Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. beyonce1

beyonce1 Активен член

??? :(

2. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Види никој не може да ти гарантира дека ќе останеш или нема да останеш бремена ако имаш сексуални односи без кондом- кога имаш незаштитен секс мораш да бидеш спремна на се... И претходно сум спомнала дека можно е да останеш бремена и од предсемената течност, па и за тие 4-5 минути... Значи не ти касни а ти веќе имаш вртоглавица и гадење... Подобро не паничи пред време да не случајно ти касни заради нервозата... :) :)

3. eva11

eva11 Популарен член

а што си играте играчки или имајте заштитени или незаштитени односи што е ова заштитени ама првите 4-5 мин без кондом сами си ја барате белата вака демек заштитени ама на крајот по не се пазе вака пезено не допазено испаѓа и после олеле
    решете се дали ек ви бидат заштитени или не односите и однесувајте се малку позрело ова какао деца некои со кукли да си играат

4. Zverche

Zverche Активен член

Lele lugje ve molam za pomos, znaci me interesira dali bremenosta se poznava vo 4-5 nedela? Mislam dali dolniot del od stomakot e potvrd nekako po izduvan ?
    ?? :/ Ve molam barem nekoj sovet od poiskusna.. inaku nova sum na forumot i ne sum mnogu informirana okolu ova so bremenosta a mnogu mi e strav..

5. LuyPaster

LuyPaster Активен член

Potrebna mi e pomos navistina od iskusni...mladi sme so partnerot se uste no imave odnosi ne znaeme ni dali me skina bidejki ne ni sakame no se slucuva ponekogas da podgurne povekje i da me zdoboli no nema krv no ne e toa temata...panicime sto ako ostane trudna a ne sakame a ima nekoi simptomi na bremenost sto gi procitavme i kupivme test no dobro negativen e a ne ni znaeme ni od koga se tie znaci i od koj odnos...a i kasni i menstruacijata a i povekje simptomi ispolnuva nekoj sovet da kupuvame pak testovi koga da gi pravime ili nesto drugo ? Vi blagodaram od napred..ispolnuva dosta simptomi kupivme eden test negativen e go pravevme no ne znaeme ni od koga mi se simptomite od koj odnos a i ne sum sigurna dali sum skinata a i nema svrseno do sega vo mene...ve molam za soveti blagodaram

6. deckoto

deckoto Истакнат член

па како може да бидеш бремена од самото тоа што тој не ни пенетрирал во тебе , уствари ти воопшто не знаеш дали си скината викаш имавте односи и тоа подгурне повеќе не ми е јасно... :?: нема од тоа што јас го разбрав од твојот пост нема потреба од тестови и паники не си бремена уживај си :rofl:

7. Zverche

Zverche Активен член

??

8. deckoto

deckoto Истакнат член

ние неможеме да знаеме ,дали имало свршување однос заштитен незаштитен , крај на крај решение ти е тест...

9. Zverche

Zverche Активен член

Sakav samo da prasam dali se poznava bremenosta, odnosno dali dolniot del od stomakot se stvrdnuva vo 4-5 nedela.. :)

10. srcu6ka444

srcu6ka444 Активен член

луге ми помина и 3ти месец менструација и направив усте еден тест и тој е негативен..незнам зошто чуствувам надуеност на стомахот и гаденје..преплашена сум

11. Zverche

Zverche Активен член

Мислам дека не треба да паничиш затоа што тестот покажал негативен...инаку сега има некој вирус,и многу луге чувствуваат мачнини,главоболка..

12. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Направи анализа на крвта тука нема утка

13. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

имам еден проблем ве молам за помош :( пред неколку дена решивме да имаме односи за прв пат. Многу ме болеше па не се деси ништо..но кога отидов во тоалет на тоалетната нешто бледо розево имаше тоа значи нешто ?! тој сврши ама надвор мислем дека натре ништо нема... во дилема сум.. а веќе ми каснит 5 дена :?: ве моламмммм помогнетеее миии :( :(

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

не се грижи тоа розево ти е крв... скинат ти е хименот не се веке невина...нормално е да те боли и стомак и уште два трипти да имаш сексуални односи ќе те болат но блага болка е поминува секогаш е така... ќе ти дојде менструацијата без грижа

zaljubena18 likes this.
  15. zaljubena18

внатре има нели едно ко ''топче'' хименот.. уште е тука и кога ќе ме чепнит тука осејќам болка ЗОШТО ?! :?: :(

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

хименот е длабоко внатре тоа топче е друго.. нормално е да те боли прв пат си имала односи додека да се навикне вагината ќе е така ама поминува..само опуштено ( и при следниот однос можеби ќе имаш крв да не те плаши тоа и стомак да те боли нормално е)

zaljubena18 likes this.
  17. zaljubena18

а зошто ми касни ?! тоа ме загрижува.. дан излези нешто после некој месец?! :(:(

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Хаха, нема шанси да излезе ништо штом не свршил внатре, нормално е да ти касни после првиот однос, ама за секој случај друг пат заштитааа. ;)
    Ама ако толку се плашиш, земи си еден тест за бременост, не се скапи. :)

zaljubena18 likes this.
  19. zaljubena18

фала ви многу :* ќе си напрам еден тест за да сум посигурна :D :D

20. April92

April92 Истакнат член

Имав односи со дечкото, и откако заврши не се изми и не уринираше и после спонтано се случи да имаме повторно однос и двајцата изумивме дека не ги направи стандардните процедури откога ќе заврши... Се плашам да не се случи нешто повеќе ако останало нешто од неговата сперма... Планирам да купам тест за некој ден да си проверам за секој случај. Имал некој некое вакво слично искуство да сподели.... i'm scared :worried: