Najdobro za bi bilo na forumov da se stavi naslov DALI SUM BREMENA ? - PRVO KUPETE TEST i ja imav takva situacij mi docnese pola mesec kupiv test se bese ok pokaza edna crta pa potoa izleze deka sum imala mali cisticki ...
Во предсемената течност нема милиони сперматозоиди туку ‘по некој‘ сперматозоид, бидејќи таа не е спермална течност, а сперматозоидите ги собира од каналот додека излегува и тоа некој останат сперматозоид од претходната ејакулација. Целта на приказната ми беше образование од понизок степен, зашто со исти зборови на сите им е објасувана една иста работа, па сакав да го искажам тоа што сите вие сте го искажале на поинаков начин. Не реков дека нема да се забремени туку дека шансите се минимални и скоро се сведуваат на нула, бидејќи да се забременуваше од предсемената течност сите што имаат однсои без заштита досега ќе беа забременувани незнам колку пати. На другарка ми дечко и во неа сврши, се напи утредента апче и ништо не и беше, иако скоро 1 месец и закасна менструацијата потоа.. Тоа беше од апчето, кое сигурно извршило некоја хормонална промена. Сум била и јас во ситуација како и сите вас, ве разбирам, но кога е во прашање 1 милион одговори за една иста работа, ѕирнете малку во одговорите поназад на темана и верувајте-има мноооогу случаи идентични на вашиот! И запомнете, пред да степите во сексуални односи МОРА да бидете образовани за СЕ!
Темава...една и едимствена на форумов...испаѓа работава ќе се родат перничињата уште малку....аман Девојки, дај стварно, еве ви еден најубав совет од мене, разговарајте со мајките и убаво нека ви објаснат како се прават бебињата. Не се плашете, нема да ве убијат сигурно, барем тие најубаво ве познаваат и сигурно нема да ви кажат нешто што не треба или тшо ќе ви наштети. Па после идете на форумов и насекое прашувајте, сум, не сум, кога, како, што... ова добронамерно ви кажувам.
Кате душо ... тоа е така затоа што мајките се срамат да разговараат на таа тема.Светици биле по четири пет ги начукале.Ај оправдано тогаш немало струја , па не им се гледало Штркот ги носи бебињата не сте бремени
^^^Озбилна, исто ко мајка ми да го пишала ова Фала ти, ме насмеа искрено. Ти сигурно се срамиш од синовите, мама се срами од мене, од бато, божеееееееее, е па нека се сносат после да бидат баби на безвреме...хахаха... Бакнеж за тебе , дека ми развлече голема насмевка. И да, девојки, штрковите веќе си заминаа на југ, полека малку сега Се извинувам што сум офтопик, ама и онака темава оди во триста
Ne mi e jasno kako moze da mi docni poveke od 5 dena a sum nemala ni vaginalen ni analen sex mozno li e poradni promena na klima ili se slucuva nesto so moite organi ? fala
Може да ти е од промена на клима или сеуште не ти е стабилизирана менструацијата, нема простор за паника, чим не си имала односи значи не си ни бремена, незнам зошто тука си го поставила прашањето, но добро. Значи 5 дена не се ништо ако веќе ти касни со месеци тогаш може да имаш некое хормонско пореметување или друг проблем (доколку немаш односи и бременоста не е причина за доцнењето) и треба да посетиш гинеколог. Едуцирајте се малку повеќе за сопственото тело
Има и други причини поради кои може да ти доцни..Нагло слабеење,пубертет,стрес или некои лекарства..И ако што спомна промената на климата..Доколку си патувала некаде сега брзо..може да има улога..Нормално е без паники чим си немала односи..
Жива смешка, ама не е за смеење, се сеќавам кога првпат и кажав на мајка ми дека имам односи, уствари бевме на гинеколог имав некои проблеми со менструацијата, не и се веруваше кога слушна , али после си беше се најнормално , затоа девојки соберете храброст и кажете им на мајките, сигурно и они не се чувале до брак
Колку време живеат сперматозоидите во надворешна средина? Со дечко ми имавме однос при што тој сврши надвор,меѓутоа имаше сперма и на раката,при што ме допре на вагината и неговите прсти влегоа внатре.Дали е можно да сум бремена,да напоменам деновите ми беа плодни.
Decki vo petokot se napiv apce norlevo za sprecuvanje na bremenot,pa se ne mi e jasno dali treba da mi potece krv nesto takvo ili ? ili pa da napraam test ? helpp
Не бре каква крв.. ако си се напила во одредениот рок, се е во ред. Нема шанса да останеш трудна, затоа не ти е потребен ни тест. Така да не паничи и уживај.
Pa se napiv posle 16 casa a tamu pisuvase posle 12 casa.Inace falaa za podrskata stvarno mi trebaa pozz
The moon,иста секирација си имаме,јас бев во овулација тој ден..Кога ми текна дека сврши претходно и после мене ме допираше ми се крена косата.Се тешам што се избриша претходно,и поминаа 10,15 минути. Во еден миг знам дека ништо нема,а во друг си правам филм.Се прашувам зошто сум женско.
Не се секирајте, спермата не може да биде активна по 10-15 минути, бидејќи на воздух умираат сперматозоидите. Пострашно е веднаш откако свршил, значи веднаш да ги пикне прстите со сперма, иако и тогаш шансите се мали, бидејќи прстите не го прават оној притисок што го прави пенисот во моментот кога ја исфрла спермата Во секој случај, откако ќе сврши нека се забрише и нека се исплакне со вода, така е најсигурно
Со влажна марамица се избриша,тоа е исто како да се измил.И рацете му беа суви кога ме допираше,се чудам зошто се секирам толку.И многу ти благодарам Ени.