Не си трудна,а ако толку неможеш да си ја смириш совеста тогаш почекај,ако ти дојде менструација тогаш океј,а ако ти касни 2-3 дена направи тест за бременост од првата утринска мокрача и ке видиш. Исто така може и да ти касни менструацијата од стрес и од што се нервираш и секираш дали си трудна.
доколу не сврши шансите за бременост се премали,најдобро ке биде ако не добиеш за некој ден земиси тест,вака мислења ке добиваш али најдобро ке биде тест,доколку не ти дојде за неколку дена.
Не го трескам јас тоа така.Мајка ми до сега имаше 2 абортуса поради тоа.[/quote] Јас не реков дека трескаш кажав како оди процесот на забременување гледано од медицинска страна, секако има и исклучоци. Сигурно мајка ти била „среќалиа„ па и се погодило баш тогаш. Те цитирав првиот пат зошто ти се имаше изразено дека секој ден без менструација е плоден, а тоа не е точно во никој случај. Жената е плодна само 24 часа месечно, јајниците исфрлаат само една јајце клетка тоа е факт.
Нема врска тоа ако сврши внатре секако ќе останеш бремена,Сум имала таков случај па еве не сум останала трудна,Не пуштај те им се на девојчињата туку така само.
немам редовна менструација, всушност имам секој месец, но ми касни по неколку дена, ама редовно ми ида. октомври се напив норлево и на 31 ми дојде, ама овој месец сеуште не ми има дојдено. немам никакви симптоми на бременост, но имам апетит и не знам дали е тоа бидејќи треба да добијам или е сепак некој симптом на бременоста?? се плашам многу
Многу веројатно тоа што ти доцни да е нус појава од норлевото, ама за да ја разрешиш дилемата земи си тест.
минатиот месец имавме првпат со дечко ми и секако со кондом,ама пак не сум сигурна.. и еве овој месец уште ми нема дојдено,мислам никогаш не ми е точна ама ни симптоми имам дека ке ми дојде нишо,а отприлика овие денови би требало да ми дојде,..направив тест негативен беше ..но уште ме страавв :/
Епа ако било со кондом и ако кондомот бил во ред нема место за грижа. Олабави се малку и ќе добиеш. Од стрес може да ти касни
Многу ми е страв .. ми касни 17 дена веќе а 13 дена по односот направив тест на крвта и излезе негативен. Ама ете сеуште ми касни, никако да дојде. Можно ли е тестот да е рано направен ?
Најдобро направи си уште еден тест, ако и тој е негативен правец на гинеколог, не се малку 17 дена доцнење доколку си имаш редовен циклус. Се надевам се ќе биде во ред