Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    едно прашање во врска со контрацептивните пилули , овој месец пиеше норлеово и дојде циклусот и завшри е сега дали ке може да почне да ги пие таблетите ??

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Може да ги пие, ама не на своја рака, нека си се консултира со гинеколог прво. А ако не сум грешка ти веќе имаш барано совет за Норлевото, добро бе, место бонбончиња ѝ ги даваш? :^)

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    консултација со лекар да не си направи беља девојчето...

4. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Колку дена може да касни од стрес? знам дека е индивидуално ова ама сакам да слушнам други мислења за да се споредам со нив :worried:

5. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    мене ми доцнеше шест.. поради ништо друго освен затоа што бев под стрес затоа што ми доцни :D

6. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    беше на гинеколог и зема крв и и рече дека може да почне да ги пие денес првото го испи , и дотична Lovely93 побарав само мислење немора толку длабоко да навлегуваш и да објаснуваш ! :wasntme:

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ааааа, се извинувам дотичен дечко, јас само сакав да помогнам бидејќи Норлевото не смеат да се пијат повеќе од два пати годишно. Веќе ништо не ти објаснувам. Поздрав. :wasntme:

8. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    Ааааа, се извинувам дотичен дечко, јас само сакав да помогнам бидејќи Норлевото не смеат да се пијат повеќе од два пати годишно. Веќе ништо не ти објаснувам. Поздрав. :wasntme:[/quote]
    очигледно не ме свати што сакав да ти кажам а ни мојов пост..едно беше во врска со норлеово..ова е прашање за контрацептивни пилули :tmi:

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Мене веќе една недела ми доцни, до сега, поради тоа што многу бев под стрес изминатиов период. Земи опушти се малку. Ако си имала ризичен однос и ако се плашиш од бременост, направи тест, ќе се смириш психички барем, ќе знаеш на што си. Направи си нешто чајче, опушти се. :) :*

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sovetpls

Sovetpls Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo posle prviot odnos mi kasnese okulu 2 nedeli potoa mi dojde menstruacija mi traeshe edna nedela dali sepak e mozno da sum bremena toa me plashi mnogu :worried: ve molam za sovet pozz :$

11. SuchaLady

SuchaLady Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    16
    Девојки,дали можам да останам бремена од предсемена течност,преку гаќи,без пенетрација,со триење,но бев премногу навлажнета,значи гаќичките ми беа водени ептен.Инаку сеуште не сум дефлорирана (невина сум).

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не се секирај, нема шанси да си бремена штом си добила. Речиси на сите девојки им доцни првата менструација после првиот однос, тоа е голема промена за твојот организам, нормално е.

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Нема ама баш никакви шанси. Нема пенетрација, невина си, плус преку гаќи.

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    дефинитивно НЕ

15. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    И јас и дечко ми сме 99% сигурни дека ништо не сме направиле ама ме фати страв дека требаше да добијам пред 5 дена и вчера повраќав. Ама од друга страна па сум со стресови со учење, по дома, некако периодов ми е таков, плус ова под стрес дека ми касни. Сега ќе пробам да се опуштам некако со купка, па утре ќе земам тест да видам што е работава. Искрено се надевам дека не е ништо :worried:
    Фала на советот :*

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

ХАХА СЕКАКО ДЕКА НЕ.БЕЗ ГАЈЛЕ

17. principessa.oh

principessa.oh Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки, нова сум во форумов иако често сум читала и конечно да се регистрирам. Сакав да прашам ваше мислење... сношти со дечкоми имавме секс без заштита и тој сврши во мене,а ми се плодни денови :( никогаш не ни се случило тоа во пет години но ете...наутро после неколку часа купов таблета ден потоа но.освен мала болка во стомакот и малку замор ништо др не чувствувам, како некои од вас што навеле крварење и сл. И сега, уште 17 дена до наредна менструација..дали Ке помогне таблетата или... :sweat:

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ауу, ова не смеело да ви се случи доколку не планирате бременост, ама тоа е, биднало. Таблетата за ден потоа треба да делува ако се испие на време и после тоа обично треба да добиеш. Болката во стомакот може да значи и дека имало нешто пред да се напиеш таблета. Купи си за секој случај тест за бременост после една недела, ама таблетите се ефикасни, освен во многууу ретки случаеви. И внимавајте затоа што ако се напиеш повеќе од два пати во годината, може да настане хормонално пореметување.

19. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Правеше тест? Што испадна?
    :*

20. principessa.oh

principessa.oh Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    :( Таблетата ја испив некоклу часа после тоа... се надевам ке делува. валда нема да сум малер до толку па прва грешка и бременост... фала за одговорот