Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Последно имав менструација на 28.09 до 1.10 а другиот ден на 2 имав однос со партнерот незаштитен (само една партија) тој не сврши во мене,навреме го извади и сврши надвор, значи тоа ми беше неплоден ден од тогаш еве помина една недела и денес и вчера често мокрам, имам и бело прање, си јадам нормално можи и одповеке :D чуствувам замор овие дена (пешачам до факс скоро по пола сат одам и пола сат се враќам пешки и нз дали од тоа вака се чустувам |( ) но се плашам да не сум бремена, незнам што ми е но денес цело време за тоа мислам а некако вечервава и почна како да ме боли половината, пред некој ден имав и температура ме тресеше, рано е за тест но сакам одговор дали се овие симптоми на бременост :sweat: :x или пак можи и нешто друго да биди!? :(

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    тебе ти касни и од тоа шо психички си опседната .... психата многу влијае на организмот...

3. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    пред околу 2 месеци имавме односи со дечкото потоа првиот медец ми каснеше една недела и ми дојде а сеа овај месец си ми дојде нормално.
    иначе користевме заштита само некако се заплашивме ког ми доцнеше една недела. после океј беше.
    сега што знам филмови си правам како да ми е подпораснато мешето а и како да ме поднаболува некогаш. можно е да сум бремена ?

4. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Нема гајле сезона на грипови и настинки, и неможи туку така и да имало нешто одма сите знаци да ги имаш веќе другиот ден или по една недела, чим не свршил во тебе, нема простор за паника, итоа посебно толку рано, ако веќе имаш доцнење на циклусот, еден тест и готово ..

5. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    ?

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    не

7. beyonce1

beyonce1 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам дали има некаква врска тоа ако имаш температура со бременоста,дали и тоа е некој симптом на бременост ? :| ..

8. srcu6ka444

srcu6ka444 Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    а белото пранје знак на бременост ли е ???

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не, белото прање нема врска со бременоста.

10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па по правило, покачена телесна температура е еден од симптомите за бременост, меѓутоа ако ги немаш другите, само температурата не мора да значи дека си бремена.

11. beyonce1

beyonce1 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Мене малце ми се лошеше ми се повраќаше,но не повратив..па после неколку часа кренав температура која ми се спушти откако се напив парацетамол..тоа беше пред 3 дена,а од тогаш немам баш некои симптоми..ми касни менструацијата ево 1 ден,но засега мислам дека не би требало да кревам паника затоа што секогаш ми касни по неколку дена,па и повеќе..сепак неможам да бидам со мирна глава поради тоа што повеќе пати сексот го почнувавме без кондом па потоа стававме и продолжувавме.. :| :worried:

12. Liana

Liana Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ni bese prv seks i bese nezastiten, toj znaci veli deka ne svrsil vo mene zatoa sto bi osetil ako bi mu doslo. Ne sakam da sum bremena, utredenta posle odnosot imav beli na gakjickite kako belo pranje, sekoj den go imam a i sum na vreme pred menstruacija, potoa procitav deka 13tata den posle seksot se pojavuva bela tecnost, i toa e znak deka si bremena, jas imam bela tecnost no taa ne se pojavi posle trinaesetata den, mozno li e da sum bremena? Inaku godinite mi se bezvezalni na sajtov, ne sum 15 :)

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Штом вика дека не свршил во тебе, верувај му, навистина би осетил ако му дошло. Не треба да се плашиш, белото прање не е никаков симптом на бременост, ако имаш зголемен вагинален исцедок, тоа е само бидејќи како што кажа, си пред менструација. :)

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да. верувај ако свршил тој во тебе после ко ке одеш у вц ќе ја измочаше спермата

15. Liana

Liana Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Fala vi mnogu ej, nemate poima koja panika ja imav ovie denovi :D a mozete li da mi kazete nekoi dobri tableti za den potoa? i cenata :)

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Нема на што, мило ни е што успеавме да ти помогнеме. :) Инаку таблети за ден потоа, Норлево, едно апче е во пакување, меѓутоа цената не ја знам, ги немам користено, фала богу не ми притребале. Ама над 500 денари, па и до 1000 се сигурно.

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    за тие апчиња имам слушано дека не се добри за пиење тие предизвикуваат циклус да ти дојде за да не останеш бремена.. едно или до две годишно се пијат,,

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    И јас истото сум го слушнала, јас лично не би се осмелила да се напијам дури ни едно годишно од нив. Страшен хормонски хаос можат да предизвикаат. :x

19. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    на 8ми месецов ни пукна кондомот свршив внатре веднаш после половина час испи норлеово , денеска и е 30ти ден од циклусот се уште го нема градите ја болат многу стомакот така и така на моменти можно ли е од апчето да и доцни бидејќи уште пред да го испие имаше симптоми дека треба да добие а се уште нема ништо...

20. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Dechko, a test :?: ?