1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. 95m96i97l98a

95m96i97l98a Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    БИТНО Е!

Значи пишувам овде бидејќи мислам дека сите имате повеќе искуство од мене во врска со зачнување и такви работи. Значи ми доцни веќе 5 дена а со партнерот додека сум имала односи бев заштитена и свршуваше надвор од мене, додека пак кога бевме без кондом воопшто не сврши. немам некој посебни симптоми освен градите денес ги осетив малку пополни од вообичаено, но секогаш ми се така пред да добијам. пред три дена имав инфекција на бешика па пиев увин чај. Дали има некакви шанси да сум бремена ??? и дали да го земам во предвид тоа што во август ми заврши на 3ти а заминав на одмор потоа 11 дена? благодарам многу на понатамошните совети ....

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ако ти касни 5 дена, а сепак си имала каков таков незаштитен однос, шансите секогаш постојат па и нека се најминимални. Земи си тест направи си, а не да нагаѓаме овде.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zbunetaaa

zbunetaaa Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum nova na forumot da ve pozdravam site i sakam da dobijam mislenje od vas... :(

znaci imav nezastiten seksualen odnos na 22 avgust, i posle okolu 36 casa se napiv norleon, gi nemav tie mozni nesakani efekti i dobiv menstruacija na 29 avgust kako i sto trebase... vo megjuvreme pred da dobijam posle 5 dena od nezastiteniot odnos napraviv test i ispadna negativen... menstuacijata mi zavrsi na 2rii (kako i voobicaeno 5 dena, nemav nekoi zabelezitelni promeni)... vcera napraviv povtorno test i ispadna negativen... mnogu me zbuni situacijata deka e mozno vo prvite meseci da se dobiva redovna menstruacija a sepak da si bremena... denes napraviv povtorno test i toj pokaza negativen... inaku ne custvuvam nekoi promeni moze nekoi privremeni bolki vo stomakot i polovinata (sto mi se slucuvalo i porano) , nemam gadenje, vrtoglavica, ne cusvuvam nekoj poseben umor, moze nesto cuvstvuvam na gradite no ne nekoja bolka... premnogu sum panicarka neznam sto da kazam veke , navistina sum zbuneta i baram od vas mislenje... kako sto ima slucaevi da si bremena a sepak prvite meseci da imas redovna menstruacija , dali togas bremenosta bi se pokazala na testot... 3 testa napraviv - negativni, dobiv menstuacija, i sea som osetam nekoja bolka ili nesto vednas si pomisluvam na bremenostt... i jas sum bog da cuva... mnogu ke mi pomogne i vase mislenje... vi blagodaram :)

4. zbunetaaa

zbunetaaa Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    и да се извинам што не пишував со македонска подршка, сега се сетив

5. 95m96i97l98a

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    не, нема шанси да си. И јас пиев во мај и после 5 дена си добив од тогаш ми беше редовна до сега ...

6. zbunetaaa

zbunetaaa Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    ооо фала ви многу ово може ке ме смири малце... а дали доколку ја има бременоста иако се добива менстуација ке се покаже на тестот?

7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Си напишал дечкото нешто колку да се најде во муабет...
    До smigool

На smigool и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  8. mace-de

mace-de Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Devojki zbuneta sum neznam sto da mislam za vreme od cetiri meseci samo ednas mi dojde i za toa bas neznam dali bese ciklus deka bese kratko a i malce dali ima sansi da sum bremena ako imate neko slicno iskustvo ve molam da mi kazete nesto deka jas navistina neznamsto da misla deka imam simtomi na bremenost a testovite ne kazvuvat taka

9. dejana2

dejana2 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    38

Да си посетиш гинеколог најпаметно ти е. Најверојатно и не си бремена зашто тестовите ти се негативни, ама штом еднаш ти дошло за време од четири месеци има нешто, може имаш цисти или што знам.. посети лекар.

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    140.440
    Не сакам да ме сфатите погрешно, ама целава тема и прашањево се тоооооолку многу ....па нема поблаг збор од идиотски.
    Бременоста може да ја потврди само гинеколог, и 99% тест за бременост, или крвна слика. За тоа да се утврди треба да има доцнење на циклусот.
    Е сега...еден тест чини од 47 до 200 денари најмногу. Одењето до аптека е 10 минути највеќе. Наместо да отвориш у темава, иди купи тест. И срам ми е од аптекарката - не е оправдување. Ако не ти било срам да се ресчепатиш пред некој, во никој случај не треба да ти биде срам за последиците од тоа. Ако се срамиш од тоа дека си имала секс, значи не треба ни да го имаш, дете си сеуште.
    Второ, многу чудно прашање. Си имала секс, срам ти е да одиш на гинеколог?! Мислам, не ти е срам да се соблечеш тоталка гола пред дечко(дека сте у вреска цел месец) а пред некој што му е тоа работа срам ви е. Затоа, ако ви е срам да одите на гинеколог, немајте секс. АКо имате секс, гинекологот треба да го посетувате како и фризерот. Скапо било на гинеколог?! Немој, жити се. Фризурата ти е 300 денари, а ноктите 500. Депилацијата на „другарката“ ви е 300 денари. Гинекологот е ефтин.
    Никоја, ама буквално никој не може онлајн да ви каже, да трудна си и не, не си трудна. Ни фацата не ви се гледа од тука, не па ехо на матка. Затоа, прекинете да прашувате на темава дали сте трудни - не знае никој од другата страна на компјутерот. Можда Иван Исцелител, ама не сум сигурна и за него.
    Облечете си и правец- доктор.
    АКо не сакате и тоа - прочитајте ги темите за заштита од бременост.

