Ти доцнеше или чисто онака беше во дилема, па реши ајде ќе правиш тест? Треба да ти доцни најмалку 5 дена за да направиш тест- инаку може да е лажно негативен...
Сигурно си добила и од тоа е .. Тестот е негативен а ти малце си прокрварила.. Малце бидеќи ти каснело па сега додека да пробие
Не мора да значи дека добила ... Можно е и бремена да е обично последната менструација не е обилна туку е неколку капки кафеаво и кратко трае треба да си види дали имала мензис така како и предходно па нареден месец тест да си направи .... Барем така беше со мене
Доколку менструацијата не е како секој пат, како на пример како кај тебе- не си имала редовна менструација туку само неколку капки, можно е да си бремена а тестот да е лажно негативен...
Па да зависи и каков тест правела, не ми текна на тоа дека може да е и лажно негативен истиот. Сепак после осум дена доцнење да и покажелажно негативен не ми се верува... Девојче, ако ти трае 2-3 дена или нешто ти е чудно повтори го тестот пак.
А и чудно што си чекала 8 дена, јас едвај би дочекала 5ти- от ден да помине и да направам тест, а не пак 8... Инаку зошто не отидеш на гинеколог, таму најубаво ќе ти кажат што е проблемот, дали си бремена или пак некоја инфекција е во прашање... Со среќа
Синоќа имав незаштитен однос, ете се случи но не сврши во мене дечко ми, сепак ми е страв од таа предсемена течност. Што мислите да се напијам норлево апче утре, или само за без врска паничам. На календарот на фемина шансите за бременост беа мали знам дека не е за верување ама секогаш имам редовна менструација на 28-29 дена. Треба да добијам за 10 дена инаку.
Треба да се разбере дека норлево не се бонбончиња па туку така да се пијат, во овој случај нема шанса да останеш бремена
Знам дека не се, прв пат би ги користила затоа и се мислам .Знам дека се штетни ама сум голема паничарка.
ХИТНОООО ХЕЛППП Секогаш кога треба да ми дојде два дена или ден пред тоа имам кафеав исцедок и веднаш следниот ден ми дојде но овој месец е поразлично веке недела време имам само кафеав исцедок,и во оваа недела само по 2-3 капки крв имам на влошката , незнам за што се работи ве молам за помош ?
Епа и вчера сабајле крварев но многу малку а денес веќе како да немам ништо. Престанаа да ме болат градите, половината а урината ми е малку чудна бидејќи ми е матна и има некој мирис, но до саботата имав воспаление на бешика тоа и доктор ми го кажа. Мислете дека треба да правам уште еден тест или нема потреба ?
pred 10 dena imav odnosi so decko mi i toj malku svrsi vo mene jas posle edna nedela napraviv test i se pokaza negativen pravev od tie sure check bidejki mi rekoa deka se najsigurni,sega imam nekoi bolki vo stomakot i cesto mokram ama mislam deka toa mokrenje bi mozelo da mi bide i od nastika inaku menstruacijata treba da ja dobijam okolu 18-20 septemvri ,dali mislite deka ova bi mozele da bidat nekoi znaci na bremenost ili pak da cekam da pomine uste nekoj den za da naprvam drug test.vi blagodaram a inaku ova mi e seksualen odnos posle godina dena
млку свршил во тебе.....можно е да си...а во плодни денови беше? не значи дека си бремена (се останува бремена и во неплодни но.. ) ..но почекај за некои 8-10 дена треба да ти дојде... инаку можеш со камилица чај или пола лажичка сода бикарнона и чаша вода да се миеш...<-заради инфекции или затоплувај го стомакот...чисто информативно : можно е да ти закасни поради протеини пренесени од партнерот во тебе ..
Nene ne bev vo plodni denovi i neznam dali me macat sugestii zasto jas sum malku panicarka i se nekako me tera da mislam na toa deka sum bremena ali toa bese minimalna kolicina sepak ke pocekam uste nekoj den za da napravam test