Здраво девојки (и момци), прв пост Сакам да го добијам вашето мислење за прашање поврзано со бременост... со девојка ми односи имаме некогаш заштитени (кондом), некогаш не. Пазам кога добива, иако нејзиниот циклус варира од 27 до 31 ден и пресметувам кога отприлика и се плодни денови, во тие денови користам заштита обавезно. Е кога не е во плодни денови (според мои пресметки) сме имале и незаштитен секс, не сум свршил во неа и немам таква намера, и секогаш се контролирам да извадам на време (и откако ќе извадам поминува 1-2 секунди додека да свршам). Внимавам на предсемената течност, доколку идеме на втора партија по прва незаштитена (или воопшто имам ејакулирано во последните неколку часа), тогаш обавезно користам кондом (освен еднаш, кога уствари имаше пауза од некои 4-5 саати за кои јас се измив и уринирав 2 пати, ама тоа е од дамна). Не менуваме партнери, што значи за СПБ немаме гајле, единствено што ме загрижува е тоа што двајцата не сме спремни за дете... Што мислите, да користам ли секогаш кондом (и дали да вадам дури и кога користам кондом, затоа што до сега никогаш не сум вадел)? Да пие ли таа контрацепција (а знам дека не сака затоа што смета дека може лошо да влијае на нејзината желба за идна бременост)? Или секс уопште да немаме НИКАД?! хаха мала шала Баш би сакал да ги чујам вашите мислења и начини на кои ја спречувате несаканата бременост (иако доста имам прочитано)... како на пример: дали кога пиете котрацепција дозволувате партнерот да сврши во вас и колку е тоа паметно, дали дозволувате да сврши кога има кондом, дали можеби има ептен паничари па комбинираат пилули со кондом и пак без свршување внатре... и за тоа сум чул
Здраво.. Мислам дека и повеќе од доволно внимавате на несаканата бременост. Никогаш не сум внимавала на предсемената течност ниту по првата незаштитена партија ( одма втора ) и до сега фала Богу немало ништо.. Многу се мали шансите (скоро никакви) да остане бремена од предсемената течност.. Не сте ваљда толкави баксузи
имав односи ми беше трети пат и ми сврши на гради,но ми касни веќе две недели :/ дали има шанси да сум бремена?
Мислам дека оваа тема со закон треба да се забрани. Поголеми глупости на друго место амин. Како може ние да знаеме дали си бремена, не гледаме на гравчиња. Па девојче за тоа постојат тестовите. Ако сакаш да ти кажеме дека постојат шанси, ДА постојат (предсемена течност). Фино лепо отиди си до аптека, не само ти сите што се во недоумица и расветлете ги сомнежите. Несакам да те навредам ни тебе ни некој друг, ама мислам дека веќе по толку испишани страни едно па исто научивте како да се заштитите, и што да направите во вакви случаи.
Итнооо ве молам одговорете ми!!!! Значи вака имавме односи со дечкото со кондом но кондомот се скина не испив апче за ден потоа но кога тоа се случи ми беа неплодни денови односно имавме однос ден после завршување на менструацијата дали се големи шансите за забременување ??? Многу мии е страв!!! Ве молам одговорете Фала однаред!!
Никој не може со сигурност да знае кога се плодни деновите. Тоа може да ти го каже само гинекологот со следење на фоликулите. Со оглед на тоа дека сперматозоидите можат и неколку дена да живеат во матката, можеби и има шанси да си бремена.
Вака сега знам дека си исплашена, но така не се останува бремена од одма. МОЖЕ не викам не, но тоа е реткост. После менструација се секогаш неплодни денови и шансите за забременување се 1% значи многу мали дури ИЧ да не речам. Значи за нареден пат УМ во глава и да не дојде до вакви фрки и збрки, ќе си внимавате со дечкото. Би ти препорачала редовна контрола на гинеколог, бидејќи си сексуално активна. Да си се прегледаш чисто онака и ќе ти кажат кога ти се плодни деновите и да си внимаваш.
Jas pred nekoj den pisav , bev vo panika vo vrska so dobienoto i dobiv mi traese dva tri dena kako po obicaj me bolese i stomakot prethodno kako simtomine pred da dobiesh , a sex imavme 2 ili 3 dena pred da dobijam i dobiv ...utre treba da odam na genikolog cisto radi proverka na nekoja infekcija no so majkami ...dali toa sto sum dobila znaci deka ne treba da se plasam od glupavi misli deka sum bremena i slicno ve molam pisete mi i vi blagodaram odnapred **
По завршување на менструалниот циклус после два дена имав сексуален 'однос' ми влезе 4-5 пати без кондом и прекинавме. сега требаше да ми дојде околу 2-3 но ми доцни. Дали има шанси да сум бремена?
Ete go postot so go postaviv pred nekoj den. Vekje mi kasni povekje od den. Pocnuva da me fakja panika. Mozebi e od nekoja infekcija ili ne znam. Simptomi dosega poduen stomak, gradite mi se tvrdi i me bolat isto taka me naboluvaat i jajnicite 4-5 dena. Mozolcinja se pojavuvaat na liceto kako i po obicaj pred da dobijam. Ve molam za brz odgovor
-Уште пред да го поставите прашањето одговорот ви е НЕ СТЕ БРЕМЕНИ -Симптоми не се јавуваат 5 дена по сексуалниот однос п.с.наместо анкета за вода , во градинка треба да прават анкета дали знаат како настануваат децата ... сигурно ќе бидат поинформирани , за разлика од оние кои се сексуално активни а немаат поим
Немаш причина за грижа, мене градите ме чешаат секој втор ден онака без причина, а што се однесува до симптомиве значи дека ќе добиеш. Не може да е точно како саат, ден-два плус разлика, па и повеќе, се случува често и е сосема нормално. Може и една недела да ти доцни, дали од стрес, промена на клима, настинка или слично. 2-3 минути без кондом не е ништо, и до крај да имаш без кондом ако не сврши внатре минимални (односно никакви) се шансите, ти кажувам од искуство. Плус после тоа сте ставиле кондом, ако бил здрав нема гајле и да сврши внатре. Уживај си, немаш причина да се сомневаш според мене.
ti blagodaram najmnogu i jas mislam takaa megutoa sekat toj 1 % i od so slusame trista informacii povrzani so toa te stava vo misla ...
Fala ti mnogu za odgovorite. Doznaa moite doma za moeto somnevanje koga nesvesno go ostaviv fb-kot uklucen i go procitaa razgovorot so mojot decko. Kupiv test i go napraviv denes ima tocno 2 nedeli od nasiot odnost. Negativen e i sum presrekjna
здраво феминки имам прашање до вас дали е можно да сум бремена ? пијам таблети Јасмин а имав односи со дечко ми на 16окт.односот беше со кондом но на крајот забележавме дека се скинал. тој не сврши во мене.сврши во кондомот ама скинатото беше на крајот а не на врвот кај шо се собира спе*мата. потоа после два дена добив менст ама ми течеше мнг по малце. сега овие три четири дена се осеќам подувано,имам гадење,понекогаш главоболка а и забележав дека вените на градите ми се повеќе познаваат. ај ве молам за помош (инаку јас мислам дека не ми е ништо ама голема паничарка сум.таблетите ги користам поради цисти ама повеќето ги пијат со намена за заштита од бременост и ова го пишува дека може да се појави поради апчињата. ) ви благодарам однапред