Ti blagodaram na odgovorot, vekje sum poopustena. Samo sto ova ne mi bese prv pat lani go imav prviot seks megjutoa ne traese dolgo samo me skina prethodniot partner i mi bese mn bolno pa prestanavme i toa bese toa. Megjutoa od togas do sega sum nemala seksualen odnos, a menstruacija treba da dobiam na 4ti noemvri pa ke vidime.
zdravo pak jas sakamda prasam od sinoka imam kako dobieno ama epten enogu slabo pa neznam sto e dali toa e znak na pocetok za dobivanje ili da pocekam ustw nekoe vreme pa davidam dali ke dobijam ako uste teka i nema nisto da odan naginekolog fala mnogu
Грешката е направена во брзањето, Едно извинување А не го кажав тоа со тестовите како услов за откривање на бременост, само го посочив примерот што и се десил на моја блиска особа, бидејќи во нејзиниот крај има мал број на гинеколози. Само сакав да помогнам
feminki da ve prasam nes imamve nezastiten odnos so mojo bivsi decko a posleden pat mi dojde na 24 septemvri posle neli iamveme odnosi i raskinavme ovaj mesec a mi kasni epten edna ipol nedea pravav test bese negativen i bev na ginikolog i mi kazaa deka nema nis na vaginalno eho me gledaa a mene uste ne mi dojde mestrucaija cc a nekako mokrackata mi ima izmenata boja i mirizba i beloto pranje mi e zgoelmno i gradite me bolat nezz znam deka mi e glupo prasanajeto oti neli doktor sum prasala ama ako moze da ve prasam na kolku vreme od odmost moze da se vidi plod na vaginalo eho i dali e vozmozno da zgresi doktorkata cccc nes panika me vaka epten oti ne sme zaedno vise ccc u nem otposle da doe da trckam po nego cc c
обично кога ќе ти касне менструацијата неколку дена со тест може да си провериш дали си бремена.. а на ехо се утврдува после недела.. така бев јас. 4 дена ми каснеше направив тест позитивен.. после една недела бев на лекар на ехо и ми потврди.. а тебе веќе ти касне менструација си правела тест излегол негативен плус на ехо си гледана шо значи нема бременост.. можно е од паника и стрес да ти касне менстр.. сепак направи си за некој ден пак тест или испити си преку крв и мокрача дали станува збор за бременост за да си бидеш сигурна.. но јас мислам дека тоа ти е од стрес од паника... на психичка база ти доцни менстр. пробај да се релаксираш да се опуштиш ќе ти дојде
Се случува, мене пред еден месец ми се случи да имам слаба менструација и да ми трае само 3 дена. И јас се посомневав на бременост, но не беше. Може ќе ти се растече поубаво, а може овој месец така ќе ти биде. Нема потреба за паника според мене. Ако сакаш оди на гинеколог ама и не мораш, сепак си добила.
Женски, во неделата земав апче норлево, од тогаш поминаа 5 дена и денес малку ме болеше стомак и сега како менструација да ми тече ко да ми е 4-5 ден, инаку на 16 октомври добив ова сега мензис е или од апчето?
Јас се каев што пиев Примолут Нор за побрзо да добијам, а тек па за ова колку би се каела. Биднало сега нема назад веќе, ама друг пат ако немаш јака причина немој. Поздрав.
Koritsaki norlevo predizvikuva krvarenje I istoto moze da se pie na 6 meseci,odnosno 2 pati godisno,no nikako ne e zamena za kontracepcija. Norlevo moze da ima odredeni komplikacii kako potenje,nervoza,srcebienje,suva usta,gadenje,povrakanje.
Да, се мислев ама викам ај да не биднало нешто па за секој случај да земам, како така ни пукна кондомот прв пат ни се случи и прв пат да ти кажам земав такво апче. И сега ова крварењево како мензис да го сметам?
Добивам на секој 35-40 дена, а норлево земав неделава што помина па еве од тогаш до сега има 6 дена инаку последен пат ми дојде на 16 октомври
Krvarenjeto ti e od apceto,inaku ne e isklucena moznosta povtorno da dobies vo vreme na regularnata menstruacija.
so decko mi imavme seks bez kondom i toa vo ploden den toj svrsi nadvor na mojot stomak no sepak postoi nekoj strav vo mene