Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    По правило, кај редовните циклуси последната недела пред да добиеш е најнеплодна, но тоа не значи дека нема шанси да останеш бремена доколку сврши во тебе. Ама штом ти тврди дека не, пробај да му веруваш и опушти се. :)

2. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    pa da jas imam redoven ciklus i jas mislam deka tie denovi pred da dobiesh se neplodni ama da se osiguram i malce od malce da se opustam , toa i probuvam srcka celo vreme idam do wc da vidam dali sum dobila se nadevam ke dobijam ovie denovi probuvam da ne mislam na toa ti blagodaram i backii ako ima use nekoj neka pise fala odnapred...:*

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sophie90

Sophie90 Нов член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Имам нередовен циклус. Немам никакви чудни симптоми, ама веќе подолго време немам добиено. Купив тест за бременост, surecheck и го направив пред малку. Контролната линија си се појави, а другата не, значи е негативен. Но, заборавив да го ставам капачето одозгора и да го покријам прозорчето за мокрача додека го чекам резултатот. Можно е поради тоа да сум добила погрешен резултат?

4. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    ne se sekiraj vo red e nema vrska kapaceto i jas taka sum go pravela ;) opustise a znaesh da mi kazes posle odnosot 2 ili 3 dena dali moze da napravam test so toj sure chech? vikaat nekoj deka toj odma posle odnosot pokazuva kazimi dali znaes dali e taka fala odnapred ...

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    мислам нема врска тоа.
    резултатот испаднал како што требало,без и со капаче одозгора мислам исто е.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. davinchi

davinchi Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Imam prasanje povrzano so simtomite na bremenosta koe me maci poslednive nekolku dena. Pred 2-3 dena imav dosta zacesteno mokrenje a isto taka i me cesaa gradite sto procitav deka e simptom na bremenost,a vo posledno me naboluvaat i jajnicite. So mojot partner prviot seksualen odnos go imavme pred 10tina dena koga pri prvata penetracija toj nemase staveno zastita prvite 2-3 min a potoa stavi, a posle 2-3 dena koga go imavme i vtoriot odnos stavi kondom uste na samiot pocetok. Megjutoa i vo 2ta navrati so sigurnost toj ne svrsi vo mene. Pred da imame seksualen odnos racno se zadovoluvavme megjutoa ednas se sluci otkako toj svrsi nastrana ja izbrisa rakata pa prstite gi stavi vo mojata vagina. E sega prasanjeto e dali ima sansa da se zabremeni vo slucaj da gi nema dobro iscisteno prstite. Isto taka me interesira dali mozi da se zabremeni od taa pred semena tecnost (za koja sum procitala deka sluzi kako eden vid priroden lubrikant a sodrzela mn mal broj na spermatozoidi) koja izleguva od negoviot penis (ova se odnesuva na prviot seksualen odnos koj go imavme koga na pocetokot ne stavi zastita). Ve molam za odgovor.

7. batgirl

batgirl Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    До моментов не паничев но прочитав 300 прашања и одговори на форумов и сега сум благо речено избезумена, и не знаев каде на друго место да се обратам па еве тука...
    Последниот пат имав незаштитен однос со дечко ми пред 2 недели и иако сврши надвор од мене имам слушнато и за предсемена течност и дека иако се мали шансите за оплодување сепак постојат... веќе 2 дена чувствувам ептен мали болки во пределот на јајниците, освен тоа други симптоми немам, а треба да добијам дури после 8-9 дена до тогаш неизвесноста мислам дека ќе ме убие , така да најдобро би било да купам тест за бременост...
    Па имам 2 прашања: дали според вас навистина има шанси да сум трудна и кој тест за бременост би било најдобро да го земам (марка)?
    Благодарам однапред :)

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    5.911
    и мене баш ме интересира... некој да одговори.....