На eli4kan29, Maya3112, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  11. terestrias

terestrias Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    39
    zdravo devojki iam edno prasanje,so decko mi imavme odnosi pred edna nedela za vreme na neplodnite denovi i toj malku svrsi vo mene sega se cuvstvuvam kako da imam nekoi simptomi kako na primer naduenost vo stomakot i kiselina dali mislite deka e rano da napravam test so ogled na toa deka treba da dobijam menstruacija okolu 20 septemvri .vi blagodaram i ocekuvam odgovor

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    кога треба да биде ќе биде и во неплодни денови..нели свршил во тебе.. а и рано е 20.09.
    после 1 или 2 недели се прават тестовите... па провери

13. terestrias

terestrias Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    39
    Napaviv test od tie sure check se pokaza negativen ama sepak mislam deka treba da pocekam dodeka da mi dojde menstruacijata.sepak fala vi :D

14. Tina2810

Tina2810 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Имам 18 години. На 2ри август имав менструација, откако ми заврши некаде кај 7-8 август, со дечко ми пробавме да имаме секс, за првпат. Ме болеше многу, па затоа не успеа до крај да го стави, т.е не сум ни сигурна дали го стави. Не носеше кондом, но не сврши воопшто. Наредниот ден јас отидов на одмор, првиот ден имав неколку капки крв и чувствував мачнина ноќта пред да тргнам и дента по пат. Потоа се беше во ред, но наместо да ми дојде на 29-30ти август мене ми доцнеше и ми дојде дури ноќта 2ри помеѓу 3ти септември. Денес е 5ти, се уште ми трае менструацијата. Знам дека шансите да сум бремена се мали, но сепак ми е мисла и ми е многу страв. Дајте ми ваше мислење за проблемов, ве молам. Деновиве ме фаќа мачнина, градите ми се малку како зголемени. Можам ли да направам тест за бременост, таков од аптека, дали ќе биде ефикасен бидејќи се уште имам менструација? Советувајте ме, испаничена сум.

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    ^^ Нема шанси да си бремена, како прво не свршил во тебе, како што разбрав воопшто и не сршил, како второ , веќе си добила менструација.
    Тоа што ти задоцнило е најмногу од стрес, а се случува и од многу други причина, може и од промена на клима.
    Како и да , не си мала, на 18 год веќе треба да бидете едуцирани за сексот и да знаете како да се штитите.

16. Tina2810

Tina2810 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Фала duffi. Најмногу ме плаши тоа шо ме фаќа мачнина, а и ова со градиве не ми текнува дали некогаш ми се случило претходно. Порано им се смеев на гламстик, ама сега осетив дека психава е страшна работа, испаничив многу и се опседнав, постојано мислам на тоа.

17. terestrias

terestrias Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    39
    Me interesira dali moze simptomite da se javat uste prvata nedela od seksualniot odnos i koi bi bile? :)

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Како бре не си ни сигурна дали го ставил :o |( Или го ставил или не го ставил, реши се, не си била издрогирана па да не осетиш. Не свршил воопшто и ти сега чувствуваш симптоми како што се мачнина, зголемени гради... |( , ма дај молим ти се, ако не си подготвена за секс и ако немаш поима за последиците од тоа физичко задоволство зошто се впушташ во истото. Срамота е ваква работа да се праша за некој кој веќе ги раширил нозете. Ај да прашаше пред да имаш секс ама вака како што велат-после ебење нема каење.

За двете ви препорачувам да ги прочитате текстовите на најмалку следните линкови
    зошто ми доцни
    9 засрамувачки симптоми на бременоста
    што секоја тинејџерка треба да знае за менструацијата
    15 рани симптоми на бременост
    најчести проблеми поврзани со менструацијата и нивни решенија

На smigool му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tina2810

Tina2810 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали тест за бременост може да се направи веднаш после менструација поради сомнежи, ќе делува ли на точноста?

20. 95m96i97l98a

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    женски вчера правев тест за бременост бидејќи бев во дилема .. испадна негативен и денес прокрварев но многу малку само после мокрење ми капнува неколку капки кафеава крв. Дали тоа значи дека добив или ...? Инаку ме боле половината и малку градите исто како да имам