Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Не дојам го изгубив бебето сега работиме за второ еве веќе треба да ми дојде мензис но ако направам тест да не биде негативен па :( дали е нормално мензисот да биде кафеаво и редок после порагај или има тест што ја покажува раната бременост пред ехо да се направи ??

2. emily23

emily23 Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6

Ох многу ми е жал :( , земи sure check тие покажуваат само после еден ден од каснењето на менструацијата. А нормално е да е мензисот кафеав, и мене исто ми се има случено, но драга пријателке јас мислам дека многу краток е периодот од времето кога си го загубила бебенцето до сега, на телото му треба време да си дојде во нормала а исто така и самата психа има големо влијание. Без секирации се ќе си дојде на место, направи sure check, ти посакувам најдобро од срце!

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ми кажаа нека нема проблем здрава сум била ај некако ке почекам ако ми касни па да направам па да се израдувам на две цртички :)

На emily23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. brave.girl139

brave.girl139 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Имам нередовна менструација.. Последен пат имав на 9јуни исто така имам и полицистични јајници и покачен пролактин.. Апчињата Достинекс ги пијам пола година но нередовно ( еден месец прескокнав,некогаш ќе заборавам па ги поместувам деновите ) .. Сексуално сум активна и еве сега ми касни ( а на моменти чувствувам менструални болки во јајниците ) .. Немам некој симптоми на бременост сепак совеста ме измачува :(
    Не знам што ми се случува и дали сум бремена .. само знам дека сакам што е можно побрзо да си го решам сомнежот.. :worried:

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    само тест му е мајката.. тоа што имаш полицистични јајници не е проблем за бременост може да се забремени.. обично на почетокот менструалните симптоми и симптомите на бременост се многу идентични дури исти можам да кажам.. тест напрај ќе видиш на што си

6. brave.girl139

brave.girl139 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Па даа.. изгледа само таа опција ми остана..
    Па да одиме до аптека и да видиме што сме направилe :(
    многу сум вознемирена и нервозна ( почнав да се смеам од нервоза :D

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    арно е шо на смех те избива ако е на кјотек ке биде лошо :D ајде трк до аптека и пиши шо си направила

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Требаше да добијам но еве почнува да касни ... Ме боли главата и тапа болка кај јајниците незз уште колку да чекам за тест :)

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Кој ве лажи дека додека доиш не можеш да останеш бремена????
    Од секој незаштитен однос можеш да останиш бремена, макар и ден по породувањето, нонсенс е тоа дека 4 месеци си заштитена од бременост ако доиш.
    Најдобрата другарка моја остана бремена 2,5 месеци после породувањето иако доеше, исто има и 2,3 феминки тука што се останати бремени наскоро по првото породување и јас исто сум останата бремена иако доев само малку подоцна.

Бокаче не те сфаќам каде ти се брза, не му оставаш простор, време на организмот да се врати малку во нормала туку го силуваш со нова бременост, после ако нешто лошо се случи повторно ќе бидат виновни магии, живи а не твојата нестрпливост.
    После спонтан се советува повторно да се работи на нова бременост тек после 6 месеци па сега ти како сакаш.

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ете твојата другарка останала после 2,5 месеци. Одкако се породила
    Па зашто да не останам послем 3 месеци од спонтан... :)

11. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Бокаце навистина ми е жал за твојата загуба. И јас поминав низ истото. Затоа тука може да ти каже некој што најдобро те разбира. Вака јас би те советувала најпрвин да ги направиш сите испитувања за да се дознае причината (иако речиси никогаш ја нема за жал :( )и да го следиш нивото на bHCG, тоа треба да биде помалку од 1 за да почнете со повторно обидување. Ако веќе си ги направила овие работи и ако си ја среди психата до сега, нема зошто да чекаш. Јас после тоа на првиот обид забременив, ти го посакувам истото на тебе. И најважно од се е да не се навраќаш повеќе на минатото. Така требало да биде. Дај боже со наредната се да си е во најдобар ред.

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ееее ... За првата загуба се уште не можам да се смирам зашто веќе ми беше термин сега да се породам.. Еве два дена ми касни па ке видиме дали се фатило :) но за целосно да се смирам треба да видам l l на тестот барем ти можеш да ме сватиш и сите што за жал го поминале ова ..

13. marija995

marija995 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

значи вака пред некое време имавме однос со дечкоми,секако имавме заштита односно кондом. правевме муабет и со дечкоми но и тој вика секако до сега не ни се имало нешто проблем случено. ама еве веќе мене 4 дена ми касни, можно е она страшното несакана бременост ?! боже ке се убијам, помагајте совет ве молам, од што друго би можело да ми доцни, можно е да сум бремена ?

14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

Чим сте користеле заштита не верувам дека си бремена, аа за да бидиш сигурна можиш да си купиш тест за бременост и ќе видиш.

15. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

Направи тест за бременост и ке знаеш дали си бремена,и има ваква тема :!:

16. marija995

marija995 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

не ни пребарував дали има,ми требаше некој совет, знаев за тест за бременост, барав нешто друго некој поискусен со повеќе знаење да не знае нешто повеќе околу доцнењето, но во секој случај благодарам

17. joja

joja Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

NEMA SANSI DA SI BREMENA, NE SI EDINSTVENA NA KOJA I DOCNI,MENE CESTO MI SE SLUCUVA I PO 10 DENA MI DOCNI

18. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

Може од многу други причини да ти доцни, пр. стресот.

19. marija995

marija995 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

ако може да доцни и од тоа се надевам дека е тоа причината, затоа што овие неколку дена незнам и сама колку многу сум нервозна поради ова и напната

20. marija995

marija995 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ПОМОШ,СОВЕТ ВЕ МОЛАМ!

исплашена сум единствено затоа што скоро секогаш досега дури ми подранувала, а не вака..