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не се секирајте, не се забременува туку така, точно е дека теоретски се смета дека постојат шанси да се забремени од предсемената течност (бидејќи иако ги има во минимален број, предсемената течност содржи сперматозоиди), но шансите да има баш толку успешен "пливач" во истата, се 1:1000.
    Но, во случај да имате една по друга партија (и воопшто доколку имало свршување краток временски период пред тоа), доколку втората партија е незаштитена поголеми се шансите за бременост бидејќи во каналите кај машкото може да останале сперматозоиди од претходното свршување и истите да бидат внесени заедно со предсемената течност. Davinchi, на тој начин никоја не забременила, ич да не се секираш, јајниците може да те болат од разни причини, како на пример од ПМС или од ладно. И да, ако ти доцни овој месец не паничи веднаш, бидејќи овој месец си го имала првиот сексуален однос, сосема е нормално да настанат промени во твојот организам, т.е. да има промени во твојот месечен циклус овој месец.
    Се надевам дека ви олеснав барем малце, ако сум испуштила нешто и ако имате уште нешто нејасно, слободно прашајте ме. :)

10. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    ve molam da mi kazete koj test e najdobar i koj moze da se napravi 2 ili 3 dena posle odnosot ..po stpo mislam deka takov bese sure check ako ne gresam mislam deka toj se pravese vednas po odnosot ..ve molam kazete mi vase mislenje i fala vi odnapred :*

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Јас досега не сум чула за тест за бременост кој се прави веднаш по односот. :^)
    Дефинитивно такво нешто нема, бидејќи зачнувањето не се случува баш во истиот момент. Self Clear мислам дека ти е најефикасен, бидејќи дава точни резултати уште од петтиот ден од можното зачнување. А што се однесува до Sure Check, и тој е ефикасен (го имам правено), само не сум сигурна дека покажува точни резултати пред да истече барем недела дена од зачнувањето. Кај него е најдобро што дава точни резултати во било кој период од денот. Цената е 100 и кусур денари, а Self Clear е од малце поскапите. Одлучи си сама. :)

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Минимум 10 дена после однос, само преку крв. За точни резултати!

13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Shure Chek можеш да го направиш уште првите денови од доцнење на менструацијата. Значи сепак, треба да ти доцни, за да го направиш, а НЕ веднаш после односот. :)

14. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    И преку уринарен тест покажува, има и тестови што и за 5 дена после однос покажуваат
    Е сега другарка моја правеше тест, првиот и покажа 2 цртки,
    после направи уште тестови , тие па негативни
    Отиде на гинеколог, бидејќи докториве ни се многу кадри, и рекол не си бремена.
    Девојчево имаше некој јадеж осеќаше нешто, прави пак тест позитивен, оди на друг гинеколог, бремена си, честито.
    Затоа уринарни секогаш правете ги наутро, и не само еден тест земете си минимун 2,
    а за да не се мислете многу, испитајте си крв
    Веднаш точни резултати

15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Значи треба да направиш едно 5-6 теста и да смениш исто толку гинеколози за да бидеш сигурна. :rofl:
    Никогаш немој да му веруваш само на првиот тест. Дури и кога ќе направиш 5-6 теста пак прашај си на форум, може нешто е погрешно. ;) Се зезам.
    И Бубац да те корегирам малку, не е минимуН туку минимуМ ;)

На bubac и duffi им се допаѓа ова.
  16. Irena18

Irena18 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    12
    Бремена???

Дали се многу големи шансите да сум бремена....значи вака имав односи со дечко ми и се скина кондомот а тоа беше само што ми помина менструацијата дали има големи шанси да забременам зошто тоа се случи во неплодните денови??? Фала однапред

17. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    da ama jas pred tri dena imav odnos a sega na 2ri treba da dobijam zatoa prasuvam kogaq da go napravam znam deka e rano ama ke puknam od misla sekoj den se molam da dobijam i da ne e nisto nemozam me maci vo dusava ke si puknam od misla zatoa ve prasav koga da napraam zaso na 2ri mi e datumot za dobivanje a imavme odnosi pred 3 dena fala vi premnogu za mislenjata i pomosta znam deka preku krv treba no doktorkata se znae so mojte mi e strav da ne kaze posle ke me ubijat zatoa za test ve prasav koga da napravam :***

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.546
    Допаѓања:
    139.772
    Па што прашаш тука, иди купи провери. Па на втори уште еден, па ако ти касни пак...Како може од тука некој да знае?

19. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    ne me sfati ti znaci jas ne rekov deka nekoj od tuka trea da znae nego prasuvav za testot koga mozam da go napravam naj rano megutoa mi kazavte i toa e toa si kazav jas so imam da prasam fala vi uste ednas ...ke kupam toj sto se pravi od sabajle so prvata mokraca ama ke pocekam use nekoj den. daj boze vo meguvreme da dobijam fala uste ednas

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ако свршил внатре а кондомот бил скинат, нормално дека има шанси. Но ако го извадил на време, тогаш не. :)