Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. marija56

marija56 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    2
    pomoshh :(

So dechko mi imavmee intimni dopirii samo na toa ostanavme ne dozvoliv drugo nisto poke..ne sme imale dosega seks a ne sum ni skinata misslam deka malce ispushti spermaa i se plasham da ne mi prefrli i kaj mene dali e mozno da sum bremena mi dojdee na datumot koga trebashee no samo 2 dena imav.. prv pat tolku kratko :worried: sho se sluchva ve molam pomosh zagrizena sum :(

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.543
    Допаѓања:
    201.664

Не можеш да останеш бремена штом не си имала односи, а тоа што ти била таква менструацијата може да зависи од многу фактори, ама бремена не си, тоа сигурно.

3. marija56

marija56 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    2
    a zosto tolkuu kratko mi traeshe mensturacijata? :worried:

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.543
    Допаѓања:
    201.664
    Многу причини може да има - прво и основно, ти си млада, имаш 17 години, па уште циклусот не ти е среден како што треба - додека да се нормализира, може тоа да ти се случи уште неколку пати. Оди на гинеколог на преглед, па ќе ти каже тој најдобро, можеби имаш проблеми и со хормоните, не знам. А за да останеш бремена мора да сврши ВНАТРЕ во тебе.

На marija56 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marija56

marija56 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    2

fala mnogu sega sum mnogu pomirnaa :) :*

6. angelat

angelat Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    dali e mozno da sum bremena

jas imam edno prasanje...imav seks so mojot decko pred dva-tri dena pred da treba da mi dojdi menstruacija t.e. 25-26 den od ciklusot(mojot decko svrsi ednas no ne vo mene no ne se izmi ili izbrisi od spermata i po dva casa povtorno imavme seks bez kondom) .....sega sakam da napravam test zatoa sto mi kasni menstruacijata 4 dena, ama kako sto vidov do sega testot treba da se napravi po 2 nedeli ... kazete mi dali ima sansi da sum bremena ...se nadevam ne zosto ne mi izgleda logicno no sepak se plasam ve molam za odgovor pozz

7. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Mое мислење еве да ти кажам- нема шанси да си бремена!

8. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    dali e mozno da sum bremena

Нема шанси да си бремена.

9. drugar

drugar Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    Не се плаши ако си сигурна дека во тебе не свршил нема место за паника , а после 2ч неможе да има активен сперматозоид штом примат воздух практичо умираат ,колку што јас сум информирана . А тоа што ти касни може да биде од различни причини.

10. angelat

angelat Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    ok fala mnogu :) inaku seuste mi nema dojdeno znaci mi kasni tocno edna nedela a pred 2 dena pravev test izleze negativen pa nz so se slucuva zosto nikogas mi nema kasneto :worried: pozzz

11. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Мене после првите неколку пати секс ми доцнеше 8 дена! се плашев дека сум бремена! Тешко мене :lol:
    тоа од стрес ми беше, пошто требаше прв пат да добијам откако имав односи...
    Не си бремена нема никакви шанси!!! уживај си!

12. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    дали поттечени гради се сиптом за бременост??????

13. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    pa da :( ama i nemora nekogas da znaci

14. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Ми се чини дека некаде имам прочитано дека може да бидат.
    Знам дека симптомите на бременост наликуваат на оние од ПМС па што знам |(

15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Да, потечените гради можат да најават бременост. И тоа е еден од симптомите.
    Морав да редактирам, уствари, убаво кажа Ози под мене, дека и не мора да значи. Мене не ми се потечени пред менстр. ама ужасно ме болат.
    Инаку, на девојЧИЊАТА, не се секирајте, аман, не сте бремени, ниту една!

(Се извинувам ако звучам грубо, ама веќе доооолго време не прочитав пост каде навистина треба да се даде реален одговор и совет. Па крај на крај, барем една да кажеше дека свршил во неа. Аман! :@ )

На Macufkata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    мене градите ми се отечени секој месец пред да добијам... И не сао отечени, туку и тешки и болни... Па не сум била бремена досега! :!:

17. angelat

angelat Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1

samo rabotata e sto jas imam odnosi od pred edna godina i poveke :worried::worried:

18. MadeinHeaven

MadeinHeaven Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    70
    Ги читам овие постови уште пред да бидам сексуално активна сега кога сум сакам да кажам дека стресот премногу делува на тоа дали ќе добиеш и кога ќе добиеш .. а лесно не се останува бремена има девојки кои се мачат со години да забременат сето тоа е во моментот најдобар начин на контрацепција е кондомот и да не сврши во тебе се разбира ... имам страв и јас.. но доколку се случи такво нешто не треба да се очајува.. бидејќи така требало да биде како што велам јас можеби од детето некој гениј ќе излезе...доколку има љубов ниедна грешка не е грешка и верувајте ми замо претпазливост е потребна.. може и пилули да се користат но не ги препорачувам поодамна зборував со мајка ми околу тоа ми рече дека се ефикасни но дека не се здрави може пилулата за ден после.. ама како кондомот не е ништо ... нормално и спиралата али тоа не ни треба тоа кога ќе родиме дееца за да не правиме више ќе си туриме :P

19. donceva

donceva Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Епа вака.. Ми касни веќе 12 дена и многу сум исплашена ...последен пат имав добиено на 7ми август а ми заврши на 14ти.. веднаш после тоа на 16ти имав однос но без заштита дечко ми не сврши во мене но тогаш ми беше прв пат.. после тоа имаме уште неколку пати и се без заштита но никогаш не сврши во мене (барем јас така мислам) ... требаше да ми дојде на 4ти септември и уште немам добиено ... немам редовна менструација секогаш ми касни дури и по неколку месеци...немам никакви симптоми но многу ме боли стомакот и тоа мислам дека е од премногу исплашеност ... ве молам за совет :(

20. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Купи си тест за бременост,или појди на гинеколог.Колку повеќе чекаш,толку се измачуваш.
    И може стомакот те боли дека треба да добиеш.
    Со среќа,па пиши што си направила,и мене ми касни,да се тешиме барем. :lol:

На donceva му/ѝ се допаѓа ова.