Веќе ти е доцна за побацување, инаку има апче "the day after" кое се пие во рок од 24 часа после односот, доколку не сакаш да си трудна, ке си направиш тест на крвта и ке барас испитување на бета HCG кој најрано покажува знаци на бременост. Доколку СИ, не ти останува ништо друго него да те исчистат
и дојде вчера после 19 дена каснење,но сеуште не е била на гинеколог(срам и било) за да знае што и како е причината за оваа нејзина ситуација.Наредниот циклус околу кој датум треба да и дојде дали знаете отприлика
пф па шо има секс ако и е страм од гинеколог и како ние ќе ја знаеме причината за нејзината ситуација ?? плус не е убаво да и доцни менст.. може да има многу причини бактерии инфекции разни чудби има на денешен свет нека и помине менстр. и нека посети лекар ...
дали е можно сепак да сум трудна? испив норлево минатиот месец и добив, но сепак овој месец бидејќи ми доцни??
dobro vcer jas sum nova vo femina sakse da prasam prekonijot mesec mi dojde na 5 den ot narodniot meces ama gu nema sega imam i infecija i mnogu bolna ako imas infecija dali moses da zabremenis sakse da prasam za ova ako mosete pomnognetmi pozzz na site
Иако имаш инфекција сепак можеш да забремениш За друг пат да си знаеш пишувај кирилица ова е правило на форумот а и баш не ти го сватив во целост постот ако можеш објасни подобро
Па оди на гинеколог можеби имаш некоја инфекција или некој друг проблем штом ти доцни ,или прво направи си тест за бременост
Здраво девојки..Сакам нешто да вре прашам еве вака...Имав однос..Се напрај грешка баш кога ми каснеше..Тогаш имав однос..Но одма по односот добив..тоа беше на 21ноември..Потоа на 29 и 30 имав повторно однос без заштита и повторно сврши во мене ама не целосно...Направив тест сабајлево беше негативен..Ама веќе 4 дена имам ненормален апетит..Работи што најмногу ги сакав сега имам гадење,имам многу чести вртоглавици,главоболки,поспаност осеќам како никогас..Јас бев таа што за ручек вечера одвај едно залаче јадеше а сега полнам цела пајнца..Не знам што да правам..Има уште време за да добијам н ми се чека до тогаш..Што мислите вие??ве молам пратетеми одговор побрзо..позз
Uste edno prasanje..Kolkava e verojatnosta da osanam bremena vo neplodni denovi??se uzvinuvam sto ne pisam na kirilica ama od na tel prakam poraka
Зошто мислите дека можете да останете бремени само во плодни денови? Плодните денови се тогаш кога сте најплодни,а неплодните денови не значат дека не можете да останете бремени. Според мене секогаш сме плодни,сега нормално кога имаме циклус не. Ама не поставувајте глупави прашања. Ако сврши внатре,секако дека ќе останеш бремена,без разлика дали си во плодни и неплодни денови. И не спијте на тоа уво дека неплодни денови ми се и можам што сакам да правам,без да се плашам дека ќе останам премена.
Нема врска дека ако сврши внатре секако остануваш бремена. Исфрлената јајце клетка во матката е плодна само 24 часа, а спермата може да оплодува само 48 часа по исфрлањето. Ако баш се погодат да се „сретнат„ во времето кога сеуште се активни ( јај. клетката и сперматозоидите) настанува оплодување т.е. бременост.
Здраво на сите! Нова сум на форумот и би сакала да ми помогнете околу еден проблем. Пред 5 дена имав однос со дечко ми ( секогаш е бил заштитен ) но оној ден имавме првин со кондом па после некои 10 минути само да пробаме како би изгледало без и тоа беше некаде 2 минути наааајвеќе. Знам дека можеби нема место за паника, но премногу се секирам веќе 3 дена по ред.. страв ми е од таа предсемена течност а сигурна сум дека не сврши и тој самиот ми го рече..Тоа сепак беше многу кратко онака чисто да видиме како е без, само си мислам да не останало нешто од претходно што сврши.. И плодни денови ми беа тогаш Ве молам одговорете ми, ептен сум под стрес
Здраво! Јас и моите соменвања во врска со бременоста... Минатата сабота со дечко ми имавме незаштитен однос. Сврши надвор од мене, потоа се изми убаво и повторно продолживме но ми бесе шубе па повеке од 2-3 мин не траеше тоа ... во вторникот минатата недела ми потече кафено, после тоа во четвртокот исто само по една капка што велам јас колку ѓаките да ми ги измаца. немам правено тест ке правам утре, градите од понеделникот, минатиот, што значи после таа сабота, ме болат инаку требаше да добиам пред 4 дена, во принцип немам некоја многу редовна менструација но можно е да сум бремена ?