Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Оваа тема треба да ја прочитаат политичарите и сигурна сум дека наместо рекламите за многудетно семејство, ќе почнат да се прават реклами во стилот “Како може да останете бремени?‘‘, ’’Дали првите симптоми се јавуваат 2 саати после сексот?‘‘,’’ Каде треба партнерот да сврши за да забремените?‘‘, ’’Зошто апчето за ден потоа нетреба да се зема како замена на бонбони?‘‘. Тогаш, барем парите дадени за нив ќе вредат. Мислам темава стварно ја губи својата смисла. Ова или е мајтапчење по темата или стварно сме многу глупава нација (па после Американците се криви што така не рангирале. Кога ја читам темава ме тера да помислам дека во право си биле луѓето :?: ). Деца сватете една работа. Едуцирајте се пред да се впуштате во било која работа, затоа што ако недај боже во овие години останете бремени кој и пат да го изберете (абортус или бебе) ќе биде лош за вас. Првин помислете на последиците, за да можете да уживате во убавината на сексот.

makedonkamak and Lovely93 like this.
  2. srcence1607

srcence1607 Популарен член

значи луѓе не мора одма да се нафрлате. Темата е за тоа поставена, да праша тој што не знае, не мора одма вака така, неедуцирани не знам што.. Ко вие демек на 17, 18 години да сте знаеле се за сексот. Нема потреба од понижувачки испади од типот вакви сте такви сте :!: И да имал некој секс, темава е за да дадете совет ако знаете повеќе околу тоа или да не подучите нас помладите, а не да не праите ај да не зборамм.. ако сакате да ни кажете повеќе-кажете, а и сепак интернет е интернет и тв, а друго е кога некој поискусен ќе ти каже било од своја или друга нечија ситуација со која бил запознаен :!:

Јас знам дека нема шанси да сум бремена, но ете психата дека ми го утупија другарките дека е можно ради нешо у најплоден ден се десило не знам што,-ме натера сепак да побарам мислење и од вас поискусните, а не одма да критикувате.

сепак јас учам медицина и сум запознаена и прилично информирана за сексот, но секогаш постои нешто што ќе ве тера да помислите и на тоа: што ако е можно?? не мислите така? :fubar: дека има ситуации колку и да ви е логично и сте сигурни дека е така- сепак има мал процент од кој стравувате и паничите??
    па дај ве молам- сите имате поминато минимум една таква ситуација, иначе не би постоела темава за да прашате и вие ;)

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Јас да си кажам дека не мислев на тебе, не ни памтам дали сум го прочитала твојот пост. :) Може си во право дека критиките овде не се добредојдени, туку помошта, ама ајде бе не се револтирај кога ќе прочиташ глупост како таа што ја имам коментирано на претходната страна. А конкретно јас знаев и повеќе од што треба да знам за сексот на 17-18 години, а да не збориме да не знам дали треба да сврши внатре за да забременам и слични глупости. Реална сум, така? Поготово сега како што ги поместиле границиве и со ова форумиве, телевизијата и слично, на 18 години треба да се поинформирани и од нашиве мајки на 40. :D
    Не дека јас немам барано мислење, баш некни барав, ама друго е тоа, јас веќе знам што може а што не, само се консултирам дополнително. И поготово што мислам дека има доста и тролање тука, бидејќи едноставно некои работи е невозможно до толку да не се знаат, кога веќе и птиците на гранките знаат како се прават деца.

makedonkamak likes this.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

:o
    Па совет за тебе и за другите кои имаат проблеми од типот малце ми влезе, не знам дали ме скина, една капка влезе, не знае дали ми свршил, кондомот се скинал ама не на врв кај што се собира спермата, ми сврши на фармерки, имав анален можно ли е да сум трудна итн..-сексуална едукација !
    Залудно е образованието и медицинското училиште, тоа не е пресудно да е некој упатен во анатамијата и физиологијата на телото, можеби имаш двојка по предметот, можеби и не, но немојте да бидете толку ограничени, да верувате дека брендот на вашето училиште мора да ја оправда вашата интелигенција.

5. Cka

Cka Форумски идол

За ова на твитер имаше напишано, дека мин за образование треба да дојде на темава и да сфати колку се неедуцирани децава. Се исмеваат на незнаењето.
    АЛО БЕ У 8МО ИМАШЕ БИОЛОГИЈА НА ЧОВЕКОТ И РЕПРОДУКЦИЈА??????
    Како поминавте 8мо со ова знаење? Или се смешкавте кога ке ви споменеа пенис и вагина???
    Засрамете се. И да има сексуално образование по школите, не сте доволно писмени за да го научите, судејќи по напишаното тука.
    АКО не сте завршиле осмо, немајте секс.
    АКО сте завршиле, а не знаете како се затруднува, немајте секс.
    АКО имате секс и се сомневате дека сте трудни, одете на гинеколог.
    АКо не одите на гинеколог оти ви е срам, немајте секс.

