Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. matea27

matea27 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    можеби и треба да се каам за тоа што го направив ..сепак имам 15 год ама ете бидна не планирано..зборев со него го прашав ми вика незнам ништо не сум осетил

2. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    не сум во Македонија, овдека сигурно не се викаат така тие скапани апчиња и веќе поминаа 24 часа, а јас дури да ги најдам нив и 48 часа ќе поминат//// ау, зошто, па зошто не ми ида, а вчерашниот настан ме преплаши, не ми сврши внатре, но не знам дали има можност од усните на вагината да има појдено и до кај што не треба да ми оди??/ уште тоа ми фали да сум бремена :worried::worried:

3. principessa.oh

principessa.oh Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Сега и да се каеш се случило. Само прашај го дечкото да ти ја каже вистината. Нема шанси да свршил а да не знае. И земи отвори на интернет и прочитај се што треба да знаеш, не е само бременост...има толку болести што после и да се каеш џабе ке е. Се надевам нема да имаш никакви последици после ова. Мала си, све треба да се прави во свое време

4. matea27

matea27 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    зборев со него ми кажа дека не свршил во мене. ми олесна хах
    и ќе прочитам за се останато,фала :) :*

На principessa.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. principessa.oh

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    :) Ајде уживај сега... и пази што правиш. :*

6. Makedonka84

Makedonka84 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    49
    Девојки потребна ми е мала помош...
    После колку дена можам да направам тест за бременост од денот на зачнување...
    Пошто големи се шансите да сум бремена.... :) имам некои чудни нагони на гадење, повраќање, и подуеност во делот на матката.... дали е можно тоа да биде и во првата недела од бременоста...?!?!?!

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Симптоми да имаш не верувам после само недела дена од зачнувањето, но со тест можеш да откриеш мислам за околу 10-тина дена, па може и помалце, доколку е покачен HCG хормонот. А за сигурно, мислам дека е најдобро откако ќе ти задоцни менструација барем еден ден. Ти посакувам да си бремена, па да ни се пофалиш. Поздрав. :*

На Makedonka84 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. principessa.oh

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Девојки.,.пишав пред 7-8 дема, дека се случи незгода па пиев таблета ден потоа. Денес добив, 9 дена порано а читав дека од таблетата може да касни, а јас секогаш имам редовем циклус. Исто така од прв ден имам по обилна менструација, повеќе болки во стпмакот,градите а сега не... сега, да се радувам ли дека добив и не сум бремена или сеуште има некаква можност. :?:

9. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    денес се напив од таблетата (за секој случај) и отприлика за колку време треба да ми дојде? и дали ќе ми дојде сигурно? ја испив пред да поминат 48 часа

10. principessa.oh

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Сигурно пишуваш за таблетата ден потоа, и јас во скоро време прв пат се напив, и прашав тука :D
    па одговорот беше дека шансите за бременост по пиење на таблетата се минимални. и еве добив денес 9 дена порано и мн поразлично од нормално, можеби од таблетата бидејки прави пореметувања. Значи ке добиеш некој ден порано или покасно :*

11. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    вака да кажам, јас веќе требаше да добијам, но најчесто ми касни и овој пат ми закасна како и обично и пред 2 дена имав односи и пукна кондомот(при претходните пати се беше ок) и поради тоа се напив. сега значи овој месец нема да добијам туку веќе наредниот или?

12. principessa.oh

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Сега веќе појасно... ако не си бремена или недај боже некој др проблем, треба да добиеш и сега. Зошто и од таблетата се пореметува циклусот но сепак треба да добиеш.

13. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    имам грчеви во стомакот исто како да пред да добијам, се надевам ќе дојде. се молам да дојде, зошто не оди поинаку

14. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    треба веднаш денес да ми дојде или и понатака утре на пр. би можело да дојде?

15. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.269
    не сврши во мене а имавме однос двапати со растојание од 10-15 мин. а исцедокот мириса на сперма. Незнам што да правам веќе поминаа 6-7 дена а не ми доаѓа
    дали би имало можност да останам бремена ако имаме повеќе пати а да не свршува во мене или да не го практикуваме тоа ако не користиме заштита
    ве молам за совет :)

16. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    сеуште не ми дојде и покрај тоа што сабајлево се напив. имам бело прање, тоа ми се дешава пред да добијам, но исто така и дали тоа може и да значи дека сум трудна?

17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Добро бе девојче, по милионити пат праша дали си трудна. Не свршил во тебе, си се напила апче норлево и пак на секој пола саат се избацуваш со "ново" прашање дали ќе ти дојде или дали си трудна.
    Јас не знам што ти преостанува веќе, со шипка да си брцнеш за да се осигураш. :devil:
    Пази, немој последново да го сфатиш озбилно. :o

18. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    порано немам пиено од овој тип апчиња, а и не знам како функционираат тие, дали мора веднаш да добијам или?? и многу се плашам да не сум трудна, не знам дали сега не ми доаѓа од по навика како и секогаш што по малку ми касни или не ми доаѓа од тоа што сум трудна?? и ми е страв бидејќи ако имам останато трудна ќе морам да абортирам неќам дете на овие години. Ве молам ако знаете нешто повеќе во врска со апчињата и нивниот ефект после земање кажете ми

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не си бремена, си се напила што си се напила, олабави се веќе на таа тема и ќе ти дојде. Како фобија да имаш, јас сум сигурна дека секој месец се тресеш вака пред да добиеш, дури и да немало ризичен однос.
    Си се напила апче и сега треба да не мислиш на бременост, туку на можните хормонски последици, а не ти и до абортус стигна.... :x

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да бе.. ако секогаш се плашиш од бременост зошто имаш односи тогаш??? ако толку имаш паника нека ти вградат едно чудо не знам како се вика не ми текниува па и да свршува внатре нема да останеш бремена.... :D а не лигави работи апчиња па паника па менструација.. или пиј контрацептиви или нека тои вградат... ќе си бидеш мирна