вакаа... не значи дека ако ме интересираат некои работи истите ги правам.. така да.. пишав дека е чисто информативно.. аа ии профилов не го користам само јас туку и мои другарки ...
прашањето е жива глупост....као информативно демеек, а да земе таа девојка малку, барем малку да размисли логички дали е можно такво нешто, ш то е анус знае, знае за каков орган станува збор и како е можно да не свати, или полесно е да треснеш нешто и жив да останеш ,отколку да подразмислиш малку со соптвениот мозок....овој тип прашања немаат смисла навистина
Темава забега Пред да ги поставувате глупите прашања ве молам да проверите дали некој друг го поставил истото прашање Ќе се вратите неколку страници наназад,за да не се повторуваат Ве молам
Девојче,како може ако ти сврши во анусот да останеш бремена? Некои кога му свршуваат во вагиналниот отвор не остануваат бремени,камо ли во анусот.Не ми се секирај
Дали сум трудна? Со дечкото имаме почесто односи и веќе втор месец како ми се случува кога треба да имам менструација ми доага но само трае еден ден....и некогаш ми касне или воопшто не ми доага....ке ве молам за одговор затоа што незнам што да правам....сепак не сум толку искусна во овие работи
Па како си сексуално активна,а не си искусна во ''тие'' работи? И се оди на гинеколог,а не тука.Измочкај се на екранот и ќе ти кажам дали си бремена или не. Не знаеше да си купиш тест за бременост кога веќе толку долго гледаш дека нешто не е во ред со тебе? И не ми е јасно како може да ви биде срам да купите тест или да одите на гинеколог,а пред друг кога се чепите нели ви е срам? Темава е полна со глупости.Секој организам е различен.Не секогаш касни менструацијата од бременост. Се посетува гинеколог и проблемот е решен.Никој од тука не може да ви каже што ви е. Само може да си погодуваме.
Немој толку строго, имало сто пати побетер прашања од ова. Изостанување на менструација воопшто не е во ред и според мене е незанемарлива работа и им се чудам на оние кои ја занемаруваат. Провери ако не си бремена, обрати се на гинеколог за ова. Не можеме да негираме дека сите ние и цел живот да одиме на гинеколог, секоја посета ќе ни е непријатна исто како да го правиме тоа прв пат. Нормално е. Не е исто тоа "чепење" пред партнерот со кој си решила да ја споделиш интимноста и да имаш односи и тоа пред гинекологот. Но далеку од тоа дека срамот и непријатноста е доволна причина за да се занемари сопственото здравје.
Не може. Меѓутоа, доколку спермата некако стаса до вагината (ама го објаснив ова ), може. Сепак, шансите се минимални. Совет до другите: не толку остро Зошто сте тука? Да се потсмевате, да научите нешто ново, да помогнете доколку е потребно?
Да помогнеме за нешто што навистина треба помош,но кога ќе прочитам дека 2 месеца им касни и тие сеуште си седат дома со скрстени раце навистина не знам што да кажам.Или некои прашања кои немаат смисла,кога ќе размислиш,ма нема што да размислуваш веднаш се гледа дека нема логика. Кажи ми ти деца од анус ли се раѓаат?Стапуваат во сексуални односи,а немаат поим од ништо.Па читнете нешто,распрашајте се,пред воопшто да стапите во сексуални односи. Важно тие имаат секс,па другото не е воопшто битно.
Значи под тоа не сум искусна мислев дека не сум имала повеќе сексуални партнери...и дека тие работи ми се непознати....и не е срам од тоа да купам тест за бременост туку само прашав за совет дали е нешто страшно или не дали има потреба од гиниголог или не.....
Имам дечко, сексуално сум активна. Два пати имавме однос без заштита и почнувам да паничам. Не е свршил во мене, значи надвор од мене беше. Менструацијата никогаш не ми е била редовна, секогаш ми касне. И треба сеа цело време да си паничам и да незнам што да правам. Знам дека од предсемената течност минимални се шансите за да бидне нешто. А он несака кондоми никако, а млади сме. И што мислите има ли шанси нешто да се случи, од сите тие глупости течности, не ставајки ја спермата?
Никогаш не можеш 100% да бидиш сигурно дека не си бремена. Викаш млади сте и паничиш во врска со бременоста. Епа ќе си користите кондоми колку и да не сака. Сигурно тоа го сака повеќе отколку да гледате уште од сега деца. Доколку свршил надвор од тебе - не си бремена. А за друг пат да не паничиш - купете си кондоми
Јас не навредувам.И да знаеш дека тоа со мењањето сексуални партнери нема врска. Може цело време да си со 1 партнер и да бидеш искусна. И велиш овие 2 месеца нешто ти е чудно со менструацијата..ти доаѓа или воопшто ја немаш..не е баш тоа нормално и затоа најубаво посети си гинеколог.
Девојче,веднаш оди на генеколог,тој ќе ти го даде вистинскиот одговор. Овде само може ние да си погодуваме и да не ти помогнеме.
zdravo bi sakala da ve prasam poslednata menstruacija mi bese okolu 15 dek. na 4jan.imav odnos bez zastita no se cuvase da ne svrsi vnatre potoa svrsi nadvor se izbrisavme i povtorno prodolzivme..na 7mi porucekta mi dojde no samo mi traese eden ipol den sto me zacudi potoa taka se custvuvav loso gradite malku me naboluvaat i cesaat dali ima nekakvi sansi ili....
Pocekaj dadata za dobivanje menstr..ako docni eden dva dena i test...do dusa napraj i sega oti kratko ti traelo
Доколку втората партија била за брзо време, а притоа не уринирал и не се измил има шанси бидејќи сперматозоиди има во каналот. направи си тест за најсигурно
Seks Девојки имам 15 годинисо дечкоми сме во врска веке една година и пред еден месец решивме да имаме секс но еве сега ми доцни и ми се гади од се дали тоа значи дека сум бремена не дај боже да сум бремена ке се убијам ако сум
а имавте однос? (заштитен/незаштитен) да не си можеби под стрес или промените во телото што се случуваат.... Спојлер некој детал