Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ако ти свршил врз вагината нема шанси за бременост.. тоа што ти потечело ти е однадвор а не одвнатре а може да е и бело прање....

На sim0na му/ѝ се допаѓа ова.
  2. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    4.325
    Девојки другарка имаше секс со дечко и одма после кога и заврши менстурацијата. Ми рече дека првата партија била со кондом, а втората без али свршил надвор од неа . Денес и беше 26тиот ден и уште нема добиено . Вика дека и главата ја боли и малце и доаѓало да поврати . Сепак ја мислам дека може тоа глава што ја боли и е од времето зошто имавме нагла промена на температурата . Нели нема потреба од паника ?

3. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Вака...имам уште недела две до менструацијата,па би сакала да прашам дали може да имам симптоми на бременост уште пред да ми касни.
    Пред две недели дечко ми ми беше многу чуден,како да сврши во мене,али намерно.
    Чудно ми беше зошто си имавме односи и одеднаш тој почна се поспоро и посопоро,ама исто како да сврши.(и уште нешто почудно секогаш имаме секс со запалено светло,овој пат го изгасна :?: )Ајде да не го раскажувам тоа...Ништо не му реков,но еве сега повеќе пати кога ќе станам наутро,но не само и наутро имам нагони за повраќање,а и претерано ми се спие.
    За утрово да не зборам,се разбудив во сред ноќ со нагон за повраќање?
    Да чекам да видам дали ќе ми касни или пак може и сега да направам тест? :|
    BTW чудно ми е гледам се почесто како нешто кафен/темно црвенкаст исцедок,а пред неколку дена имав многу обилно бело прање. :^)

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ТОа што велиш бело прање-можно е да се плодни денови, ако знаеш да распознаваш -че направиш разлика, а ако си сигурна дека е бело прање можно е да си настината па затоа. Симптомиве што ги кажуваш личат на бременост, но ај убаво преиспитај се -дали кога стана после сексуалниот одност ти истече сперма? дали примети такво нешто? бидејки нема шанси а да не истече макар една капка...
    Околу тестот има тестови кои се сензитивни и кои покажуваат бременост и по само една недела од однос. Но и да направиш, ако не сакаш да си бремена сеуште ништо не можеш да направиш.

Патем. Требало да си направиш муабет со дечко ти. Имаш 18 год ко што гледам и не смееш да дозволуваш на кој што му текне да прави со твоето тело. Крај краева барем да си зела Норлево таблета после тоа...

5. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво..
    Со мажот ми се обидуваме скоро една година да забременам, ама некако не ни оди..
    Имам покачен пролактин и полицистични јајници, а со мажот ми е се во ред.Пијам ДОСТИНЕКС таблети ради пролактинот..
    Последната менструација ми беше на 10.09.2013 од 3тиот ден од циклусот пиев КЛОМИФЕН таблети 2 таблети наеднаш (значи таблетите ги пиев од 13.09 до 17.09) потоа бев кај гинекологот за да провериме дали растат фолекулите..
    Во ред беше со фолекулите, и докторот ми рече да практикуваме одноди наредните денови за да ја фатиме овулацијата..Потоа бев повторно кај докторот за да видиме дали фолекулите пукнале и дали настанала овулацијата..
    Изминатата недела дена имав болки во долниот дел од стомакот (како за добивање) посебно многу беше силна болката одкако ке измокрев, но и многу често мокрам...Сакав да почекам уште ден-два па да направам тест да видам дали сум бремена, но денес уште дано рано добив и тоа 3 дена порано...
    Дали можеби некоја од вас имала вакви симптоми како за добивање, но била бремена?
    Дали е можно да сум бремена и покрај тоа што добив менструација?
    Ве молам за искрен одговор!!
    Ви благодарам. Поздрав

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Здраво. Можно е да ти се пореметил циклусот од кломифенот (редовно се случува тоа), но добиениот циклус во денешно време не ја исклучува бременоста, но исто така е и многу реткост да се случи.

7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Mozno e mila, ja mislev deka ne e mozno, ama sega koga bev po lekari i im reov deka ne sum znaela deka sum bremena, niti sum ocekuvala deka sum bremena zasto neli dobiv(i toa isto tri denaa porano) i oni mi rekoa deka e mozno da si bremena i da dobies! i taka imav pet dena ciklus, pa mi prestana eden den i posle pak uste nedela dena mozebi,samo vtoriot pat ne bese krv, a ono toa vtoriot pat mi bilo spontan!Da sum znaela porano i da sum zapocnala so vaginaleti za poddrska , mozebi i ke ostanalo, neznam, a mozebi taka tebalo da bide! Ti posakuvam, ako ne sega togas naredniot mesec da uspees i da zabremenis! ova za mene e samo primer deka mozes da dobies i da si bremena, no ke ti recam ne se sporeduvaj nikogas so drugi zeni, zasto sekoj organizam e razlicen i seto toa e individualno! najdobro prasaj si go ginekologot, a sega vidov deka sipmtomi navistina tolku rano ne postojat!!! Srekno :inlove:

8. Sovetpls

Sovetpls Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Posleden den mi beshe otkako imav menstruacija,znaci mi zavrsuvase i imav odnosi so decko mi bez zashtita pred da svrshi se trgna no strav mi e da ne sum bremena seuste ne mi e dojdena menstruacijata,mi kasni samo 3 dena ve molam za sovet,pozz

9. Sovetpls

Sovetpls Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Se nemam registrirano na ovoj sajt pisuvam od kaj drugarka mi zatoa sto me maci eden problem..
    Dosega ne sum imala odnosi,no pred nekolku dena imavme predigra i toj svrshi na vaginata i prstite mu bea izmackani i potoa toj gi vnese vo vaginata i se plasham dali e mozhno da sum bremena iako ne sum imala dosega odnosi?

10. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Нешто не ми е јасно претходно имаш напишано, надвор свршил, ако е така нема зошто да се плашиш иако ти касни три дена како што кажа на погорниот пост. Најчесто се случува, стрес, промена на времето, нервоза и што уште не ако имаш било какви ПМС знаци нема простор на паника, ако не почекај една недела и направи тест, или пак ако имаш матичен гиниколог можи да го посетиш, што би било најдобро, е сега случајот со ПРСТИТЕ во вагината измачкани,(а си немала односи ) незнам како да го дефинирам и зошто воопшто се случило, но не е мое да се мешам таму .. Значи сперматозоидите изумираат кога ке дојдат во контакт со надворешна средина на одредена температура, но не секундарно, и нивното внесување во вагината може да биде во помал број се разбира и пред се зависи колку длабоко и во колкав број се внесени за да оплодат јајце клетка. Овде се работи за сплет на околности бидејки пред ова имаш друг пост .. на кој пиши циклусот ти бил при крај.. :^) подобро посети си гиниколог ке ти објасни, но мислам дека шансите се минимлано, но никогаш не се знае.. :worried:

11. Sovetpls

Sovetpls Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    prviot post e moj a za slucajot so prstite e na drugarkami ne e za ista licnost samo pisuva od mojot profil posho ne e registrirana :) inache ona nemala menstruacija jas imav so pobarav pomos u vska so odnosot :) sepak fala za sovetot pozz

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Добро а таа другарка ти со кој памет дозволува така да и брцаат унутра со сперма? Кај отидоа децава ц ц ц

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ????????????????????????
    епа џабе ти е шо се плашиш..... како прво досега не си имала односи значи си невина.. а како второ штом ти пикал прсти у вагина ако длабоко ги пикал значи има шанси и да те скине... а за спермата јас како што знам ако спермата е на атмосфера значи на вагината сперматозоидите не живеат ( додека др е ситуацијата у вагината ) ама не е ништо 100% ... јас мислам дека нема шанси да си бремена... на сите ако им свршуват на вагина и им пикат прсти внатре многу трудници ќе имаше.. така да совет од мене.. ако си кадрна да се еб.ш арно.. ако не чекај да пораснеш :!:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Не можам да ви објаснам колку мразам кога пишувам во оваа тема.
    Значи вака.
    Си играв со неговиот пенис, малку си го измачкав прстот со неговата течност, ваљда предсемена е таа или што знам, го избришав прстот и по неколку минутки си играв со клиторисот. Нема потреба од паничење, нели?
    Знам дека поставувам до негде глупаво прашање и ве молам немојте да ми враќате коментари од типот „глупо ти е прашањето“, „постои интернет, информирај се“, „ уште не ми е јасно како сакате да се ебете а појма немате што (не) треба да се дешава“... Знам дека треба да внимавам. Едноставно сум многу голема паничарка, и секоја најмала шанса за бременост ме вади од такт.
    Фала однапред. :)

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.562
    Допаѓања:
    37.877
    Немај гајле. Нема шанси да останеш бремена.

16. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    ај вака едно прашање ни се скина кондомот и ко за беља свршив внатре после половина час таа испи норлеово а терминот за добивање и е околу 11ти , и ги има симптомите веќе ја болат градите , стомакот...дали ке има простор за паника или не бидејќи го испи апчето едно беше во пакувањето.

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Едно и треба да биде. Не се секирај, не би требало да е бремена, поготово што си има симптоми. Дури можеби и не морала да се напие апче, не е секогаш тоа така, плукни-залепи, поготово во неплодни денови (штом е пред добивање), ама што е сигурно, сигурно е. Битно сега внимавајте, не смее пак да го пие во скоро време (повеќе од еднаш до два пати годишно), јаки се тие многу. И избегнувај да свршуваш внатре, и покрај кондомот. :!:

18. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    ко некои баксузи сме последниве 2-3 дена значи исто ни се деси ни пукна кондомот на втора партија ама го приметив одма а сега не го приметив и бидна свршив внатре битно што после пола саат го испи апчето па сега ке видиме како ке биде

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Можеби не сте баксузи, оној горе ве буцка намерно. :lol: Мала шала, се разбира. Сменете ги кондомите, Дурекс и ќе немате гајле. Исто така, внимавајте и од каде ги купувате, да не се стари. Најубаво од аптека. Не се секирајте, ќе видиш дека ќе биде ок, нема простор за паника. ;) Подрав.

20. beyonce1

beyonce1 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Со дечко ми имаме редовно секс првите 4-5 мин без кондом па потоа го ставаме и продолжуваме со него..сакам да прашам дали има некаква шанса за време од тие 5 мин да се остане на било кој начин бремена..малце ми е страв затоа што треба да добијам за неколку дена ,а денес почуствував вртоглавица и некое гаденје како за повраќање :( :( ..ме фати паника..а исто така пиев апчиња за бактерија од кои ми се зголеми многу белопрањето и сакам да прашам дали од тоа би можело да ми касни па да не паничам уште повеќе..?? :?: :(