Ова попрво би требало да помислиш дека имаш проблеми со стомакот, цревата или желудникот, отколку дека си бремена. Што и да е, на сите ни се случувало, јас дури повраќав па не се посомневав дека сум бремена, туку веднаш знаев дека имам проблеми со желудникот бидејќи и ме болеше. Не сакам никого да критикувам, знам дека на секој му е потребно мислење и поддршка од некоја страна, ама јас лично и кога сум била неискусна, додека користевме заштита со дечко ми (а и покрај тоа свршуваше надвор), знаев дека нема шанси да останам бремена. Не треба да си стручњак барем за тоа. Како и да е, не си барајте симптоми со сила, опуштете ги малце душичките.
прашање до оние кои користеле YAZ контрацептивни таблети кога буквално кажано ги фрливте кондомите после колку временски период на користење...?
па прочитајте на упатствто на таблетите сигурно пишува после колку време сте заштитени од капсулите ама јас се мислам дека треба барем месец да ги има пиено
Девојки, Многу сум вознемирена ми касни веќе 3 дена. Минатиот месец значи на 8.11. имаме однос,не користевме кондом.Мене секогаш ми иде на 21,али тој месец ми дојде на 15 значи 6 дена порано,и ми траеше 2 дена.Многу сум исплашена,совет?
Се случува и мислам најмногу кога нема бременост да покажува еднаш еден резултат друг пат друг..........а кога веќе има бременост тогаш од прва покажува
Zdravo. Vcera imavme nezastiten odnos so mojot decko, megutoa koga mu dojde da svrsi on izleze i svrsi vo raka no edna kapka od spermata mu kapna na mojata vagina, jas odma se izbrisav, pa sakam da prasam dali e mozno da zabremenam iako ne mi se plodni denovite?
malecko5 па и не си толку малечко за да не си информирана околу начинот на зачнување. Да ти кажам искрено, кога го прочитав прашањето мислев дека е некоја клинка од 14 -15 години, а не девојка од 22 години. На твоја возраст треба да си добро информирана за плодноста, оплодувањето и сексуалното здравје!
Бевме пијани онака по малце....Прво започнавме без кондом но сосема малце....потоа кондомот падна, го осетив и продолживме ептен малку и повторно ставивме кондом....Продолживме со кондомот и дури после некојлу минути тој сврши....Сега страв ми е дали може да биде нешто од предсемената течност ако излегло...Онака не сврши во мене....Страв ми е
Не знам дали мислиш дека ако истото мислење го оставиш во три теми, поточно во -Општи здравствени проблеми - прашања и одговори-, -Секс без кондом- и тука, стравот ќе ти помине или пак некој ќе те утеши дека нема шанси?
Ако имаш одговор одговори ми, ако не, не се мешај важи? И ти да си вака испаничена, на 5 теми ќе пишеш! Затоа изигравање паметен, не ти е многу добра варијанта
Најдобра варијанта е 1. да немаш секс ако не сакаш да бидеш трудна 2. ако имаш секс, да не се опиваш 3. ако се опиваш, да немаш секс 4. ако ви падне кондомот, да ставите нов без да пробувате на голо 5. ако имаш секс, да знаеш да се контролираш со стравот од бременост 6. ако не можеш да го контролираш стравот, напиј се б-6 наместо да пишуваш во сите теми, тоа повеќе ке ти го намали стравот 7. ако некој ти најде забелешка на постовите за бременост, не викај по неа, викај по дечко ти оти не знае да се смири 2 минути без да ти го бапне без кондом, и удри си една што место да ти биде за памет, ти им се понашаш на феминки кои не ти го бапнале, ниту биле присутни на местото на злосторот 8. ако хормоните ти се на повисоко ниво поради стравот од бременост или од бременоста, никој не е крив, тоа е нормално кај секоја трудница 9. ако ти се вакви хормоните секогаш, жал ми е, ама ако само сега вака се испукуваш, мислам дека си трудна 10. не мислиш дека ваква идеја дека сите на форумов знаат дали си бремена, освен вие двајца, е помалце луда? МИслиш дека некој кој не те ни запознал, ниту видел како се плескате, ке знае дали си бремена? Кој не знае кои ти се плодни денови? Некоја која не му го видела на дечко ти колку му лачи за време на секс? Да те молам не паничи и не им се издеравај на феминки. Проблемот е твој, дечкото е твој, сексот е твој, твое ке биде детето. Преку интерент нема опција да стаиме ехо.
Па немора да се испонашува одма...Како што гледам на некои теми не ни одговараат, затоа постирав на две теми, се случи вчера, знаци не се јавуваат одма како што знам -.-
Многу се ретки случаите од претсемена некој да зачне така да мислам дека нема да ја имаш таа срека, од 100 девојки на една може да се случи ,не секогаш се останува бремена од први пат па сега кој каква срека има но сепак мислам дека нема место за паника
Секс без кондом Ве молам за помошшш Пред 3 дена имав сексуални односи со дечко ми имавме 2 тури ама без заштита, тој не сврши во мене ама како што знам може да се забремени од предсемената течност.. Деновиве имам многу вртоглавици, многу претерано многу ме боли при мокрење, ме боли долниот дел од стомакот и имам болки во градите а деновиве треба и да добијам... Не знам што да правам, што би можеле да бидат овие симптомии? ве молам за помошш итно ми е