Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. wanna.know

wanna.know Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Ми дојде менструација на истиот ден како и претходната менструација,но јас повраќам скоро секој ден.Дали е можно да бидам бремена и кога е време да направам тест,зошто читав можно е да останеш бремена иако добиваш менструација..Па сега прашувам ,,две недели откако ќе ми заврши?[/quote]

Можеш да направиш тест :)

2. paradise123

paradise123 Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Можеш да направиш тест :)[/quote]

Во ред,фала

На wanna.know му/ѝ се допаѓа ова.
  3. wanna.know

wanna.know Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6

Во ред,фала[/quote]

тестот би требало да е точен две недели после односот во твојот случај бидејки менструацијата веројатно веке ти завршила, но, менструацијата е всушност исфрлање на неоплодена јајце клетка а ти кога си имала незаштитен однос не би требало да има време за нова јајце клетка бидејки после тоа си ја исфрлила твојата неоплодена.. а додека е жената бремена нема менструација туку крварење што трае два три дена и е многу послабо па, веројатно можеш да споредиш дали ти била менструација или нешто друго поздрав, и пиши како си поминала со тестот :) незнам зошто не можам да ти испратам лична порака :^) се надевам помогнав ако нешто сум згрешила некој нека ме поправи

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.114
    Не , две недели откако сте имале незаштитен секс.

5. paradise123

paradise123 Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    тестот би требало да е точен две недели после односот во твојот случај бидејки менструацијата веројатно веке ти завршила, но, менструацијата е всушност исфрлање на неоплодена јајце клетка а ти кога си имала незаштитен однос не би требало да има време за нова јајце клетка бидејки после тоа си ја исфрлила твојата неоплодена.. а додека е жената бремена нема менструација туку крварење што трае два три дена и е многу послабо па, веројатно можеш да споредиш дали ти била менструација или нешто друго поздрав, и пиши како си поминала со тестот :) незнам зошто не можам да ти испратам лична порака :^) се надевам помогнав ако нешто сум згрешила некој нека ме поправи[/quote]

Фала многу,во петок ќе ви пишам што ќе биде.

6. blagica111

blagica111 Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    dali sum bremena

Dali e mozno da sum bremena 2 meseci mi idi i toa na vreme vtoriot pat imav obemna menstruacija ama nekako se custvuvam cudno

7. wanna.know

wanna.know Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Nope :) а зошто не направиш тест??

8. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Па ете и самата велиш имаш менструација,што понатаму сакаш да ти кажеме?
    Инаку тоа што се чувстуваш чудно...само психа ништо друго. ;)

9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

уѓивај :) ако беше така ја до сега ќе ги родев неколку ;)

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мозно е да си бремена и да имас циклус! Јас од сто не го знаев тоа имав спонтан! Другарка ми исто е пример, сега у март треба да се породи а дури пред да влезе во трет месец- дозна дека е бремена! и јас ова порано не го знаев и усте ми е за неверување!

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. wanna.know

wanna.know Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Биолошки не е можно :!: , затоа што додека трае бременоста телото не е во состојба да исфрла јајце клетка месечно бидејки една е веке оплодена и телото се грижи за истата, ембрион, фетус, плод како сакате... Тоа е крварење и поради не навремено интервенирање доага до спонтан или разни компликации а крварењето е можно во сличен период како и менструацијата... :) како и да е жалам за твојата ситуација :worried:

12. wanna.know

wanna.know Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    P.S: Не сакам да паметувам возрасно и искусно не сум компетентна како и да е пишувам со цел да помогнам на некој од она што сум го читала и учела... Поздрав до сите :)

13. bodom.child

bodom.child Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    ми доцни 3 дена само. не сврши во мене но сепак ми е страв, незнам дали мочал не се сеќавам :/

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    И еден ден е доволно да ти доцни за да добиеш точни резултати. Направи си тест и мирна глава. :)

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    14.581
    Па и можно е и не е можно. Крварењето не е вистински циклус зошто нема создавање на нови јајце-клетки, меѓутоа редовно месечно крварење е можно. Може да е пократко и не толку обилно како редовниот циклус, ама го има, и ништо чудно жената да си мисли дека едноставно и се намалил циклусот или не добива на точна дата како порано, него подранува/касни по некој ден секој месец.

16. bodom.child

bodom.child Нов член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    А ако случајно сум бремена може ли веднаш да се направи абортус и дали е болно ?

17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Jас само еден случај сум била во можност да видам дека жена до 3 месец има менструација, а сепак бремена, жена од 38 години и на која и беше изваден 1 јајник и имаше пореметување едно, друго повеќе време работено на случајот, значи неколку години со плус лекарства....сакам да кажам дека кај нормална жена, нормален организам не е возможно менстрација за време на бременост, крварење во текот на бременоста не е нормална работа ниту дозволива, ако е настанато крварење значи дека во организмот нешто не е во ред и не функционира правилно по својот природен редослед и тек...тоа треба да се испита, пред се како дошло до тоа крварење. Mоже да се случи таква состојба, која не е нормална и е доста ретка. Aко е се во ред со една жена, тогаш бременоста ке тече по природниот пат и пропратена со сите промени кои се случуваат во орагнизмот при таква состојба и каде не е возможна менстрација или било какви крварења.
    Kрварењето за време на бременоста не е нормално ни дозволиво во секој случај.

На wanna.know и Lovely93 им се допаѓа ова.
  18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Секако дека може веднаш, што порано тоа подобро доколку си одлучена на тој чекор. Болно не е бидејќи ти ставаат анестезија нормално, инаку без анестезија секако дека киретажата е болна, сепак гребат дел од тебе. После тоа може да имаш мали болки во стомакот, ама веројатно не поголеми од менструалните. Не се секирај за болката, само се надевам дека на психата нема да ти влијае, јас лично мислам дека со психичката болка повеќе не би можела да се носам, но сите сме различни. :)

Ама не се измачувај уште одма ти, направи тест прво, може не си воопшто бремена па ќе ти олесни. :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kleopatra2531

kleopatra2531 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здρаво! Ваκа саκам да ве пρашам имав добиено на 1.1 циκлусот ми тρаеме до κај 6 .1, на 13.1 и 20.1 дечκо ми свρши во мене ( намеρно) но ете денес довив :( . Нешто повече κој денови се најплодни односно κолκу дена после циκлусот почнуваат оние најплодни. Фала

20. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    http://www.femina.mk/здравје/интимно/календар-на-плодни-денови
    Еве тука најубаво ќе си пресметаш кои ти се плодните денови. :)