prviot mesec da moze ... no prvite nekolku dena ne moze... ama probaj da ne se opteretuvas premnogu.. napravi li test??
Imam prasanje do vas ... imav nezastiten odnos so mojot sega vekje bivs decko mi docni okolu 15-16 dena toj veli nema sansi da sum bremena bidejkji vnimaval se mislam za test no premnogu mi e strav a i ne e deka bas mu veruvam nemam nikakvi simptomi na bremenost nikakvi voopsto ima sansi da sum ili ... ?
Веројатност да остнеш бремена при незаштитен однос секогаш има. Сепак направи си тест...да ти биде полесно, или пак направи проверка преку крв. П.С. Се надевам дека ти дошло.
Napraviv test sabajlevo negativen bese imase samo edna linija so tesko srce go napraviv znaci mozebi mi docni od stres Blagodaram vo sekoj slucaj
Дечки а да ве прашам,колку сте информирани за тоа да имаш нормална менструација,а сепак да си бремена? Знам за еден пример таков од братучедка. Прво мислевме дека криеше дека е трудна,иако немаше причина оти беа 4 години со дечко и,ама кога вративме филмот кога имаше последна менстуација стварно беше така. Три месеци нормална менструација и три месеци трудна... Прашувам за тоа што јас секој втор ден имам мачнини и повраќам,а менструацијата си тече редовно,еве и сега...
Па размисли убаво...дали се има случено нешто за да може да си бремена...сум слушнала за вакви случаи, да има редовна менструација а да е бремена...затоа размисли и пиши...
Гледајќи на ситацијата да сум мажена,не ми смета да сум трудна,само не планиравме,се чувавме,не викам не,може се испуштило нешто.Има шанси. Само моментално сум со менструација,кога најточно ќе покаже тестот за бременост,колку дена потоа...
Направи тест веднаш штом ќе ти заврши менструацијата. Инаку, можно е да си бремена и да имаш менструација, ама не се грижи, нема ништо страшно тука Ајде, па пофали се
Девојки ке ве молам за помош... Со дечко ми имавме анален (незаштитен ) однос, но во период кога ми беа неплодни денови ( значи 1 недела по завршувањето на менструацијата) . ееее тој кога се сети дека свршува веднаш се тргна од мене но јас испаничив и се избришав со гакичките ... Сега ми касни 12 дена и мнооооогу сум уплашена да не нешто избегало на погрешно место... Во мегувреме бев нешто настината, примав антибиотици. Два дена ме болат градите и главата, но од менструација нема ни трага Што ми предлагате?!?
Според мене нема место за паника , сперматозоидите од надвор сами да влезат внатре мислам нема шанси а и башка било 1 недела по завршување на менструација така да нема што да се оплоди, а ти касни на психичка база зашто си напната и нонстоп мислиш на тоа , и антибиотиците плус , за да си раат земи си тест и ке видиш ,
Хани , не може така лесно да дојдат сперматозоидите тамо кај што треба , башка не ти се плодни денови . Не си добила до сега од нервоза , зошто чекаш да ти дојде . Нема потреба да се плашиш
zdravo..nova sum na forumov i mi trebaat nekoi soveti od vas...posleden pat imav dobieno na 10 juli...a sega mi kasni veke 10 dena...a bas koga trebase da dobijam 9-10-11 avgust(nekogas mi kasni 1-2 dena nekoas mi doaga porano 1-2 dena) bas togas imavme nezastiteni odnosi so decko mi...no toj dosega nema svrseno vo mene..se plasAm da ne e nesto sto nesakame...se osekam nekako cudno i mi se slucuvaat nekoi cudni rab kako na pr glavata me boli 2 dena veke i stomakot i gradite mi se tvrdi ama takvi mi se i koga treba da dobijam...a vcera koga se banjav bas primetiv mn mi pagase kosata...obicno taka mi paga samo do vtorata nedela otkako ke se isfarbam...help pls..!
Баш кога сте имале односи не ти биле плодни денови... Ама за секој случај купи си тест за бременост од било која аптека за да спиеш мирно..Инаку и мене ми се има случено вака да ми касне,ама земав тест и си бев мирна..Може и од нервоза и стрес да ти касне
no se isplasiv mn koga procitav tuka deka moze i od predsementa tecnost da se napravi belja i od toa sto posle negovoto svrsuvanje posle 10-15 min imame povtorno sex a od toa mozelo isto da se sluci neposakuvanoto bidejki trebalo da pominat barem 30 min najmalku.. a isto imam i slusanato i procitav deka ne se bas tocni testovite zatoa i se mislam :/ sepak fala za sovetot...
devojko testovite se 99% sigurni jas gi imam praveno i do sega sekogas bile tocni(negativni fala bogu)zatoa zemi si eden i vidi so ke ti kaze.Inaku kolku poveke mislis na toa i kolku poveke se nerviras tolku poveke ke ti docni mene minatiot mesec mi docnese 15dena si napraviv 2 testa i na kraj koga vidov deka ispadnaa negativni se opustiv i konecno dobiv taka da opusti se malku i pravo vo apteka po test