Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.806
    Допаѓања:
    202.808
    Ве молам за помош

Најверојатно имаш циститис или можеби и некоја бактерија. Да си одиш на лекар да се провериш, да направиш уринокултура да се исклучи бактериска инфекција, ако е позитивно, ќе имаш антибиограм според кој ќе ти препишат антибиотик. Ако не е бактерија, нешто друго е. Ама да не нагаѓаме, овде на форумов никој не може да ти помогне, оди кај матичниот лекар.

2. KittyS

KittyS Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo decki,

so decko mi vekje eden mesec probuvame da ostanam trudna i pred 2-3 dena mi se pojavuvaa nekoi simpotmi koi mi ukazuvaa deka sum trudna pa sabajlevo napraiv test ama pokaza negativno i se razocarav... dali da veruvam na testot ili da pocekam i da napravam uste eden ?

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.096
    Допаѓања:
    91.253
    Ти доцни ли и колку дена ?

4. KittyS

KittyS Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

na 3-ti treba da dobijam pa mislev da pocekam ama sepak bi otisla na lekar da proveram se detalno i krv i mokraca

5. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178

ама рано ти е уште, почекај си, и да си, тестот не би ти покажал, почекај си до 3 ;)

6. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

А твоето прашање е? Јас во тоето мислење не видов прашалник. Поточно што ние би можеле да ти кажеме?
    Инаку на темата секс, нема јас што да паничам, свесна сум за моите постапки и ќе ги сносам последиците од истите. Но, доколку ти не се чувствуваш спремна да чуваш дете, нареден пат НЕ СЕ ОПИЈАНУВАЈ и НЕ ПРАКТИКУВАЈ СЕКС БЕЗ КОНДОМ! А сега смири си ги хормоните, бидејќи не сум јас таа која е "излезена од колосек". Толку од мене. ;)

7. burni.vreminja

burni.vreminja Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    девојки помагајтее...Пред некој ден имавме незаштитен сексуален однос со дечко ми тој не сврши во мене ми сврши на стомакот, но спермата отиде надолу накај вагината но не стигна до вагиналниот отвор бидејки ја избришав....Страв ми е да не сум бремена имам болки во грбот и некако од сабалје ми се гади...дали тука повеќе влијае стравот или има можност да сум бремена..Значи сексуалниот однос беше 7 дена откако ми заврши менструацијата..Ве молам пишувајте

8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Штом не стигнало до вагината,нема шанси.
    Болките и гадењето можеби ти се од самата помисла,зошто и да бидеш трудна неможе уште истиот момент да имаш симтоми..(ама не си ;) )

9. pink1991

pink1991 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Здраво феминки имам едно праШање до поискусните на оваа тема.требаше да добијам менструација во неделата според датумите но ете се до овој момент ја нема помислив дали моЖеби сум трудна иако мм тврди дека не свршил во мене.вчера направив тест кој беШе негативен а немам забелеЖано и некои посебни симптоми. Исто така последниов период ми е исполнет со многу нервози и стресови. Ве молам за совет што да направам,што се случува со мене? Поздрав

10. ivannnnnaaaaaaa

ivannnnnaaaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdravo :) vaka , imav odnos so deckomi od go mi zavrsi menstrualniot ciklus toa bese na 6 noemvri, posle toa dobiv najnormalno na 27 dobiv a sega ovaj meses mi docni 4 dena denes napraiv test izleze negativen. sigurni sme i dvajcata deka svrsi nadvor. se plasam neznam od sto mozi da mi kasni koga dobiv posle odnosot najnormalno i testot izleze negativen. ve molam za sovet :(

11. ivannnnnaaaaaaa

ivannnnnaaaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

12. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Друг пат за да не се плашиш и не се стресуваш, купи си контрацепција, бар у денешно време се наоѓа на секој чекор. Или па за да не се плашиш дали ке останиш бремена, додека не решиш да имаш дете, не му давај на дечко ти ;)

13. ivannnnnaaaaaaa

ivannnnnaaaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    a mozno e da sum ili ne ?

14. ivannnnnaaaaaaa

ivannnnnaaaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

15. ivannnnnaaaaaaa

ivannnnnaaaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdravo :) vaka , imav odnos so deckomi od go mi zavrsi menstrualniot ciklus toa bese na 6 noemvri, posle toa dobiv najnormalno na 27 dobiv a sega ovaj meses mi docni 4 dena denes napraiv test izleze negativen. sigurni sme i dvajcata deka svrsi nadvor. se plasam neznam od sto mozi da mi kasni koga dobiv posle odnosot najnormalno i testot izleze negativen. ve molam za sovet :( dali sum ili ne sum bremena

16. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Ај да ти одговорам да не прашаш уште 5-6 пати.

Штом си добила нема шанси да си бремена. Освен ако не сте имале пак незаштитен однос после менструацијата.

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

ти влегло преку папокот и сигурно си трудна -_- девојки дај бе освестете се свесни ли сте што прашувате?

18. pink1991

pink1991 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Kako mozeme nie da znaeme so se slucuva preku ekran ili mobilen?????? Dojdete na pregled pa ke go utvrdime vaseto stanje !!!!

На Divajn му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pink1991

pink1991 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Најпрво ви се извинувам за тоа што им бев досадна на некои феминки и на оваа тема и на другите. Во последно на форумов некои пишуваат глупави прашања а другите даваат уште поглупави одговори. Јас како и останатите побарав совет аа некои некомпетенти личности не мора да истрчуваат со своите мислења. Мило ми беше што се друЖевме и им благодарам на сите што ми помогнаа со своите мислења но дефенитивно ова повеке не е место замене. Поздрав