bez. Toj svrsi nadvor od mene, ama jas strasno se optovaruvam da ne ostanam bremena. So mislite ima li sansi? Toj sekogas me tesi i vika deka ne e mozno, ama sepak sakam da gi slusnam i vasite mislenja i iskustva. Inaku ne mi docni (ima vreme uste nekolku dena), no bidejki ne me bolat gradite imam takvo cuvstvo.

14. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако ви била втора партија, а пред тоа не мокрел и не се измил убаво, има шанси да си бремена.

15. inceee

inceee Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ne bese vtora partija, no deka bese bez kondom zatoa ispaniciv :)

16. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Ако си била во неплодни денови, ич не се секирај. Дури и во плодни денови, шансите се мали. Позз

17. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
    нема потреба од плашење тој не е свршил во тебе ;)

18. Violetushka

Violetushka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    2
    Девојки,дечко ми кога го извади кондомот по некоја минута со прстите влегуваше во мене.Страв ми е да не е останало нешто на прстите од сперма.Тој вели убаво го извадил немало ништо,па не знам,став ми е.Што мислите вие?

19. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Јас мислам дека не треба да се возбудувате за секоја ситница. Од кај да знам јас дали е можно или не е можно да си бремена, ти најубаво си знаеш што сте направиле, и логично е да знаеш биологија и да знаеш како одат тие работи. Ова не важи само за девојката над мене, туку за сите прашања слични на нејзиното.

20. Iwu6ka

Iwu6ka Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ke moze li za pomos

zdravo ovde iva kako ste fanovi...imam edna molba do vas.Imam mal problem zagrizena sum neznam dali sum bremena imavme odnosi na 8 Avgust on svrsi 2 u mene,od togas vekje pominaa 6 dena a jas i imam bolki vo stomakot nikogas vaka ne mi bilo neznam sto da pravam..znae li nekoj po kolku izminat period moze da se napravi test .. btw i od prilika do kolku pari e ...pozdrav i fala vi odnapred