Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Се извинувам пак за оф топик, но Чирибирибела ми се допаѓа твоето име! Од Бијело Дугме ти е така? ;) :rock:

2. i-v-i

i-v-i Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    mozno li e da se pocustvuvaat simtomi vo prviot mesec?

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    prviot mesec da moze ... no prvite nekolku dena ne moze... ama probaj da ne se opteretuvas premnogu.. napravi li test??

4. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    После 2 недели мислам дека се појавуваат симптоми :)

5. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Imam prasanje do vas ... imav nezastiten odnos so mojot sega vekje bivs decko
    mi docni okolu 15-16 dena
    toj veli nema sansi da sum bremena bidejkji vnimaval
    se mislam za test no premnogu mi e strav a i ne e deka bas mu veruvam
    nemam nikakvi simptomi na bremenost nikakvi voopsto
    ima sansi da sum ili ... ? :(

6. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Веројатност да остнеш бремена при незаштитен однос секогаш има. Сепак направи си тест...да ти биде полесно, или пак направи проверка преку крв.

П.С. Се надевам дека ти дошло.

7. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Napraviv test sabajlevo negativen bese :)
    imase samo edna linija :) so tesko srce go napraviv :)
    znaci mozebi mi docni od stres
    Blagodaram vo sekoj slucaj :)

8. katka-slatka

katka-slatka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    Дечки а да ве прашам,колку сте информирани за тоа да имаш нормална менструација,а сепак да си бремена? Знам за еден пример таков од братучедка. Прво мислевме дека криеше дека е трудна,иако немаше причина оти беа 4 години со дечко и,ама кога вративме филмот кога имаше последна менстуација стварно беше така. :o Три месеци нормална менструација и три месеци трудна... Прашувам за тоа што јас секој втор ден имам мачнини и повраќам,а менструацијата си тече редовно,еве и сега...

9. Iva-Sliva

Iva-Sliva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    46

Па размисли убаво...дали се има случено нешто за да може да си бремена...сум слушнала за вакви случаи, да има редовна менструација а да е бремена...затоа размисли и пиши...

10. katka-slatka

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    Гледајќи на ситацијата да сум мажена,не ми смета да сум трудна,само не планиравме,се чувавме,не викам не,може се испуштило нешто.Има шанси. Само моментално сум со менструација,кога најточно ќе покаже тестот за бременост,колку дена потоа... :?:

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.476
    Допаѓања:
    201.299
    Направи тест веднаш штом ќе ти заврши менструацијата. Инаку, можно е да си бремена и да имаш менструација, ама не се грижи, нема ништо страшно тука ;) Ајде, па пофали се :)

12. katka-slatka

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    ЕЕЕЕ проверив сабајле со тест и нема ништо. Ке чекам во вистинско време... ;)

13. H0neY

H0neY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки ке ве молам за помош... Со дечко ми имавме анален (незаштитен ) однос, но во период кога ми беа неплодни денови ( значи 1 недела по завршувањето на менструацијата) . ееее тој кога се сети дека свршува веднаш се тргна од мене но јас испаничив и се избришав со гакичките :P ... Сега ми касни 12 дена и мнооооогу сум уплашена да не нешто избегало на погрешно место...
    Во мегувреме бев нешто настината, примав антибиотици. Два дена ме болат градите и главата, но од менструација нема ни трага
    Што ми предлагате?!?

14. divine

divine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    28
    Според мене нема место за паника , сперматозоидите од надвор сами да влезат внатре мислам нема шанси а и башка било 1 недела по завршување на менструација така да нема што да се оплоди, а ти касни на психичка база зашто си напната и нонстоп мислиш на тоа , и антибиотиците плус , за да си раат земи си тест и ке видиш , :*

15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Хани , не може така лесно да дојдат сперматозоидите тамо кај што треба , башка не ти се плодни денови . Не си добила до сега од нервоза , зошто чекаш да ти дојде . Нема потреба да се плашиш :)

16. H0neY

H0neY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала ви :D Смирува ова итоа како ... ке почекам до понеделник, па ак не правам тест , тоа е :P

позз до вас

17. dark-angel

dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zdravo..nova sum na forumov i mi trebaat nekoi soveti od vas...posleden pat imav dobieno na 10 juli...a sega mi kasni veke 10 dena...a bas koga trebase da dobijam 9-10-11 avgust(nekogas mi kasni 1-2 dena nekoas mi doaga porano 1-2 dena) bas togas imavme nezastiteni odnosi so decko mi...no toj dosega nema svrseno vo mene..se plasAm da ne e nesto sto nesakame...se osekam nekako cudno i mi se slucuvaat nekoi cudni rab kako na pr glavata me boli 2 dena veke i stomakot i gradite mi se tvrdi ama takvi mi se i koga treba da dobijam...a vcera koga se banjav bas primetiv mn mi pagase kosata...obicno taka mi paga samo do vtorata nedela otkako ke se isfarbam...help pls..! :( :|

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.507
    Баш кога сте имале односи не ти биле плодни денови...
    Ама за секој случај купи си тест за бременост од било која аптека за да спиеш мирно..Инаку и мене ми се има случено вака да ми касне,ама земав тест и си бев мирна..Може и од нервоза и стрес да ти касне ;)

19. dark-angel

dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    no se isplasiv mn koga procitav tuka deka moze i od predsementa tecnost da se napravi belja i od toa sto posle negovoto svrsuvanje posle 10-15 min imame povtorno sex a od toa mozelo isto da se sluci neposakuvanoto bidejki trebalo da pominat barem 30 min najmalku.. :( a isto imam i slusanato i procitav deka ne se bas tocni testovite zatoa i se mislam :/ sepak fala za sovetot...:)

20. ana100

ana100 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

devojko testovite se 99% sigurni jas gi imam praveno i do sega sekogas bile tocni(negativni fala bogu)zatoa zemi si eden i vidi so ke ti kaze.Inaku kolku poveke mislis na toa i kolku poveke se nerviras tolku poveke ke ti docni mene minatiot mesec mi docnese 15dena si napraviv 2 testa i na kraj koga vidov deka ispadnaa negativni se opustiv i konecno dobiv taka da opusti se malku i pravo vo apteka po test ;)