Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Доколку немаш некои други симптоми, ова не е никаков показател за бременост. :)

2. t385

t385 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    абе ако и доцни нека си направи тест за бременост.. тука не можеме да кажеме дали е бремена или не е.. може само да претпоставуваме и различни мислења да делиме.. .... или тест да си направи ако и доцни или нека оди правец гинеколог...[
    Направи два теста за бременост и двата се негативни, но мене ми е чудно зошто и што е причината што не и доаѓа менструацијата?

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    епа ако и се негативни тестовите значи не е бремена,,, сепак нека посети лекар зашто не е убаво да и доцни има многу причини за доцнење на менструацијата.. мој совет нека посети гинеколог за нејзино добро...

На t385 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Sedmica jas tebe ti pisuvam i te prasuvam dali si siguren deka od predsemenata tecnost ne mozi da se ostani bremena.i ne se vika predmesecna nego predsemena.izvinete za latinicava od mob. Pisuvam

5. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    Добро де грешка во пишување не сум баш научен на кирилица на тастатура да куцам нвм.да повеќе од сигурен сум дека неможе од предсемена течност да се остане трудна.

6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Може, може и тоа како може. И овде на оваа тема и на други слични на оваа имаат коментирано феминки со ваков случај. Мали се шансите ама сепак постои таква можност и не е невозможно. Така што, немој да бидеш никогаш 100% сигурен. Всушност потврдено е и од стручни лица дека единствена целосна заштита од бременост е апстиненцијата. Со сите други методи на заштита има шанси за бременост, можеби минимални ама сепак постојат. :)

На zalosna и Sedmica им се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    :)

На Sedmica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Може да се остане. Шансите се поретки, ама постојат. ;)

На Sedmica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Ајдеее, вака настануваат проблеми во врска! Девојката не е бремена, и‘ доцни најверојатно од стрес, а голем удел има и диетата што ја држела (особено ако заслабнала значително) - да не била Аткинсовата?. Болките во половината, главоболката и сл, се исто така предменструални симптоми. Честото мокрење може да е знак на настинка, а можеби девојката пие многу течности (повеќе од вообичаено) - со оглед на диетата. Тоа што и‘ доцни неколку дена не значи дека има нешто со некој друг! Ако не и‘ дојде набрзо - нека се обрати на лекар, сепак не е нормално.

На Lovely93 и Daydream им се допаѓа ова.
  10. Sovetpls

Sovetpls Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo feminki sakam da prasam posle prviot odnos sledniot mesec mi kasneshe okulu 2 ned ama potoa mi dojde imav edna nedela i mi zavrshi na 13ti oktomvri a sega sme vekje 19ti noemvri a seuste ne mi e dojdena menstruacija pak sum vo panika deka e mozno da sum bremena ke poludamm :doh: :@

11. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    нормално дека не си бремена штом ти дошло после односот!

12. malangel

malangel Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Jas imam edno prasanje, pred edna nedela so partnerot imavme nezastiten odnos i toj ni samiot ne e siguren dali na vreme se trgnal i svrsi kaj vaginata no nadvor e sega problemot e sto posle saat vreme otidov vo toalet i primetiv kako 2-3 kapki sperma mi protekoa sto znaci deka svrsil i vnatre, no ne mi bea plodni denovi kolkavi se sansite da sum osatanala bremena??

13. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    И самиот календар на плодни денови дава совет и вели дека незаститениот одност дури и во неплодни денови не е сигурен а како што кажуваш дека не е сигурен дали свшил во тебе а и тоа полсе што си приметила... доколку е навистина сперма(затоа што можи и да е нешто од кај тебе, и јас еднаш се плашев дека е сперма а тоа всушност беше од кај мене) но сепак не се теши си ова направи тест од моја гледна точка во случајот има големи можности да си бремена. :|

14. malangel

malangel Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    a da prasam bidejki pominata e tocno edna nedela moze sega da go napravam testot ili treba da pocekam uste nekoe vreme?

15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    може и ке си имаш 100% точен резултат...7 дена шчтом ти касни оди по тест...

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Јас мислам дека сакаше да каже дека пред една недела бил ризичниот однос, а не дека ѝ доцни една недела. Теоретски, рано ти е за тест, почекај барем уште 2-3 дена, а ако ти доцни обавезно направи уште еден и ден-два откако ќе ти задоцни, за да бидеш сигурна.

17. malangel

malangel Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    da rizicniot odnos bese pred edna nedela a treba da mi dojde menstruacija na 25.11, sepak fala vi mnogu ke pocekam uste nekoj den i ke napravam test za da si bidam pomirna

18. t385

t385 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Мислим дека диетата е обединети нации од жан митрев ја има држено 3 недели и мислим дека 3-4 кг има ослабнено требаше на 8 да и дојде но сеуште нема ништо.Во текот на недела рече дека ке оди на гинеколог па ке видиме што ке биде.

19. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33

20. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    УН диета е различна од онаа „на Жан Митрев“. ;) Небитно е тоа сега. Добро, заслабнела 3-4 кг, може и до тоа да е. Секако нека оди на лекар. Може и само од стрес да е. Нема потреба од паничење.

На t385 му/ѝ се допаѓа ова.