6. bokace

bokace Популарен член

хахаха ме насмеа .. па и така треба да немаат секс дур не се информираат за оваа тема па богда чува 21 век сме може секаде да се иформираа па и слободно со својата мајка да разговараат убаво мајка ми ми велеше ќерко немој да имаш пред 18 години не е така розово како што изгледа и имала право сега што ги читам прашањава како во стил ми сврши на гради дали сум бремена :?: немам коментар

makedonkamak likes this.
  7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Ми доцни, а од денес приметив дека ми се потечени градите (ама не ме болат) и подуен стомакот, имам подочници и многу ми се спие. Се мислев да направам тест за бременост уште завчера, ама се одлучив да почекам. Ова би требало да значи да почекам дека ќе добијам или пак може да се симптоми на бременост? Обично овие симптоми ги имам пред да добијам, ама ме збуни што ми доцни. :wasntme:

8. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Една другарка ме замоли за совет но не знам доволно па затоа би ве замолила да одговорите. Ми кажа дека имаат односи со партнерот и користат заштита. Таа исто така пие Јаз апчиња ( нели тие се и контрацептивни ) но таа не ги пие за контрацепција туку затоа што имаше обилни крварења и проблеми со менструацијата. Прашањето е дали доколку не користат заштита доволно е заштитена и со апчињата?

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Прв пат слушам за тие апчиња, но доколку навистина се контрацепција и ги пие правилно, да, доволно е заштитена. :)

10. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Moжеби не прашав во соодветна тема но сепак ти благодарам :)

Lovely93 likes this.
  11. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

убаво кажано.....секој чест, се сложувам со тебе......

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

srcence1607 Тоа што ти учиш медицина ама ич не го мери твоето (не)знаење.

И не, не помислива секој дека се случило нешто кога е 100% сигурен дека не се случило ништо.
    Тоа на психичка база двоумење е само изговор за незнаење.

13. t385

t385 Активен член

Нов сум на форумот здраво на сите имам 24 години а девојка ми 25.Извините што ке бидам опширен но принуден сум да прашам.Од август месец после вракањето од одмор менструацијата и е нередовна(се случи 4-5 дена да и касни).Последната менструација требаше да и дојде на 8.11 ако оди на 28 дена нели како што е нормално,но еве уште и нема дојдено.Секс имаме само со кондом и свршувам надвор од неа во кондомот(освен 2 пати на гради али не е имало никаков контакт на спермата со вагината).Кажува дека ја боли стомакот и дека ја мува повремено,половината ја боли на моменти,имала чести мокрења на 30 минути и главата ја болело и многу била нервозна.Прашањето ми е зошто и касни толку многу 6-7 дена а има држено и некоја диета 3 недели.Помош некое чаре таа се плаши да не е можеби бремена од тоа што сама си ја брише спермата од градите со влажни марамчиња и кога ке заврши зема ново и си ја брише вагината површински па преку тоа да не и има влезено сперма. Бидете брзи чекам некој совет од ваш женски аспект !!!!

14. Abeja

Abeja Популарен член

Абе немој да не брзаш, да не погрешиме брзајќи. :rofl:
    Ти повеќе од нејзе правиш пресметки. Тоа што трчка да мочка често и што ја мувало и половина што ја боли на моменти, глава ја болела и била нервозна и е од настинка.
    А тоа дали е трудна, па ти си знаеш ако била јака ејакулација па да навлезе преку пупето во матка, преку градите не сум слушнала некоја да затруднила до сега ма се е можно.
    А ти да не се оптеретуваш толку за да не те заболи и тебе глава и стомак па да се посомневаш и ти да не си труден, што ќе ви правиме после двајцата трудни. :rofl:

15. t385

t385 Активен член

Зборот ми беше дали преку тој што сама си ја брише спермата и после кога си ја брише вагината да не има шанса некоја преку тоа.Нормално дека ке се грижим рано ми е да чувам деца. Што може да е според тебе тоа што и касни толку денови

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Одсега ти ќе и ја бришеш спермата од градите, па да се најдеш и ти во некоја работа.

Неможе така да остане бремена туку прати ја на гинеколог на преглед- не за бременост туку за себе затоа што тие чести мокрења како што велиш ти упатуваат на некоја инфекција. Алал да ти е како стручно и водиш календар за менструација :angel:

Sweetheart87 and Abeja like this.
  17. t385

t385 Активен член

Она ми кажа дека не ја пецкало во текот на мокрењето(не сумња дека има инфекција), а за водењето на календарот нормална работа е сама ми кажува што како и се случува.Чекаме и 2тА да и дојде да може на мира да се спие :)

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

:D :D :D :D

19. vagata

vagata Истакнат член

mn.sum vo panika,posledniot ciklus mi bese na15oktomvri,a denes e veke15noemvri...inaku sekoj pat iam zastiten odnos so kondom...znam do tolku deka so toa ne se zabremenuva,ama se plasam da ne ima neso,cudno se custvuvam,iam cudni simptomi...ve molam da mi odgovorite...odnapred vi blagodaram mnogu...ispanicena

20. angel92

angel92 Популарен член

Јас да бев како тебе, би се запрашал да не има со некој друг згрешено :))