1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lollipop

Lollipop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    31
    Веќе ти е доцна за побацување, инаку има апче "the day after" кое се пие во рок од 24 часа после односот, доколку не сакаш да си трудна, ке си направиш тест на крвта и ке барас испитување на бета HCG кој најрано покажува знаци на бременост. Доколку СИ, не ти останува ништо друго него да те исчистат

2. t385

t385 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    и дојде вчера после 19 дена каснење,но сеуште не е била на гинеколог(срам и било) за да знае што и како е причината за оваа нејзина ситуација.Наредниот циклус околу кој датум треба да и дојде дали знаете отприлика

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    пф па шо има секс ако и е страм од гинеколог и како ние ќе ја знаеме причината за нејзината ситуација :fubar: ?? плус не е убаво да и доцни менст.. :!: може да има многу причини бактерии инфекции разни чудби има на денешен свет нека и помине менстр. и нека посети лекар ...

4. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    дали е можно сепак да сум трудна? испив норлево минатиот месец и добив, но сепак овој месец бидејќи ми доцни??

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Нема шанси. И си испила Норлево и си добила тој месец, овој и да ти доцни нема врска со претходниот.

6. Ljubopitna90

Ljubopitna90 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    dobro vcer jas sum nova vo femina sakse da prasam prekonijot mesec mi dojde na 5 den ot narodniot meces ama gu nema sega imam i infecija i mnogu bolna ako imas infecija dali moses da zabremenis sakse da prasam za ova ako mosete pomnognetmi :o ;) :$ ;( pozzz na site

7. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    Иако имаш инфекција сепак можеш да забремениш
    За друг пат да си знаеш пишувај кирилица ова е правило на форумот
    а и баш не ти го сватив во целост постот ако можеш објасни подобро

8. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Јас ако те разбрав нешто... :^)

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.097
    Допаѓања:
    91.268
    Па оди на гинеколог можеби имаш некоја инфекција или некој друг проблем штом ти доцни ,или прво направи си тест за бременост :)

10. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојки..Сакам нешто да вре прашам еве вака...Имав однос..Се напрај грешка баш кога ми каснеше..Тогаш имав однос..Но одма по односот добив..тоа беше на 21ноември..Потоа на 29 и 30 имав повторно однос без заштита и повторно сврши во мене ама не целосно...Направив тест сабајлево беше негативен..Ама веќе 4 дена имам ненормален апетит..Работи што најмногу ги сакав сега имам гадење,имам многу чести вртоглавици,главоболки,поспаност осеќам како никогас..Јас бев таа што за ручек вечера одвај едно залаче јадеше а сега полнам цела пајнца..Не знам што да правам..Има уште време за да добијам н ми се чека до тогаш..Што мислите вие??ве молам пратетеми одговор побрзо..позз

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    направи тест повторно од сабајле,земи чек шуре тој е најточен
    Можно е да си бремена или од стрес

12. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Фала многу а искрено под стрес не..Немало причина бар до сега за да сум под некаков срес..

13. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    Uste edno prasanje..Kolkava e verojatnosta da osanam bremena vo neplodni denovi??se uzvinuvam sto ne pisam na kirilica ama od na tel prakam poraka

14. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Зошто мислите дека можете да останете бремени само во плодни денови?
    Плодните денови се тогаш кога сте најплодни,а неплодните денови не значат дека не можете да останете бремени.
    Според мене секогаш сме плодни,сега нормално кога имаме циклус не.
    Ама не поставувајте глупави прашања.
    Ако сврши внатре,секако дека ќе останеш бремена,без разлика дали си во плодни и неплодни денови.
    И не спијте на тоа уво дека неплодни денови ми се и можам што сакам да правам,без да се плашам дека ќе останам премена.

На Vikiliks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    и во циклус може да се остане бремена,,, јас или сум во циклусот останата или веднаш по него..

16. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245

Ете...тоа докажува дека нема правило.Нема сега можам сега не.

17. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011

Нема врска дека ако сврши внатре секако остануваш бремена. Исфрлената јајце клетка во матката е плодна само 24 часа, а спермата може да оплодува само 48 часа по исфрлањето. Ако баш се погодат да се „сретнат„ во времето кога сеуште се активни ( јај. клетката и сперматозоидите) настанува оплодување т.е. бременост.

18. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Не го трескам јас тоа така.Мајка ми до сега имаше 2 абортуса поради тоа.

19. javorka20

javorka20 Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите! Нова сум на форумот и би сакала да ми помогнете околу еден проблем. Пред 5 дена имав однос со дечко ми ( секогаш е бил заштитен ) но оној ден имавме првин со кондом па после некои 10 минути само да пробаме како би изгледало без и тоа беше некаде 2 минути наааајвеќе. Знам дека можеби нема место за паника, но премногу се секирам веќе 3 дена по ред.. страв ми е од таа предсемена течност а сигурна сум дека не сврши и тој самиот ми го рече..Тоа сепак беше многу кратко онака чисто да видиме како е без, само си мислам да не останало нешто од претходно што сврши.. И плодни денови ми беа тогаш :) Ве молам одговорете ми, ептен сум под стрес :)

20. 95m96i97l98a

95m96i97l98a Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    Здраво! Јас и моите соменвања во врска со бременоста... Минатата сабота со дечко ми имавме незаштитен однос. Сврши надвор од мене, потоа се изми убаво и повторно продолживме но ми бесе шубе па повеке од 2-3 мин не траеше тоа ... во вторникот минатата недела ми потече кафено, после тоа во четвртокот исто само по една капка што велам јас колку ѓаките да ми ги измаца. немам правено тест ке правам утре, градите од понеделникот, минатиот, што значи после таа сабота, ме болат инаку требаше да добиам пред 4 дена, во принцип немам некоја многу редовна менструација но можно е да сум бремена ?