Helpp Вчера имав прв однос со дечко ми и се беше океј.Вечерта имав крв во гаќите,од хименот претпоставувам.Додека имавме однос тој смени 3 кондоми и сврши надвор од вагината,во нив.Се паничам бидејќи ми е прв пат и не знам што да правам.Да одам на гинеколог деновиве,да почекам да добијам па да проверам со тест за бременост или пак нема потреба од вакви работи? Ќе може ли совет од вас девојки што и како најправилно да постапам?
^ А зошто тест за бременост?Оди на гинеколог,треба да се оди,а и плус веќе си сексуално активна. Ама да си бремена не ,не гледам причина за паника.Поздрав.
vaka sega imam ciklus veke 2 meseca redoven posle nezastiteniod odnos no zabelezuvam nekoi veni okolu gradite sto gi nemav prethodno i premnogu belo pranje..napraviv 3 testa zabremenost i trite se negativni gi pravev so prvata mokraca..sto velite imam li sansi da sum bremena :/
Веке три недели имам кафеав исцедок , првата недела беше како розеникава а после тоа кафеава , и некако како стомакот ми е многу тврд и подуе, а ме боле и од страните под стомакот кај слепото црево и од левата и од десната страна , правев три теста за бременост и негативни се а еве уште имам кафеав исцедок веке трета недела како без престан го имам.Ниту еден ден не ми течеше силно и црвено како крв па така да не ни сметам дека овој месец имам добиемо месечно.Дали ви се има ова случено и дали може предпоставувате во што е проблемот ?
Здраво, Јас го имав истиот проблем и мислев дека е вагинална инфекција позната како кандида (бело прање) меѓутоа поради тоа што ми менуваше бои од недела на недела се загрижив и и кажав на мајка ми. Се миев со камилица и ставав кантарион на тампон поради тоа што имав многу интензивен јадеж. После месец дена се јавив на доктор и ми рекоа дека имам воспаление на мочните канали. Ми препишаа капсули,чаеви и ми рекоа да избегнувам долна облека од чипка и синтетика. Ти препорачувам да се јавиш на доктор и доколку те дијагностицираат со инфекција на мочните канали немој да се плашиш. Може да му се деси на секој,не е ништо страшно. Јас ја имам секоја година и секогаш ги применувам истите работи. Носам само памучна долна облека,и пијам зелен чај. Инфекцијата може да се фане од било што. Ако си патувала скоро,промена на време,промена на начин на исхрана,ако почнеш да вежбаш а не си вежбала до сега...значи од било што. Се третира слично како кандида и затоа е многу лесно да се направи забуна околу истата. Докторот ќе ти препорача да пиеш пиво со цел почесто да мокриш и побрзо да се прочистиш. Доколку не ти го спомне пивото,препиши си го сама. Пивото и пивските таблети се премија за инфекција на мочни канали. Само не претерувај со мешањето на антибиотици и пиво. Поздрав и секое добро
Јас додека бев бремена немав воопшто гадење не и сите жени имаат гадење,повраќање, некоја има некоја не
Пред една недела имав 3-4 дена болки исто како за време на пмс а откако завршија болките 2 дена имав по малку розевкаст и кафеав исцедок но само кога ке се избришам и не секогаш.Задна менструација ми дојде на 02.09 секогаш на време со 1 или 2 дена покасно.За тест мислам дека е малку рано да направам
so deckomi imavme seks pred nedela dena i pred seksot svrsi oralno pa po saat vreme imavme so kondom seks i kondomot imase dupce negde na sredinata no on go izvadi pred da svrsi ...posle seksot imav krv malce onaka koa se brisev !! kazete mi nesto u vrska so ova moze li da sum trudna ili pa zasto imav krvvv??...sea nekoe vreme iam belo pranje mn belo i neznam stv so da praaam
не би требало да си шом се тргнал на страна , дечкоми никогаш не користи кондом па да чукнам у дрво еве 2 години не сме напраиле пакос , ако сакаш да се смириш да бидеш мирдна можеш да си земеш тест за бременост да си се осигураш дека не си ...не е толку лесно да се забремени тоа го мислесме ние бидејки ни е страв но погледни ги луѓево кои што се во брак колку долго се мачаат некои парови затоа што не е толку лесно да се забремени немај гајле мислам ништо не е//а тоа со крвта може и нормална работа да биде можеби те повредил некако, но не е страшно можеби внатре во тебе умало заостанато мала количина на крв која што неможе никако да се одстрани на друг начин освен кога тој влезе во тебе и мене ми се има ова случувано не е страшно не бери гајле смири се
не би требало да си шом се тргнал на страна , дечкоми никогаш не користи кондом па да чукнам у дрво еве 2 години не сме напраиле пакос , ако сакаш да се смириш да бидеш мирдна можеш да си земеш тест за бременост да си се осигураш дека не си ...не е толку лесно да се забремени тоа го мислесме ние бидејки ни е страв но погледни ги луѓево кои што се во брак колку долго се мачаат некои парови затоа што не е толку лесно да се забремени немај гајле мислам ништо не е//а тоа со крвта може и нормална работа да биде можеби те повредил некако, но не е страшно можеби внатре во тебе умало заостанато мала количина на крв која што неможе никако да се одстрани на друг начин освен кога тој влезе во тебе и мене ми се има ова случувано не е страшно не бери гајле смири се[/quote] BLAGODARAM MALCE PODOBRO SE CUSTVUVAMM!!
Види Nana19, не можеш со сигурност да кажеш дека не е лесно да се забремени и за пример да земеш брачни парови кои неможат да имаат деца подолго време... Тоа тврдење е сосема погрешно- има девојки кои забремениле од предсемена течност!!! А што се однесува до крвта, можно е да е заради подив секс или ако си мастурбирала неколку пари- друго не ми паѓа на памет...
da ama muabetot e deka imavme kondom ,ama ne svrsi vo mene go izvadi potoa go napunivme so voda sekogas praime taka za sigurnost i imase dve dupcinja!!