Во повеќето аптеки даваат без рецепта, се вика норлево.. Но ако си сигурна дека се тргнал на време, немаш потреба од апче
Како дознавте дека сте бремени? дали е можно од едно свршување да остане бремена ? како да се провери тоа
Како дознавте дека сте бремени? зависи дали и се плодни деновите..... има случаеви од прва кога се фаќа
Како дознавте дека сте бремени? кога сврши ти во неа.. и касне ли менструацијата.. биди прецизен малку да помогнеме
Вака имав незаштитен секс во плодни денови, но потоа добив нормална менст. по 10 15 дена од менст. почна да ми се гади, ми се вртеше паметот и направив тест за бременост кој го отворив и не го искористив одма(по скоро 1 час) и даде негативно, потоа имав втора менст. која не беше вообичаена туку како во последните денови на процедување, ми беше сомнителна, а и на градите забележав изразени вени и купив повторно тест но овој беше поевтин и тој даде негативен рез. но јас одвреме навреме се чуствувам подуено, имам гадење.Има ли простор за паника, или јас само си умислувам?
Девојки може ли да се затрудни од машко бело прање (иако сум во неплодни денови), општо прашувам... ве молам за одговор
МОЖНО ЛИ Е да сум останала бремена ако минатиот месец сум имала повеќе од 10 незаштитени односи но,си добив менструација точно на 28 дена (т.е од 06.08. до 10.08.)и ми заврши пред три дена.Јас веќе незнам што да мислам од ден на ден ми се се почести симтомите и се повеќе ми е лошо.Од денес имам и вртоглавици и болки во целиот стомак па дури и желидникот. Во план ми е неделава да си проверам и крвна слика... СОВЕТ?
Чим си направила два теста, и двата испаднале негативни тогаш немај гајле. Не си бремена, а и башка тоа што си добила. Свршувал ли во тебе? Инаку ако си добила не би требало да си бремена. Но направи си тест ако сакаш за секој случај.
Какво е тоа машко бело прање? Биологија, биологија, не пропуштајте ги часовите бре деца Мислам дека збориш за онаа бледузлава течност пред да сврши, можно е да има сперматозоиди да, но во многу ретки случаеви, а поголема е веројатноста доколку се случи да имате втор обид а претходно машкото нема уринирано и се нема измиено убаво, ако останало некое загубено германче веројатноста е огромна. но само во плодни денови, во неплодни денови не можеш да затрудниш, нема како, нема опција Општо одговарам
Значи денес после полноќ ми дојде... А чудно ми е зашто ни 20 дена скоро не се поминати од последната менструација.. (на 22.07 добив последен пат)
Zdravo zenski, jas sum nova ovde ama redovno ve sledam. Jas sum tip so premnogu se optovaruva okolu bremenosta. So decko mi skoro sekogas imame odnos so kondom, no pred izvesno vreme imavme bez. Toj svrsi nadvor od mene, ama jas strasno se optovaruvam da ne ostanam bremena. So mislite ima li sansi? Toj sekogas me tesi i vika deka ne e mozno, ama sepak sakam da gi slusnam i vasite mislenja i iskustva. Inaku ne mi docni (ima vreme uste nekolku dena), no bidejki ne me bolat gradite imam takvo cuvstvo.
Девојки,дечко ми кога го извади кондомот по некоја минута со прстите влегуваше во мене.Страв ми е да не е останало нешто на прстите од сперма.Тој вели убаво го извадил немало ништо,па не знам,став ми е.Што мислите вие?
Јас мислам дека не треба да се возбудувате за секоја ситница. Од кај да знам јас дали е можно или не е можно да си бремена, ти најубаво си знаеш што сте направиле, и логично е да знаеш биологија и да знаеш како одат тие работи. Ова не важи само за девојката над мене, туку за сите прашања слични на нејзиното.
Ke moze li za pomos zdravo ovde iva kako ste fanovi...imam edna molba do vas.Imam mal problem zagrizena sum neznam dali sum bremena imavme odnosi na 8 Avgust on svrsi 2 u mene,od togas vekje pominaa 6 dena a jas i imam bolki vo stomakot nikogas vaka ne mi bilo neznam sto da pravam..znae li nekoj po kolku izminat period moze da se napravi test .. btw i od prilika do kolku pari e ...pozdrav i fala vi odnapred