Девојки ми доцни 4 дена, престрашена сум секогаш ми доаѓа на време. Имав незаштитен однос со дечко ми ама не сврши во мене, тоа милион посто сигурно. Башка имав мн работа изминативе две недели, од 8 ам до 12 до полноќ останував на работа, нервози едно друго и од стрес и нервоза и крв од нос ми течеше.. Плус на се тоа испитна сесија и проблеми дома.. Дали можно е од тоа да ми доцни? И кога можам да направам тест за бременост? Фала ви однапред
Полека, не кревај паника. 99.9% ти доцни од нервоза и стрес. Тест можеш да направиш кога сакаш, денес, утре за 5 месеци ако си бремена ќе ти покаже веднаш.
Не би требало да си трудна,сигурно е од умор и стрес. Но за да си ја смириш психата направиси sure check со утринската мокрача и ке видиш,а ако пак не се смириш после тоа тогаш оди на гинеколог.
нели норлевото предизвикува хормонални промени, е сега глупаво ми е прашањево, ама колку му е таквото дејствие? дали на пример (мене наредниот месец ќе е трет од кога го испив)во понатамошните месеци ќе има сеуште некакво влијание врз циклусот или?
Здраво! Јас и моите соменвања во врска со бременоста... Минатата сабота со дечко ми имавме незаштитен однос. Сврши надвор од мене, потоа се изми убаво и повторно продолживме но ми бесе шубе па повеке од 2-3 мин не траеше тоа ... во вторникот минатата недела ми потече кафено, после тоа во четвртокот исто само по една капка што велам јас колку ѓаките да ми ги измаца. немам правено тест ке правам утре, градите од понеделникот, минатиот, што значи после таа сабота, ме болат инаку требаше да добиам пред 4 дена, во принцип немам некоја многу редовна менструација . минатата среда направив и тест беше негативен, болката во градите ми намали но сепак ќе направам уште еден тест ... Можно е да сум бремена ?
штом свршил надвор, не си... не се фајќа така лесно бебе штом и не ти е редовна, немаш причина за грижа
Јас мислам дека не си штом и тестот бил негативен ,можно е да ти е од промена на време стрес нервоза (и јас бев така минатиот месец ) Ако се сомневаш сеуште оди на гинеколог
Прво би сакала да ве поздравам сите... а потоа да ве предупредам дека навистина сум паничарка.. и нова во сексуалниот живот. Секогаш имам заштитен однос, и покрај тоа тој не свршува во кондомот, значи трае односот потоа го вади кондомот и продолжува да ме задоволува и после тоа си свршува меѓутоа нашите полови органи немаат наков контакт ниту пак близина, како и да е кондомот до сега никогаш не се скинал(тоа секогаш го проверувам) но ми е страв нешто од предсемената да не дошло во контакт со неговите прсти(ако таа предсемена после кондомот може да остане на некој дел од неговиот пенис ) а тоа во контакт со мојата вагина(не сме имале односи во плодни денови) и знам дека секогаш пред да имаме односи тој предтоа не мастурбирал што значи дека не би требало во предсемената да има сперма. Е сега... јас добив на 27 ноември и ми траеше најнормално 7 дена... обилен прв и втор ден и така натаму, меѓутоа пред да добијам ми се појави некое чешање па по два дена пецкање при уринирање и кога добив ништо не ми беше потоа од кога ми заврши навечер се осекам подуено, имам гасови и тешко/прејадено после вечерен оброк. Некогаш гасовите ми предизвикуваат занемарлива болка во јаниците меѓутоа ја има, останати "чудни" чувства немам ниту во градите ниту ми се лоши... и сега на моменти ме чеша меѓутоа кога се мијам повеке пати во денот ништо не ми е веројатно тоа е од вагиналниот секрет или нешто ми се пореметило бидејки минатиот месец се осекав страшно суво значи освен при сексуален однос немав никаква влажност а од кога ми заврши се е најнормално... Ме интересираше тоа дали е можно да сум бремена поради тоа како се осекам последнава недела иако ми заврши менструацијата бидејки имам читано дека многу девојки искусиле крварење при кое не приметиле ништо чудно и мислеле дека е менструација. премногу е долго мегутоа ете ми треба мислење од вас поискусните... Поздрав
Zdravo na site. Sakam da ve prasam nesto. Mi kasni menstruacijata veke 3 den trebase da mi dojdi vo nedelata, imav odnosi ali koristevme kondom i deckomi ne svrsi vo mene. No posle posledniot odnos me pecese vaginata 2 dena nz od sto dali e mozno da sum bremena ? stvarno mi treba mislenje pa vi blagodaram odnapred. pozdrav
^ да трудна си. чим те чешало значи 3 месец. ок не се зезам више. може те чешало од кондомот, ама дека штркот туку така ке ти донесе бебе-не сањај. ај чао и сменете кондоми
Не се секирај и мене ми се случи истото ми каснеше 3 дена меѓутоа пред да почне да ме пецка ме чешаше. Сега почнав да практикувам да се мијам неколку пати на ден дури и после мочкање, сега јас се секирам за ова што ми се случува одкако ми заврши..
INaku me bolat mnogu gradite isto kako pred da mi idi ali se cuddam zs seuste ne mi ide. Zatoa sum mnogu isplasena
И јас за исти причини паничам, а пази добив и ми заврши и дека не ми е добро на стомакот си правам филмчиња... не се секирај и мене ми беше истото ама скроз, кога ке добиеш пиши
абе добро девојки, како може да бидете трудни штом не свршил во вас едуцирајте се малце, имате интернет, па барем на него има се убаво објаснето... а тоа што ве чеша, пече, имате некоја инфекција, земете мијте се со камилица, и одете на гинеколог да ви каже што е
Веројатно твојот одговор се однесува и на моето прашање, прво да ти се заблагодарам за советот со камилицата, а после да кажам дека моето прашање се однесуваше на тоа дали и некој од вас имал подолго време гасови во одреден период од денот, повеќе денови па бидејки тоа се ми се поврза, после менструација, некое чудно чувство, прејаденост иако не сум јадела се збунив целата и прашањето тука го поставив.. нова сум во овој свет и многу читам и на интернет и по списанија што и како оди и се одвива, за контрацепција и слично меѓутоа секаде се појавува она "јас знам за една девојка... " па затоа и има повеке заблуди од јаснотии...
не си бремена, ама стварно неможам да ве сватам не само тебе има полно вакви прашања.....самата кажа дека сте користеле кондом и дека дечкото не свршил во тебе...како како може да си бремена како објасними не си ти дева марија па чудо да се деси....AKO NE SVRSIL DECKOTI VO TEBE KAKO MOZE DA SI BREMENA....треба сперма за да останеш бремена.......