Не се секирај, мое мислење е дека не си бремена, затоа што се надевам дека не ви текнало без кондом од одма а? Нормално е да ти доцни првата менструација после првиот секс од големите промени кои настануваат во организмот, а гадењето може да ти е на психичка база. Но секако не мора да значи, јас не можам да ти тврдам вакви работи, земи си тест за бременост и ќе се осигураш.
Девојче направи тест така со сигурност ќе знаеш дали си бремена. Ние не го знаеме тоа. Може ти доцни и од стрес. Колку што се сеќавам и мене после првиот однос ми доцнеше ден, два ама јас требаше да добијам неколку дена после односот, така да незнам колку би ти помогнало тоа. И уште нешто... Спојлер Какво е тоа размислување ќе се убијам??? Ако мислите дека сте доволно зрели за секс, треба да бидете доволно зрели и за последиците од него. Ако не е месецов може да биде наредниот, или тој после него. И ти што ќе се убиваш секој месец кога ќе ти задоцни? Не се впуштајте во нешто за кое не сте спремни. Ти посакувам да не си бремена, не за тебе, туку за тоа невино суштество, и наредниот пат повеќе памет
Aj ве молам престанете да се глупирате и не измислувајте многу. Доста со зезање. Не правете профил воопшто ако мислите да го трошите времето со овие безкорисни мислења!
Зошто таков одговор ? Ако несакаш да делиш совет подобро не коментирај ,девојчето си прашува со убаво тоа што го интересира ,мислам дека нема потреба со вакви негативни коментари
ако не користеле заштита, двајца неискусни кога ке се спојат се знае што е резултатот,,,,тест за бременосттттттт одмааааааааааааааааааааааааа штом и доцни и се гади се знае што е....неможе после прв однос да има каснење на менстрација, кај мене беше се нормално исто после прв однос....ако е рална состојбава што е напишана TESTOT е одговор
Секој има разен организам и тоа не е кај сите исто сепак има 15 години и јасмислам дека повеќе и е од стрес и од многу негативни мисли (оваа влијае многу) а да и заради промена на време. Разговарај со него и ако сеуште се сомневаш побарај тест за бременост за да си ја смириш душичката
Морав да приметам колку многу девојки му одговоривме на прашањето на девојчево, како да сме биле желни за давање совети, а некогаш па нигде не нема. BTW, ја обожавам рекламава.
Јас малку можеби ќе те нападнам но немам лоша намера . Прво нема за што да се убиваш-и да е така збортот. бидејќи и двајцата свесно заневте што правите.Знаевте кои се последиците(доколку не користвте заштита). За да се осигураш дали си бремена или не најдобо е да направиш тест.И безпаника! Доколку тестот е позитивен Спојлер И ако не си сигурна дали на 15 можеш да станеш мајка ја имаш и опцијата Абортус.Иако не сум за неа ако тоа е сторено со желба и страст од двете страни.Меѓутоа си ја имаш можноста. За ова можност треба да разговараш со дечкоти бидејќи ја делите одговорноста 50-50 Мислам дека треба да рзговараш за ова со твојата мајка,бидејќи имаш само 15 и си во најлудите години од твојот живот.Бидејќи таа најдобро може да те советува. Можеби еден ден за ова ќе зажалиш што си го направила,а можеби и НЕ! Аман бе овие работи се учат 8-мо ,или кога ги отворивте учебницте се кикотевте за напишаното. Јас сум 8-мо,а можеби не сум дорасната за темава ама еве мое мислење.
Здраво, јас сум нова на форумов и ме интересира дали можете да ми кажете зашто ме болат цицките на допир и ми се малце пораснати а не ми е време пред добивање имав прв пат однос пред 1 недела но не сврши во мене дали може некој да ми каже што може да биде малце паника ме фаќа прв пат ми се случува ова..
Денеска некои си 6-7 дека послем тоа меѓутоа до пред 1-2 дена бев настината болна дали треба да бидам загрижена или се ми е до психа ?
zdravo,sakam da prasam nesto: pred nekoe vreme dodeka imav dobieno,imav nezastiten odnos so decko mi i toj svrsi vo mene..napraviv test za bremenost koj izleze negativen,pa bi sakala da prasam dali e vo red sto testot go imav napraveno nedela dena po odnosot...bi trebalo li pak da napravam test z a da bidam sigurna vo rezultatot?
Во ред малце ми олесна бидејќи стварно бев уплашена зашто ме болат на допир некоја причина или дали на некој од вас му се има ова случено ?
Направи пак ако ти доцни или најрано 2-3 дена пред да добиеш. Мислам дека многу рано си го направила. Ако толку те мачи испитај преку крв, со сигурност ќе знаеш.
Нова сум на форумов и сакам да ве прашам за мислење. Претходниот месец имав добиено на 12ти декември, со дечкоми имавме незаштитен однос на 2ри јануари, на 9ти требаше да добијам а ми касни 3 дена...Не би требало тогаш да ми се плодни денови, незнам што да правам, немам никакви симптоми само слабо розево крварење кога ќе отидам вц. Инаку на 29ти декември примав инекција затоа што имав температура, и имав болки и проблеми со забите, пиев и антибиотик, дали е можно од овие лекарства да ми доцни илии.... ????