Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Претопставка ??? свршил во тебе што има да се претпостави нема врска дали ти е плоден или неплоден можно е да си трудна .... размисли малце како се прават бебиња па прашај... бебе не се прави само во плоден ден туку тогаш има поголеми шанси ...

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Симптомите се појавуват дури по 2 недели . Ако си трудна нема уште сега да се појави некој .

3. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Не може никој со сигурност да ти каже. Зависи на кој ден настанува овулацијата кај тебе. Кај некои жени, ретко е, но постои можност, настануваат повеќе овулации во текот на еден циклус, практично не с еповеќе овулации туку с еповеќе јајце клетки кои созреваат, а не само една. Затоа може да се случи да се забремени и во оние денови кои се "неплодни" според некои критериуми. Но, најчесто, кај жените кои имаат нормален месечен циклус овулацијата настанува од 12 до 16 ден и тогаш зрелата јајце клетка е спремна да биде оплодена. Ако се погодило ден два пред овулацијата или пак на самиот ден на овулацијата да бил односот кога тој свршил во тебе, големи се шансите. Спремата може да биде во женскиот репродуктивен систем функционална неколку дена, така да и да било ден два пред овулацијата, сепак е можно да забрамениш.
    А тоа за секретот што кажуваш, е еден знак на овулацијата. Ден пред и дента за време на овулацијата се јавува тегав секрет како белка од јајце.
    Никој не може да ти каже сега овде со сигурност. Ако ти е циклусот на 31 ден, тогаш овулацијата би требало да ти е на 16 ден отприлика од циклусот, што значи ако односов бил негде од 14 до 17 ден од твојот циклус (од денот на последната менструација), тогаш има големи шанси. ПОчекај до 29 ден од циклусот и направи си тест со првата утринска мокрача.

4. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    е па и кај мене беше на вагина затоа се плашам и сакав да прашам дали има шанси за најстрашното да сум бремена :(

5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Добро бре аман како може да си бремена ако свршил НА вагина?? Колку години имаш? Па ова прашање е срамота и 13 годишна да го постави. Не претерувајте, следен пат ке ви сврши на гради па пак ке поставувате прашање дали сте бремени. МОРА ДА Е ВНАТРЕ ЗА ДА ОСТАНЕТЕ БРЕМЕНИ. Смири си ја душичката.

6. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Си бил еден Сперматозоид. Да потенцирам: еден. Другарите надвор од стриптиз-барот му останале, зш обезбедувањето не ги пуштило внатре да влезат и само тој едниот влегол. И седеле овие на врата, а овај едниов седел од другата страна на вратата зш глупо му било внатре сам да влезит, а да немат конкуренција да ја освојт та женската, шо се викала Јајце-клетка, а се впуштала во авантури само ко ќе ја нападнеле појќе души. И нишо овај едниов,таман решил да ојт кај женскава, не му доодвеле нозеве подалеку од вратава, не можел да се движит, немал сила. И така си останал зад врата, на почетокот на ходникот, а другарите не ни успеале да го дочекаат. Иглеа си умрел внатре од мака. А па и тие надвор не останале долго. Обезбедувањето сите до еден ги усмртило, зш биле многу и правеле гужва. После то, Јајце-клеткава ко сакал да излезит (еднаш месечно излегвела кутрата) не го ни нашла Сперматозоидот шо бил внатре. Мистерија е каде отишол...
    ПОУКА: Сперматозоидите се такви суштества кои ги напаѓаат Јајце-клетките само кога се во гоооолем, мнооогу голем број, значи кога нема обезбедување пред ноќните клубови :)

И аман веќе сфатете дека не се забременува туку-така!

На swarovski му/ѝ се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    ^^Енчи..Енчи..добра и поучна прикаска! :clap: :D :D

8. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Ени идол си ми на темава :y: :y: :D
    Иначе , веќе кога прашувате такви глупости , барем навратете се неколку страни наназад . Ќе најдете проблем како вашиот и ќе го најдете и решението/советот :)

9. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Мислам дека не е во ред вака да одусувате никого бидејки поставуме такви прашања...Ние сме свесни дека на форумов има позрели и поискусни личности и затоа прашуваме работи што не ги знаеме и бараме одговор на нив...

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Да не ве осудуваме што поставувате вакви прашања?? Па кажи ми ти мене какви последици може да има ако не си сексуално актива , и свршил на незгодно место (?) Дали си бремена?? Ма дај. Ако си стварно родена 1991 година, имаш веќе 19 години години и си доволно зрела да ги знаеш овие работи! Срамота е да прашаш дали си бремена алооо, а не си имала ни секс! СРАМОТА!!

11. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Оккк свакам дека поставив глупаво прашање ама ме фати паника и морав да прашам. Вистина е дека имам 19 год ама до сега не сум имала секс со ниеден дечко и затоа се исплашив....Тоа беше се

12. Cuvka

Cuvka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki, ajde malku pomos. Znaci pocnuvam od pocetok. Znam deka tehnicka greska mi e shto imav sex na sredina na ciklus, odnosno vo moite najkriticni denovi. Na 20ti mesecov imav odnosi so deckoto i posle odnosot neverojatno mnogu me bolese i me stegnaa jajnicite. Naredniot den mi pomina i povtorno imavme odnosi i povtorno sledese istata bolka. Edinstveno, ovojpat zabelezav bel, redok sekret dolu, go proverivme kondomot i ne bese puknat a inaku koristime extra safe so ekstra lubrikant. E sega, simptomaticen mi bese beliot redok sekret shto bese poredok znacitelno ama lepliv i solenkast ( i predpostavuvam deka e bila zenskata vaginalna tecnost ). Megutim, posle toj odnos povtorno me stegnaa jajnicite i uste istata vecer i naredniot den pocna da mi se gadi, sho e mozno i da e avtosugestivno. I ete, od nedelata pa navamu mi se gadi, so isklucok na eden den i imam stalna bolka vo jajnicite. Dali stanuva zbor za bremenost ili za nastinka na jajnicite?

13. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Цувка симптомите се појавуваат по 2-3 недели.Многу често и јас пред да добијам имам одбивност кон храната,но тоа не значи ништо.Доколку ти касни повеќе од 2 недели,а сеуште ги имаш истите симптоми,е тога веќе ќе треба да се подразмислиш.Сега за сега нема место за паника ;)

14. Cuvka

Cuvka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sepak, mi bese vo rizicen den. A so e poverojatno da e bela, retka tecnost solenkasta i lepliva ... mene ne mi licese na sperma nitu na lubrikant.

15. ninnie

ninnie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Луѓе ми треба помош!!! Со дечко ми имавме односи на 21 август во саботата и кондомот беше пукнат но тој не сврши во мене, а утредента уште сабајле испив апче ден потоа.....последниот пат кога ми дојде беше 24 јули, а еве ми касни неколку дена...знам дека се мали шансите но сепак ми е страв ...ве молам посоветувајте ме :worried: :worried: :worried: :worried: :worried: :worried:

16. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Најубаво на темава да се стави клуч.На едната и објаснуваш,друга после неа го прашува истото,само со различни дати за почеток на менструален циклус.Човек да има живци ко ортома па ќе му ги искинете. :@

17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Не ми се допаѓа таа ваша девиза Секс без кондом. Го ценам вашето искуство, ама овде има и помали девојчиња кои ќе ве послушаат, а пример дечковците им се неискусни, неможат да се воздржат или добро да проценат кога им доаѓа и ќе направат беља. Затоа девојчиња практикувајте си секс со кондом, со време кога ќе стекнете искуство може да пробате, и секако во неплодни денови.
    И да, во претсемената течност има сперматозоиди, и тоа не еден туку милиони се во прашање. Воопшто не ми се допадна приказната на Енчи... работата е посериозна, а не цртан филм. Ако некоја не останала бремена не значи дека и ти ќе ја имаш истата среќа. Сепак различно тело е во прашање.

На glow му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ninnie

ninnie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    epa sega vaka mene mi trebase pomos a ne mi trebase nekoj da popuva tuka jas mislam deka temive se otvoreni za diskusii i koj so saka moze da prasa na taa tema! a so treba da prasame spored tebe nesto porazlicno na ovaa tema "dali sum bremena"

19. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Ќе го најдеш одговорот ако свртиш неколку страни назад и прочиташ,а не само да се повторуваш,аман веќе ние што сме Баба Ванѓа па ако ти касни одма знаеме дали си трудна или не,и гледај на цувка што сум и одговорила па ќе ти стане јасно.И не пишувај латиница тоа е едно од правилата на форумот.

20. ninnie

ninnie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    епа јас сум нова на форумов вчера се зачленив и немав време да испрочитам се само сакам да прашам она што ме интересира а кој што сака може да ми одговори и да ми помогне!! поздрав