најискрено кажувам како беше и што, моментално мислите во главата ми се испомешани, а за тоа што си го имаш мислењето не знам Ќе земам тест, најбрз начин на проверка, а ако е позитивен го нае*ав Најискрено дали има можност да имам забременато некако и покрај тоа што не сврши внатре?
Женски ми треба веднаш одговор , ни се случи незгода на мм му пукна кондомот а среќа забележаве пред да сврши но кога го извади завележавме дека веќе има истечено предсемена течност. Инаку не сврши во мене. Утре да одам да купам апче или џабе паничам
се случи ете, ај да го вратам времево назад ако не... имам темно црвено на гаќите денес, но тоа што да би било според вас? знак дека ќе добијам или пак можеби знак дека сум бремене?
moram da se konsultiram so vas zasto mn mi e strav. Vaka.vcera imavme seks.so decko mi i prviot pat stavi kondom,si svrsi nadvor od mene.i pokraj toa i vednas posle 10min ili taka.nesto probavme vtor pat ama.bez kondom... Strav mi e bidejki protece nesto (verojatno predsemenata tecnost.) no on so sigurnost vika deka ne bilo sperma. E zaebanoto e sto proveriv sega i ispadna deka mi se denovi na.ovulacija. A ne znam dali da ziam od toa apcinjata...dali ima razlicni vidovi i dali voopsto treba?
"sunshinegirllll тие апчиња не се пијат како витамин ц со оглед на тоа шо ти пише дека имаш 35 год..( ако имаш толку ) ако веќе се плашиш од бременост зошто не пиеш некои контарцептивни доволно си возрасна за да знаеш да се чуваш и претпоставувам дека имаш некое знаење за последниците од незаштитен секс.. плус секогаш има предсемена течност.. и секогаш постојат некој си минимални шанси да се остане бремена од тоа... на твоја глава е дали ќе пиеш од апчињата или не
Nene toa po greska go staviv.imam 18god.a za apcinjata razbiram deka ne e tuku taka da se ispijat, no strav mi e prv pat dozvoliv vtoriot pat da se sluci bez kondom pa bas u plodni denovi.. :/
епа сеа ти си знаеш најдобро мада тој ако ти кажал дека не било сперма значи - не било сперма.. можеби и утре ќе ти се деси истото и пак ли ќе пиеш.. тие се многу силни апчиња и треба едно до две годишно да се пијат.. јас со мажот ми кога бевме дечко и девојка без кондом бевме значи ако се останува така бремена од пред семена течност и јас ќе сум била од дамна мајка веќе... значи треба да се сврши внатре па да се фати... сепак пак ќе кажам твоја одговорност твоја глава
Јас бев во аптека си земав апче и го испив, сега се молам да не го повратам само, можеби глупост направив што земав апче ама никако не сум спремна за второ дете. ако ми верувате цела ноќ неможев да спијам... сега треба ли да очекувам некоја промена на мензисот ?
Јас мислам немало потреба да пиеш апче штом имало само предсемена течност, ама биднало веќе си го испила. За промена не знам од тие апчиња, ама јас кога пиев еднаш за одложување на циклусот, следниот ми беше со страшни болки и многу крварење. А колку што знам, од ова апче би требало одма наредниот ден да добиеш.
Можеби и грешка направив ама и така и имам проблем со мензисот па и ако повеќе задоцни ќе умрам од грижа инаку пред една недела ми заврши менстр. ама ок ќе чекам па ќе видам кога ќе почне
Немаш потреба од никаква грижа штом си се напила апче, само кога веќе си во брак (што значи имаш и редовни односи и стален партнер) можеби е подобро да се обратиш на гинеколог да ти препише контрацепција, отколку вака да се нервираш со кондомиве. Мене лично ме нервираат, само од апчињата ми е единствено страв да не не дај боже влијаат на плодноста.
Најверојатно може ќе се појави мало крварење, кафено како во последните денови од менстуацијата, може и мали болки да имаш со тоа (но не мора да значи, може и без сето тоа да поминеш) и потоа ќе си имаш нормална менструација, која може да ја добиеш и до 5 дена задоцнување. Значи и да ти задоцни неколку дена нема потреба да паничиш, а и апчињата се прилично ефикасни (да не речам 100%) ако се испијат во првите 12 часа.
Tocno.. No panicam bidejki pomegju prviot i vtoriot pat ne go izmi (nitu urinirase)...eve i da ostanale spermazoidi od prviot pat, za da mi gi prenese mozat samo preku tecnosta da vlezat vo mene taka?
здраво феминки,нова сум на форумов..имам еден проблем се надевам ќе може некоја од вас да ми помогне барем малку.. со дечкото имавме секс..прв пат ни беше и на двајцата.јас имав добиено и за време на сексот не ми течеше..сега проблемот е што не знаеме дали свршил во мене.сакам да ве прашам дали се осеќа кога ке сврши во тебе ..јас не осетив ништо но сепак многу ми е страв да не сум бремена..ве молам најбрзо што можете да ми кажете :/
Зошто пред да имаш секс на 15 години не се едуцираш малку? Интернетот само за фејзбук го користиш? Тоа треба него да го прашаш,како може он да не знае дали свршил бе? па коа ке му дојде на машко да сврши се осеќа и или се тргнал на страна или во тебе. како може тоа да не го знаеш бе девојче?