Епа тогаш тој најдобро знае, ако не свршил во тебе значи е се океј се надевам. На тоа поле не сум баш искусна бидејки секогаш имам заштита... Don't worry
Ако не си скината и не сте имале секс како може да бидеш бремена .Сугурно ти е од промена на време или од некои нервозни и стресни моменти
Девојки а дали кога се пијат контрацептивни таблети и кога имаш недела пауза - за да добиеш, дали и тогаш штитат апчињата од секс без заштита?
Осетливи и отечени гради. Изостанок на менструацијата. Замор. Вртоглавица. Гадење. Болки во долниот дел на грбот.
Не зезај...а после 5 6 дена добива менструација Истите симптоми се како менструација, информирај се пред да пишеш нешто. Треба време сперматозоидот да стигне до јајце клетката. [spoiler]http://www.femina.mk/семејство/бременост/дали-сум-бремена[/spoiler]
buba4e89, времето (способноста) на сперматозоидот да ја оплади јајце клетката е 2 дена. Ако во тоа време биднало ок, ако не после тоа време тој изумира во матката и е неспособен за интеракција . Тоа дека треба многу време за оплодување не е точно, но за да се појави симптоми на бременост не мора да има дефинирано време на појавување. Може неколку дена, може и 10тина а може и еден месец.
Здраво на сите Вака .. откако ми заврши менструација имавме секс без заштита се до 6-от ден пред да ја добијам следната менструација ,7миот ден пред да добијам сврши во мене.Ми дојде менструација на истиот ден како и претходната менструација,но јас повраќам скоро секој ден.Дали е можно да бидам бремена и кога е време да направам тест,зошто читав можно е да останеш бремена иако добиваш менструација
Да забремениш има шанси. Но повраќањето не верувам дека ти е од тоа, т.е зависи колку време поминало од тогаш. Тест би требало после 2 недели.
Минатиот вторник имав секс со дечко ми. Три пати првиот пат без кондом вториот со , третиот повторно без. Еве како измина една недела и многу ми е лошо, имам нагон на повраќање и болки во стомакот. Мислам дека не сврши во мене , но сепак ми е страв. Можно ли е да сум бремена ??
Како мислиш?? сврши или не сврши во тебе или надвор негде сврши?!?! ти доцни ли менструацијата? ако свршил во тебе или ако не мочал после вториот пат и не се измил, можно е да си бремена чим имаш некакви симптоми. Земи направи тест за бременост или оди на гинеколог да ти направат тест
Не, тест се прави кога ќе видиш дека ти касни менструацијата пример 5-6 дена од предвидениот датум за добивање.
Не, тест се прави кога ќе видиш дека ти касни менструацијата пример 5-6 дена од предвидениот датум за добивање.[/quote] Ми дојде менструација на истиот ден како и претходната менструација,но јас повраќам скоро секој ден.Дали е можно да бидам бремена и кога е време да направам тест,зошто читав можно е да останеш бремена иако добиваш менструација..Па сега прашувам ,,две недели откако ќе ми заврши?