женичке никаде не нагласив дека не си едуцирана, туку штом веќе знаеш давај совет, можеби ме свати иронично но немислев така
Па, бељата е веќе направена. Читам дека една недела треба да ми доцни за да направам тест, а тоа би било горе-долу за еден месец, што е многу. Да го направам порано дали би покажал точни резултати?
чек шур - тестовите мислам се нај сигурни Покажуваат и по првиот ден од бременоста , и може да се прават во било кое време од денот
Sure Check, најсигурен тест е според мене, на една моја другарка ѝ се има случено со еден друг да и излезе лажно негативен, а со Sure Check одма ѝ покажал дека е бремена. А не е скап, околу 100-тина денари. И јас го имам купувано, ама не ја памтам точно цената.
jas napraviv 3 testa i site bea negativni..so prva mokraca nautro..site vo razicen den..vekje mi e 42ri den kaj so nemam dobieno,a imam simptomi na toa....
ме интересира какво е чувството кога партнерот ќе сврши во вас, што чувствувате.. Ова го прашувам зошто најчесто имам секс со кондом, и пред една недела имав без. Кога почна да свршува го извади ама не сум сигурна дали сврши и во мене(јас мислам дека малку), а ми беа плодни денови и сега сум цела испаничена
jas imam 21god. nesakam da sum sega bremena, uste e rano.ova mi se ima sluceno 2-3 pati da mi docni...ama sepak mi e strav....me boli stomak,mi se pojavuvaat bolcinja na liceto a seuste nemam dobieno...citav razni pricini za docnenje i vo pola od niv se pronajdov..stvarno neznam sto da pravam..ke pocekam uste 2-3 dena ako ne mi dojde ke odam na genikolog
значи вака пред нешто една недела имавме односи со дечко ми, користевме заштита. Треба да добијам до 22ри , само страв ми е од таа предсемена течност колку од неа има ризик за бременост ? инаку стомакот ми е како подуен и кога ке го соберам или стиснам ме боли.. можно е да сум бремена или па можеби болката е од тоа што сум пред добивање ? совет мислење ?
Болката ти е дека си пред добивање гарант, надуеноста исто. Не ја разбирам причината за твојата загриженост, немаш основа за тоа. И плус како се плашиш од предсемената течност кога сте користеле заштита? Доколку не се скинал кондомот, не си дошла во допир дури ни со неа.
Епа не требало да го дозволиш тоа доколку не сакаш бременост, и малку е доволно, не мора скроз. И јас не сум почувствувала на своја кожа како е, ама не чувствуваш ништо мислам, освен што кога ќе го извади ќе осетиш кога ќе истече спермата од тебе. Во секој случај, не е сигурно нешто уау за да вреди да ризикуваш. Ќе дознаеш здравје кога ќе треба.
Ne ne sigurno bese citav pred saat vreme I nauciv sto vsusnost pretstavuvala taa samo poduenosta me plasese fala na sovetot mi olesni
Шансите теоретски се мали да забремениш од предсемена течност, но може да се случи и тоа доколку има квалитетен сперматозоид во неа, поготово ако не ви е прва партија. Ама плус и неплодни денови, јас мислам дека шансите се никакви.
има калкулатор на форумот , ама секоја жена си е посебен организам , сите си имат различно плодни денови ... јас например останав бремена во најнеплодните денови од калкулаторот така да не се базирајте многу на тоа