Ми беше прв пат и тоа без заштита. Тој ден ми било последниот ден од плодните денови. Првиот пат испадна од мене пред да сврши(што нема место за грижа), но по пола саат пак повторивме.. Он убаво си го измил, избришал и најважното мочал. Дали постои шанса да останал некој сператозоид од првиот пат и да сум бремена? Инаку ова се случи пред една недела. Оваа недела шо помина мн чудни работи ми се случуваа во организмов. Мн почесто одев да мочам, на моментиме болеа јајниците(особено првите 2-3дена), ми се слошуваше 2 дена, притисокот ми се качува... Дали можеби ова ми е од промените што ми се случиле во организмот бидејќи ми беше прв пат, од нервоза бидејќи цело време мислам на тоа или па сум бремена..?
Не можам да ве сфатам, не сакате да останете бремени а не користете никаква форма на контрацепција, се знае колку е успешен методата на прекин, да беше успешен немаше да има 7 милјарди луѓе на планетата. Јас сум во брак па си користам кондоми, не сакам да останам бремена, користам заштита, кога ќе ми се опорави организмот од породување ако сакам уште едно дете нема да користам заштита а ако се решиме дека не сакаме ќе си разгледам која форма на контрацепција највеќе ми одговара. Не сфаќам зошто толкава одбивност спрема кондомите, потпаѓате под влијание на дечкото дека со кондом е како да се бањаш облечен ама тој не се треси секој месец дали ќе добие и сигурно нема да се чепати и да ризикува стерилитет при абортус. Користи си од сега кондом и нема потреба после секој однос од паника.
Најважното го направил... Ах леле кога ќе поченете со тие знаци на бременост- ти се лошело, притисок, почесто си одела до ве-це.... Најверојатно ти е до психата, ама и да си бремена ние тука не би можеле да ти кажеме, а ниту тест да направиш после една недела од сексуалниот однос, без да ти доцни циксуот- тешко...
Sakam da ve prasam nesto... Mi docni menstruacijata,a mi pominaja site simptomi koi gi imam pred da dobiam,a imam golemi gradi i ponekogas me bolat...imav seks vo koj na sredina se skina kondomot..znaci nemase nikakvo svrsuvanje ili nesto slicno...samo go smenivme i podolzivme uste 10tina minuti.Napraviv test bese negativem..ama mene mi docni suste...dali e mozno da sum ostanata bremena? Fala
Iskreno mislam deka odgovorot : napravi si test stvarno iritira. Barem mene licno.. Znaci devojcinjava prasuvaat dali tie simptomi se mozni i tocni koga se raboti za bremenost ili mozi da ima i druga pricina za odgovorot test sekoj znae samo licno mislenje ne me svakajte pogresno ili konfliktno nastroena.
Во саботата прво имавме заштитен однос, значи тој сврши во кондом. Потоа вториот пат пробавме без заштита, но и на двајцата не фати страв и продолживме со кондом. Помеѓу двата односа тој се изми. Се договоривме да почекаме да видиме дали ќе ми доцни, но редовно треба да ми дојде по три недели, а јас веќе почнав да паничам. И сега не ми кажувајте "кај ти бил паметот" или нешто во таа смисла, очигледно не бил со мене. Колкави се шансите? А знам дека ги има, и знам дека зависи од многу работи, но сепак... И кога може да се направи тест? Секаде пишува дека прво треба да ми доцни барем една недела, но не ми се чека цел месец!
A shto odgovor ochekuvash na vakva tema chovek da se izjasni?Da e nekoj tuka ginekolog ajde de,ama pa i toj ke ti odgovori poseti ginekolog...vakvite dilemi i prashanja gi gledam ili vo po struchno lice ili vo testovi ,tapshanje po ramo ne go reshava problemot. Eve bidejki se izjasni te iritiraat ednostavni odgovori od tipot testovi,TI kakov sovet bi im dala
па таа кажува случка, ако ти се десило и тебе можеш да кажеш последици - дали ги имало дали не. ете ке го земам за пример последниов проблем т,е свршил во кондомот. советот би бил тест ? ако сте знаеле дека доколку кондомот е здрав и сврши во него, нема проблем и нема причина за грижа кажете го тоа или доколку мислите дека и преку заштита може да се остане во блажена состојба кажете. како и да е се надевам ме свативте што ми беше зборот. за тест секој знае.
Jas kolku shto prochitav kondomot se skinal na sred chin ,a dali ti si slushnala za pred semena technost?Pa od tuka i dadov mislenje za test,koj ako ne e 100%,ke i bide 99% razreshena dilemata.
Во саботата прво имавме заштитен однос, значи тој сврши во кондом. Za ova komentirav i go zedov kako primer. I da imam slusnato A i shtom tolku znaes okolu ovie cinovi semena predsemena tecnost poduci ne nas sto i ne sme educirani tolku okolu toa. Inaku da o pravo si testot e resenie no veruvaj dokolku pisuvas problem i dobivas odgovor 'napravi si test' hm.. kako i da e
Девојки вака, на одмор со дечко ми имавме секс мноогу често, речиси по 2-3 пати на ден, кога се вративме јас одма добив ама некако кратко ми траеше и овој месец буквално ништо не сме имале а ми касни 10 дена , дали постои шанса да сум забременила уште минатиот месец? Пред 3 недели бев на рутинска контрола на гинеколог ништо не ми кажа
Prvo i osnovno mojot odgovor ne se odnesuvashe ni priblizno za tebe(ne se sretnav so nikakva tvoja dilema na predhodnata stranica )nego ova se odnesuvashe na" Casio" Taman rabota na ovie godini shto gi imam da ne sum educirana /informirana za seksualniot zivot . Megutoa mene mi e chudno ,za devojki shto navlegle vo seksualniot zivot,a pritoa nemaat ni priblizno nikakvo soznanie okolu sesksot(pozitivnite i negativnite strani na seksot) A ti mlada damo barash od mene da te educiram ,so oproshtenie