луге..имав незаштитен однос пред два месеца..дечкоми сврши во мене но ми беа неполодни денови ..2-3 дена после циклус наредниот месец си добив нормална менструација на датата што треба и ми траеше исто како секогаш..другиот месец пак си ја добив на иста дата и пак ми траеше како секогаш но од страв јас направив 3 теста sure check и трите излегоа негативни.Сепак си ја имам мувата на главата и незнам дали од страв чуствувам болки во грбот и имам повеке бело пранје од што сум имала досега..немам нагони на повраканје и главоболки но си приметив некој вени околу градиве што ги немав пред тоа..што ми предлагате да направам ??? :/
Штом тестовите покажале негативни очигледно не си трудна, но ако толку многу те мачи оди на гинеколог нека те прегледа на ехо
Немојте да се базирате на тестовите иако пишува 99% точно не се секогаш точни. Останува тој 1 % но вреден некогаш. Јас сум бремена 5 недели и 2 дена и за да не одам дирекно на матичен купив 2 теста и 2 та покажаа негативнос тоа беше пре 3 дена но вчера кога отидов на лекар бидејки ми доцнеше 3 недели докторот ми соопшти прекрасна вест ЌЕ БИДАМ МАЈКА. Исто и за менструација што добиваш тоа не значи дека не си бремена има многу случаеви каде што бремени се до 9 ти месец добиваат нормална менструација.
Ние не можеме со сигурност да ти ги кажеме шансите, можеби ти осеќаш некои промени но сепак најдобро е да си направиш тест за бременост. Тука нема многу правила и кога најмалку очекуваш може да бидеш изненадена.
сите бремености и жени се различни.. така да кај секоја е различно.. но најчесто пред датата за менструација...
Мене не ми е јасно како може да си 5 недел бремена а да ти касни 3 недели, во 5 недела си кога менструацијата ти касни 1 недела. А дали може да ни кажеш од кој тест правеше и колку време ти каснеше кога го направи? Јас не сум слушнала до сега на некој да му е грешка резултатот од тестот, освен ако не е направен преногу рано. Ќе ни користи на сите да знаеме да не купуваме од тој тест ако не е точен. И со лесно бременоста
После 3-4 дена по менструацијата со мојот партнер имавме односи без заштита.. ми беше 2 сексуален однос и не сврши во мене. наредните 2 пати имавме со заштита. менструацијата ми доаѓа по 30 дена, сега треба да ми дојде но ми доцни.. дали има шанси да сум бремена?
нормално ми доага на трети па ке чекам сега да видам,ако не ми дојде ке одам на ехо...но мислам дека тестовите би требало да се точни(да се надевам)
imav ondnos so deckomi pred 2 nedeli I treba da mi dojde na 4ti ama ne osejkam nikakov simptom deka.ke dobijam sekogas 2 nddeli pred da dobijam gradive me bolat sega ne da napravam test ili da cekam do 4ti mozno e da sum bremena
Vekje 8 dena pominaa od mojata posledna ovulacija , a jas i mojot partner vekje dolko vreme ochekuvame dve crti . Kolku vreme treba da chekam za da napravam domashen test i koj e najsiguren btw osekjam golema pospanost , bolki vo gradite i izostren miris . Blagodaram odnapred
Дали некој може да ми каже дали после месец и пол незаститен секс,но без да сврши во мене дечко ми,и редовна менструација,дали постојат шанси за бременост? Прашувам заради тоа што качив некое килце,и имам сега поголемо меше па необично ми е.Помошшш???
Намали во благо, тестенини и мрсно и ќе се намали мешето проверено 10 дена после менструација Само од ,,имање однос,, не се забременува
хаха ти благодарам за тоа што ме насмеа од срце ..иначе мене ми беше прашањето дали постои можност за бременост,и покрај горенаведеното.
Па, во основа, би требало да почекаш уште 5-6 дена, +/- 14 од овулација. Кај некои може и порано да покаже, кај некои не....мислам дека тест преку крв уште сега ќе ти детектира зголемена вредност на хСГ, ако мислиш дека така ќе се смириш психички - направи го.
Ми треба ваше мислење Девојки имам болки во долниот дел на стомакот и бубрезите..Дали е можно да сум бремена? Имав незаштитен однос на последниот ден од менструацијата 25.09..Мислам дека е рано за тест да направам,што мислите вие?
Ми треба ваше мислење Со дечко ми имавме не заштитен однос ... но тој кога сврши ..сврши надвор ..но кога бев до wc одма после односот и кога се бришев малку на вагината имаше останато дел од спермата колку една капка. значи сега е рано да се утврди според тестови и слично .... но ми треба вашето реално мислење ... <3
Кога се бришев видовме дека освен мое имаше и негово...тоа и двајцата го видовме и свесни сме кое е негово а кое е мое ... затоа се прашуваме ...можи пред свршување само тука има свршено потоа настрана... И затоа се прашуваме дали би имало можност да има нешто ...затоа ми треба ваше мислење!!!