Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ani000

ani000 Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    izvinete ored 6 dena go imav prviot seksualen odnos so mojot decko bez kondom, znaci toj spermat aja isfrli nadvor i sea non stop me maci nesto nemam povrakanja glavobolki a za nekoj den i trebe da mi dojde me boli stomakot kako sto i pred drugitedovaganja dali e mozno da sum bremena ke ve molam da mi odgovorite

2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.187
    Оваа тема веќе ми стана одбивна и дури не ми се ни чита од тоа што прашањата се речиси исти и глупави и смешни, и од таквите прашања не можеме да дадеме совет на оние кои навистина им треба и кои имаат проблеми. Ако не сакате да ве боли глава дали сте бремени или не, немајте незаштитени односи ако не сте сигурни во умеењето да партнерот да се воздржува, или ако не сте доволно искусни.

П.С И никогаш не дозволувајте партнерот да ви сврши на гради, на вагината од надвор, на газот, или било кој дел од телото, како што гледам повеќето се плашат да не забременат на тој начин :rofl:

На irena.1, SimonaTino, Agrona и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    пфффф без врска.... да да трудна си.. штом ја исфрлил надвор ....

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Добро чекај малку !!! :^) :drunk: Се збунив целата сега. Прв сексуален однос без кондом? Ајде ок ќе го "голтнам" тоа секој индивидуално ќе речам. Тој спермата ја исфрли надвор? И ? Сега? Како може да си трудна ај објасни ми?! 17 години гледам имаш не си 7 години за да не знаеш. Барем сега имаш се на тацна на интернет. Отвори чичко Google и прочепкај па ќе видиш дали СИ или НЕ СИ. Значи девојче немој погрешно да ме сфатиш, мисли малку ако ја исфрлил спермата НАДВОР, а не свршил во тебе како може да си трудна?! Од воздухот?! Од што? Ако сите така спермата ја исфрлале надвор, до сега сите ќе беа трудни. А ти сакаш да си трудна? Или онака сугестивно си мислиш демек да не си?! Свашта !!! :fubar: :fubar: :fubar:

hello-kitty.90 убаво си пиша АЛАЛ нека ти е за муабетот. И мене веќе не ми се отвора темава од вакви работи. Наместо да им помогнеме да им дадеме совет на тие НАВИСТИНА што им треба, од вакви троловски прашања не ми се пишува веќе. Ама неизбежно ми е и иритирачко кога ќе прочитам вакво нешто па да не им вратам Е место не ме држи. Башка сега и хормните ми вријуцкаат. :$ :^)

На SimonaTino, makedonkamak и ddevojce им се допаѓа ова.
  5. Anonimys

Anonimys Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,
    jas sum nova tuka. Vaka...Posleden pat dobiv na 06.11. Ovie nekolku dena imav mnogu silna glavobolka sto duri i cuvstvuvav vkocanetost na vratot. Od vreme na vreme, cuvstvuvam macnina - bez povrakanje. Se prasuvam dali se toa znaci na bremenost ili ne. Se somnevam bidejki vakvi golmi glavobolki sum nemala do sega. Moznata data na zabremenuvanje e na 08. ili 14.11, dali e rano za da napravam test? Aj ve molam za mislenje..
    Blagodaram od napred :)

6. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да,можно е да си бремена,направи си тест и ќе дознаеш

7. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Имам едно прашање знам дека е малку глупо но сепак сакам ваше мислење..вака сега,пoследен пат сексуален однос имав во август,тoгаш дечко ми не сврши во мене,се си беше добро...од тогаш се си е ок,имам редовна менструација,немам никакви симптоми кои што можат да укажат на бременост.Но сега малку како да ми касне ден-два..се плашам многу.Што мислите има ли место за паника?

8. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Како да ти касни, или ти касни? Или џа или бу?

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

:rofl: :rofl: :rofl:

10. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Можеби не е предоцна земи си норлево 500ден е и треба да се испие во рок од 72часа е сека ти пресметај си колку часа поминале идали е предоцна или не

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Од август до ноември е доста пројден период.
    Прво не си напишала дали си имала повторно сексуален однос. Па доколку си имала има простор за паника да, но да напоменам и да си имала и да не свршил во тебе значи немора да значи дека си бремена. Зошто може менструацијата да ти варира пред се и од временските услови, од организмот, од исхраната значи постојат и такви опции.

Второ два-три дена не мора да значат ништо, ако не добиеш до 5дена направи си тест. Незнам зошто толку голема паника си создаваш. Исто така менструацијата може да ти касни и од стрест, и од нервози, од напнатост, а некогаш од тие причини може и да ти подрани.

Како што кажав не си навела дали сега овој месец си имала сексуален однос, си пишала за август месец така што ако од август до сега си немала однос а си имала менструација редовна како што кажа нема зошто да се плашиш бидејќи од други причини ти доцни.

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Девојки, знам дека се замарам без причина бидејќи внимаваме со дечко ми иако имаме незаштитени односи, но би сакала да ве прашам сепак и вас за мислење. Вчера ме болеше цел ден глава, а денес цел ден ми се врти, дури и на поблаги покрети. Со оглед на тоа што последната менструација ми беше на 14-ти октомври, а односите ни беа нормално после завршувањето, а последните во саботата, нема шанси вртоглавиците да се појават толку рано, што значи дека причината мора да е друга? :?: Притисокот ми е нормален....

13. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Вртоглавица немора да значи дека си бремена и јас имаав одамна чести вртоглавици и испадна дека сум слабокрвана затоа најубаво оди си на лекар

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Временските услови можат да бидат причина за вртоглавиците, иако тие се и симптом за бременост. Исто така може да си под стрес, да си напната нешто да си нервозна.
    Иначе да ти кажам и мене нешто ми се врти па знам дека е од времето бидејќи нагло се спуштија температурите до пред минатата недела имаше сонце сега се смрзнуваме. Богами и тоа делува на нас.

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Знам, ама бидејќи пред помалку од месец правев крвна слика онака без причина, знам дека не сум слабокрвна, напротив, јака крв имам. Напната не сум, па затоа се чудев од што може да биде... Ќе видиме, веројатно ќе помине. Фала на одговорите. :)

П.С. Заборавив да прашам, невозможно е од бременост да се појават толку брзо вртоглавици, така?

16. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Направи си крвна слика. Може ти е слаба крвта па затоа ти се врти.(А инаку чекај малку. Ако ти била последна менструација на 14 октомври, па ти касни веќе минимум 12 дена :?: или мислиш 14 ноември?)

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Хаха грешка сум направила, ноември мислев, да. :) Инаку не сум слабокрвна, затоа се прашував да не е можеби бременост, ама јас колку што знам рано би било за симптоми, но сакав да чујам повеќе мислења за да бидам посигурна. :)

18. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    ^Не рано ти е за симптоми. Инаку кај секого се различни симптомите, па дури и да ти доцни немора да значи дека овие би биле или не симптоми на бременост. Можеби е и од времето, како што пишува погоре,еве мене многу ми смета. :(

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ахх јас уживам во времево, може потсвесно ми влијае негативно. :) Ти благодарам, ми ги реши сомнежите. :*

На Beautiful-Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60

Ти благодарам многу,инаку мислев на тоа дека од август до сега немам сексуален однос никако.Ми олесна