1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Тоа е дејството на апчето, ти кажувам од лично искуство... Инаку нема шанси за бременост штом си искрвавила... ;)

На sara933 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sara933

sara933 Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Фала многу..менструацијата треба да си ја очекувам нормално со закаснување или подранување поради апчето?

3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Па тоа зависи од твојот организам... Кај мене кога испив ми дојде после 6- 7 дена (а случајно се погоди тогаш да треба да ми дојде редовно), а кај една другарка исто така и крвареше после неколку дена а потоа и дојде дури кога треба да и дојде следната менструација, ама мислам дека ке ти дојде нормално, до сега немам слушнато некоја девојка да се пожали дека и дошло многу порано или подоцна... Ако те болат јајниците ке знаеш кога ќе ти дојде, а ако не носи си со тебе гаќичи и влошка да не те изненади случано... ;)

4. Anice95

Anice95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    Пишав и во една друга тема но не добив одговор се надевам за тука. Девојки, требаше да добијам на 24-ти ама ми дојде порано на 20-ти, е сега значи во вторникот (20 ти) имав многу малце си реков ај прв ден ама мене тоа не ми се дешава, наредниот ден капка-две а понаредниот ич а многу ме боли стомак и глава овие денови ужас ми се деновиве, што може да ми е? Има ли место за паника ? :sweat:

5. cookie19

cookie19 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Девојки, имав однос на 14 август прв пат ми беше но не сврши во мене. Е сега страв ми е од таа предсемена течност дали може да бидне нешто. Добив на 1 август, што значи дека ако ми трае циклусот 28 дена треба да добијам денес, а неам добиено сеуште. Па сакам да знам дали има место за паника (голема паничарка сум) :( :*

6. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    според датумов за време на односот си била во овулација, но ако не свршил во тебе уживај, шансите да останиш бремена од предсемена течност се многу мали, ако ти задоцни 2-3 дена не паничи, може да биде од стрес и друг пат си знаеш... сигурно си е сигурно ;)

7. Maca.25

Maca.25 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Moze li eden odgovor ??

Imav odnosi pred skoro eden mesec ne svrsi vo mene tuku nadvor no jas ne bev vo niajdobra sostojba i ne pamtam dali imavme pak posle otkako svrsi nadvor.. Od togas sum nemala ni eden simptom na bremenost i mnogu se plasam bidejki mi kasni 4-5 dena
    Dali e mozno ako nemas simptom da si bremena... Pomisluvam na najlosite raboti sepak ne bi sakala da cuvam bebe sega

8. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    секако дека е можно да немаш симтоми, но штом ти касни напрај си тест и ке ти покаже дали си или не..... ;)

9. andjela000

andjela000 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Vaka znaci so deckomi imavme odnos nezastiten, no svrsi nadvor, isto taka vo plodni denovi sega na 10 sept. Treba da mi dojde malku me bolat gradite ima li mesto za panika :((((((

10. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    не верувам дека си бремена штом свршил надвор...без паника... ;)

11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Чим свршил надвор нема потреба од паника. Градите те болат затоа што треба да добиеш.

12. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Ziti se, kako moze da si bremena koga svrsil nadvor? Od vozduh ne se zabremenuva ejjj!! So decko mi imame mnogu cesto nezastiteni odnosi, ako se zabremenuvase taka dosega ke imav eden fudbalski tim deca..
    Prestanete da panicite BEZ POTREBA, ako te NAPOLNI, togas ne sedi pred kompjuter, tuku vednas na ginekolog pa odlucuvaj sto ponatamu!

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  13. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    со девојка ми имавме односи на одмор и на 14 август и дојде точно на денот корисевме кондом но на вториот ден таа се исипа целата долу и веќе на третиот ден ја и прекине па и продолжи менструацијата и и траеше 4 дена много лошо беше што и излегоа ранички долу и дури неможеше да оди ни во вц се премачкуваше со бекутан , кантарион , вагиналети , и кога сето тоа помина од тогаш натаму само сме имале 2 пати и на кога приметив го извадив имаше првин бело а потоа како засирен крв по малце дали е тоа што неможеше убаво да и завшри циклусот или нешто друго е да напоменам само имаше и кандида која ја излечи па тоа белото што е таа ми кажа изгледа и се вратила а треба да и дојде сега некаде около 10-11 ?

14. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Прашањево баш и не е за во оваа тема но добро. Тоа белото,веројатно е бело прање а тоа засирената крв што ја викаш е од тоа што имала. Кога завршува периодот можно е да се појават такви како зрнца од крв. Не е ништо страшно тоа.

Инаку за тоа што имала рани,веројатно некоја инфекција или слично,би требало да не е од тебе така да уживај. Ако има некој озбилен проблем,нека оди на гинеколог,таму надобро ќе и кажат што да прави.

15. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    по мое мислење целава работа ја направија кондомите зошто едвај и двајцата се спасивме таа помина полошо од мене јас имав само иритација и бело , а кај неа ситуацијата беше очајна отечено , рани, лоша беше ситуацијата е сега се исплашивме за тоа црвеното што беше али ипак фала пуно на одоговор.

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marija995

marija995 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    dali menstruacijata e siguren znak deka ne sum bremena?

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.618
    Допаѓања:
    38.109
    Не мора да значи. Има случаи каде што девојки имаат менструација, а се бремени.

18. brave.girl139

brave.girl139 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

Среќна и задоволна :D :D
    Бев на гинеколог ми каснеше веќе еден месец .. првичната причина било тоа што не сум ги пиела редовно Достинексот.. А и поради тоа што бев под стрес ( немојте опуштете се тоа е најголемиот непријател на психата и затоа и ни касни со недели ) но како рекле кој си ја има мувата на капата си ја брка :lol:

19. brave.girl139

brave.girl139 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

Најдобро е да си отидеш на гинеколог и да си ги отргнеш сите сомнежи.. Што поскоро тоа подобро за тебе ;)

20. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    девојки, имав незаштитен однос со дечкоми неколку дена откако ми заврши менструацијата , не сврши во мене, но откако сврши се случи незгода односно ме допре на отворот на вагината со пенисот. но ми дојде точно на 27 , тогаш требаше и да дојде, сеуште ми трае нормално и обилно скоро до 7миот ден. Но еве сега почнав да забележувам како да имам по една вена на двете гради па почнав да паничам. Има ли место за паника или само филмови правам? :tmi: