Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. fifi16

fifi16 Истакнат член

девојки значи вака, со мм имавме односи, 3-4 пати сврши во мене, но деновите беа неплодни... ми доцни 5 дена, пред 2 дена направив тест, излезе негативен, после 7-8 минути се појави втора бледа црта, читав и во тестот пишува дека после 5 мин тестот не е веќе валиден дека може да излезе позитевен... тие денови не можам да одам на гинеколог, можам да одам накај 3-4... до тогаш што да мислам не знам... да напоменам дека и овој месец бев под стрес, имав колоквиуми... до сега така ми се нема случено, секогаш ми доаѓала на време...

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Направи си уште еден тест, ама после 7-8 минути навистина не е валиден, мене после 10 минути ми се има појавено бледа втора линија, а секако не бев бремена. :) Ти држам среќа. :*

fifi16 likes this.
  3. MinaFe

MinaFe Истакнат член

здраво... минатиот месец имавме секс со дечко ми беше со кондом, кој се подскина малку но воопшто и не се забележуваше како и да е за сигурност испив норлево. од тогаш имавме секс уште два пати едниот пат сврши во мене ама имаше кондом а другиот исто со кондом ама не сврши... требаше да ми дојди на 28-29 ама не ми дојде, минатиот месец ми дојде на 5ти... што значи ми касни... во последно сум мн нервозна се нервирам дека не ми иди... се нервирам дома.. на факултет.. дечко ми се нервира за мене...имам некои симптоми... ми се гади, за нервирање кажав, се пореметив... што да правам помагајте оти готово... нз што да прам повеќе се скренав...

4. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Како што израчунав ако добиваш менструација на 28 дена,требало сега да ти дојде на 4 јан.Незнам дали си се збунила во пресметувањето.Како и да е норлевото верувам дека ти завршило работа оној месец штом си добила така да за тоа мислам дека не треба да се секираш.А за наредните денови кога сте имале сексако кондомите не биле скинати,верувам дека не си можела да забремениш.И еден совет ако не користите од оние поскапи кондоми од типот на дурекс,подобро е да не свршува во тебе,бидејки често оние кондоми кои се продаваат одделно по 10 ден се дупнати намерно или ненамерно.Поздрав и се надевам дека нема ништо :*

5. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Купи си тест за бременост за да бидеш сигурна :)

6. iveflower

iveflower Истакнат член

девојки пошто викаат дека може да се забремени и без да сврши во тебе од самата предсемена течност, дајте од некое искуство одовор
    имавме незаштитен секс во неплоден ден (2 дена одкако ми заврши циклусот) и не сврши во мене а ми касни неколку дена...ме буни ова што викаат дека се забременува и без да сврши во тебе :worried:

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Прво, може не е еден од твоите официјално најплодни денови, но во никој случај не значи дека е неплоден. Вториот ден се доста големи шансите, поготово ако добиваш на 28 дена. Но, доколку не ви се згрешило шансите за бременост од предсемената течност се минимални, не се оптеретувај без потреба.

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Kako mislite se zabremenuva bez da se svrsi??? togas jas i site trudnici od so sme zabremenile????

9. blairwaldorf4ever

blairwaldorf4ever Нов член

Dali sum bremena?

Pred tri nedeli so decko mi imavme seks so kondom. No kondomot se skina i toj svrsi (ne bevme sigurni dali vo mene svrsi malce ili nadvor). Mene mi bese mnogu strav i zatoa utredenta kupivme apcinja Norlevo. Po tri-cetiri dena imav nekoe cudno krvarenje..bese slicno kako prviot den koga mi doagja menstruacijata, krv ama so nesto gadno onaka temno i na gakite imav po 2-3 kapki vo denot. Toa potraja okolu 5 denovi i prestana. E sega denes ne bev jadena, lezev i koga stanav mi dojde tesko onaka kako koga mi se povraka i mn se isplasiv da ne sum bremena. Dali e mozno da sum bremena? Dajte mi sovet sto da pravam ve molam. Inaku imam 18 god.

10. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Dali sum bremena?

направи тест и ќе дознаеш.
    Колку време помина од односот????

11. blairwaldorf4ever

Dali sum bremena?

3 nedeli

12. hello-kitty.90

Dali sum bremena?

Штом си испила норлево и си прокрварила,мислам дека нема ризик од несакана бременост!Најверојатно поради тоа што си била гладна си добила нагон за повраќање,а ти доцни менструација или само се сомневаш поради тоа што ти се згадило?

13. blairwaldorf4ever

Dali sum bremena?

samo se somnevam ..za 6 dena treba da mi dojdi

14. hello-kitty.90

Dali sum bremena?

Ако е така немај гајле,верувам дека ќе ти дојде.И мене често ми се случува кога ќе сум гладна да ми се гади

15. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Dali sum bremena?

Каков ви е односот со партнерот?
    Зошто толку се плашиш?

16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Ме насмеа бре девојче :D
    Да, да. Може да се забремени од предсемена течност, минимални се шансите, ама постојат. Ако после првиот однос партнерот после свршувањето не оди по мала нужда и не се измие (значи и тоа и тоа), во самиот канал има останато сперматозоиди. И ако после тоа пак се има секс, тогаш можно е и така да се забремени, со самата предсемена течност може да навлезат сперматозоидите внатре и да се случи БЕБЕ ;)

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Vo red no kolku se sansite toa da se sluci??? 1:10 000
    kolku pati sme praele bas taka so mm pa ne se fatilo i dodeka bevme vo vrska i odkoga sme vo brak...duri i vo mene svrsuval pa ne se zakacilo....ne velam deka nemoze da se sluci no mislam deka mnooogu retko....

18. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Zdravo devojki ve molam za mislenje..
    Imav menstruacija samo 3 dena i toa po mnogu malku sto ne e slucaj za mene zatoa sto sekogas imam obilno, i so decko mi imavme odnosi i nemase ni kapka krv i toj svrsi vo mene.. kolkavi se sansite da ostanam bremena.. Vi blagodaram.

19. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Zdravo devojki ve molam za mislenje..
    Imav menstruacija samo 3 dena i toa po mnogu malku sto ne e slucaj za mene zatoa sto sekogas imam obilno, i so decko mi imavme odnosi i nemase ni kapka krv i toj svrsi vo mene.. kolkavi se sansite da ostanam bremena.. Vi blagodaram.

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Свршил во тебе и уште прашуваш? Пааа, шансите се големки секако, направи си тест. ;)