Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Dobro be deca koj Ve educira :^) .....i da ja izmockala spermata, moze eden spreten neizmocan spermatozod da ja oplodil.
    Mockanjeto nema vrska so oploduvanjeto. Sosema e drugo toa shto deckoto tvrdi deka ne zavrshil rabota. Drugo-za vreme na ovulacija vaginalniot iscedok e zgolemen. Toa e periodot izmegju dva ciklusa koga ste najplodni. Pred dobvanje istiot se namaluva.
    No, za vreme na bremenost i te kako se zgolumuva beloto pranje. Citajte malku vo temite kaj trudncite....site kje Vi potvrdat deka brojot na sekojdnevni vloshki im se zgolemil.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Штом девојката испила норлево во рок од половина час, шансите остане бремена се минимални... Инаку јас кога испив норлево ми дојде на 31 ден од циклусот... Мислам дека нема потреба за паника... :) :)

3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

По ова што си го напишала сигурна сум дека немаш повеќе од 15... Информирајте се малку кога веќе имате незаштитени сексуални односи...
    А од каде ли го прочита тоа што го болдирав??? :^)

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    lolyta777 не зборуваме за едукација туку за тоа дека и таа ќе видела ако и свршил дечкото..ќе истечела спермата.. и нормално дека е доволно само еден сперматозоид за да се оплоди јајце клетката знаеме за тоа.. не мора да не едуцираш ти
    пс. и пред да останам бремена имав бело прање
    пред, за време, и по овулација си имав исцедок

5. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Можда ќе звучам глупо ама навистина незнам зошто воопшто постои ваква тема на форумов. ДАЛИ СУМ БРЕМЕНА? барем нека се преименува -Прашања во врска со бременост или шознам како. Ама вака е скрос глупаво. Како да ти кажи некој дали си бремена ако сама не си провериш. Има гинеколози , тестови за бременост и се и сешто.Вака само чукате празна слама.

На Glasna и ddevojce им се допаѓа ова.
  6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ti napisha kje ja izmockala spermata....a ne deka kje videla deka ja mocka.
    Igra na zborovi.
    Pravilno izrazuvajte se i nema da ima nedorazbiranja. ;)

7. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Posle kolku vreme od odnosot se javuvaat znacite na bremenost?

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас пред да мочкам ја видов на гаките а потоа ја измочкав

9. supernova

supernova Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Колкави се можностите да се забремени откако ќе престанат плодните денови? Еве скоро трет ден ми доцни,додека траеја плодните денови имавме заштитен однос,а после тоа не,ама никогаш се нема случено до сега да сврши во мене.Имам секавични болки во пределот кај матката,како за секоја редовна менструација,и градите ми се осетливи,но ова ми се случува прв пат. Дали ми доцни поради променливото време? Ви благодарам однапред!!

10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Па ако си имала сперма на гаќите значи свршил во тебе а со мокрењето не се исфрла остатокот од спермата таа си истекува од вагиналниот канал кој нема допирна врска со мочниот канал.Не се потребни сите тие сперматозоиди за да забремениш потребен е само еден, тоа ти објаснува Лолита.

На Glasna и lolyta777 им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.549
    Допаѓања:
    139.819
    Како бе мочате сперма? Клоака имате???
    Влезот на вагината и мочниот канал не се исто, не сте жаби за клоака да имате (исто место и да се е*ете и да мочате и да се*рете) Се извинувам за лошиот речник, ама во осмо одделение се учи билогија кај човекот, и како ви дали свидетелство, алал да име на вашите глупи професори што не се свесни колку не сте едуцирани.
    Како може бе да ја измочаш спермата жити се кога се различни дупки, човече?
    Може да истече нешто од ВАГИНАТА, ама не можеш технички да ја измочаш.
    Ах, што се нема да прочитам.

На Mishela, jovanovska94, K-pozitiv и 2 други им се допаѓа ова.
  12. supernova

supernova Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    ??????

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Cka bittersweet како прво читајте меѓу редови ( не мора буквално да свакате дека спермата се мочка итн.)
    пс. штом јас сум имала сперма на гаќите и сум ја ''измочкала '' спермата значи свршил во мене.. а штом свршил во мене значи од еден единствен сперматозоид сум останала бремена...

14. supernova

supernova Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    VE MOLAM sto poskoro odgovorete mi na prasanjeto!!!! dali ima pricina za strav ili jas samo se optovaruvam?

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    штом ти доцни направи си тест најсигурен ти е.. никој не може со сигурност да ти каже дали си бремена или не си.. симптомите за менструација и за бременост се слични... а може да ти доцни од многу причини.. затоа еден тест ќе знаеш на што си

16. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Кога даваш совет нема што да се чита меѓуредови. |(

Не си само ти многу се што мислат дека после однос ќе се измочат и завршиле голема работа нема да останат бремени, односно мислат дека вагиналниот и мочниот канал се едно те исто.

И ако си бремена не те прави стручна за давање совети особено не вакви што треба меѓу редови да се читат, советите треба да се јасни и концизни, што ли ќе биде наредното, да читаме мисли?

Супернова односите ти биле со заштита, не свршил во тебе, не ти биле плодни денови........нема никаква потреба од загриженост, нема шанси за бременост, за џабе се оптоваруваш.

На Glasna и lolyta777 им се допаѓа ова.
  17. supernova

supernova Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Fala vi mnogu, koga se konsultiram so povekje lugje,posigurna sum :D :*

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    значи јас не сум мислела дека со тоа шо ќе се измочкам сум завршила работа и нема да останам бремена.. мажот ми свршил во мене затоа што сме сакале да имаме деца... а ти како по ''стручна'' објасни поубаво у еден ред не мора да ѕипаш право и на кавга да те избива .. и се разбира сите имаме различни ставови изразувања и мислења не можеме сите да објаснуваме како тебе :P

19. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    ^ Добро што ви е финтата со кавгите, не значи дека ако некој ти посочува дека грешиш дека сака кавга, мада реално не рабирам како ќе се "карам" на форум.
    Советот беше за девојчето што прашуваше за тоа дали е бремена а не за тоа како си останал ти бремена, посочив дека мокрењето е еден канал а ако свршил во неа тоа е друг канал и да не свршил во неа ако бил незаштитен односот може и да му летне малку без да почувствува и да е бремена.

А за тоа дека сум стручна под наводници, ваљда 14 години работно искуство на породилно одделение ме прави стручна без наводници. :geek:

На LaDyDoLl, Sweetheart87, Glasna и 4 други им се допаѓа ова.
  20. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    и јас се изнасмеав со ,,мочањето сперма,, ама не коментирав заради да не се свати одма за кавга.
    тука така е, се се сваќа за кавга и одма ,,напад,,