Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. coralin-e

coralin-e Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    98
    Голема. Многу голема.

2. beyonce.69

beyonce.69 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    и после колку време тест за бременост може да ми покаже точен резултат :sweat:

3. antoneli

antoneli Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Н е си бремена нема шанси башка си имала добиено уштее ... сепак ако не си сиг и уште се плашиш земи напрај си тест за бременост ..

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. beyonce.69

beyonce.69 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    направив тест пред 4 дена ми покажа негативно, но сепак ми е страв зашто се плашам дека имам пријателка која остана бремена кога имала добиено.
    Сепак ви благодарам. :* :*

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Sansite da se ostane bremena vo poslednite denovi na menstruacija se 50-50 .. na cistenjeto moze da se ostane vo poslednite denovi koga ti tece kafeavo...mmislam deka jas ostanav togas bremena mm svrsuvase uste od 4 ti den ... ne mozam da kazam so sigurnost dali e taka ama jas mislam deka e taka..a za test uste ti e rano pocekaj dokaj 12-13 februari ako ti docni..pak ke kazam kaj sekoja e individualno..

6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Има шанси да останеш бремена, тоа што си имала добиено за време на односот и нема баш некаква врска.
    Направи си тест неколку дена од кога ќе ти доцни. (АКО ти доцни)

7. burni.vreminja

burni.vreminja Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Па вака. Имав незаштитен однос 2 дена пред да ми дојде. 2 рунди.Првата бесе во вагината и не сврши во мене , а втората анален. Нема да ми дојде дали има можност да сум бремена.

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.196
    Допаѓања:
    34.445
    Сигурно ти касне од тоа што си под стрес.А за бременост шансите скоро се невозможни.

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не дозволувај никогаш свршување внатре доколку не планираш бременост. Дали си имала добиено, дали биле неплодни денови, свршување е свршување и секогаш има големи шанси за бременост. Не си ставај трн во здрава нога. :) А сега, бидејќи нема назад, ми останува само да ти држам среќа. :)

Тест за бременост за најточни резултати направи само доколку ти доцни барем еден ден.

На beyonce.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475

Бијонсе, како што видов имаш 17 години како и мене, и сакам да кажам дека Lovely е во право, не дозволувај да свршува во тебе освен ако не сакаш да имаш бебе. Без разлика, но сигурна сум дека на 17 години не посакуваш да бидеш мајка ниту пак си спремна реално. И дечко ми ми има речено 2-3 пати дека некојси другар на женската и свршил внатре на последен ден од менструација и дека немало ништо па ајде и ние тоа да го напраиме. Ама не, си стојам цврсто дека нема свршување во мене без разлика на се-денес ништо не е сигурно и несакам да се изложуваме и двајцата ни на најмал ризик.

Јас мислам дека не би требало да бидеш бремена, но бидејќи на наши години све е хормонски изместено-не би била сигурна од самата помисла дека свршил внатре и тоа 2 пати. Направи тест откако ќе ти касни минимум еве 2-3 дена. Не сакам да те плашам, но друг пат размисли прво пред да се впушташ во такво нешто зашто подоцна можеби ќе се каеш :)

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.537
    Допаѓања:
    139.593
    Бјонсе, убава ти е профил сликата, и мислам дека и тоа ќе ти се случи. Или барем имаш големи шанси. Треба да знаеш дека е луда среќа да не си бремеа. ДВА ПАТИ ТИ СВРШИЛ? Ти рече, сакам, нејќам? Јас за вакво нешто би раскинала со него.

12. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво.Вака, со дечко ми имавме односи и во плодни денови тој сврши во мене, меѓутоа од тоа свршување не би требало да фати затоа што јас бев од озгора и одма после тоа станав и истече се, но после една недела од плодните денови тој пак сврши во мене. Имам редовни менструации кои обично започнуваат или на 27миот ден , на 28 или пак на 29иот денно многу ретко. Одма после првиот ден од доцнењето направив тест за бременост излезе негативен, денес ми е 31 ден но сеуште немам добиено, па сакам да ве прашам дали има шанси да сум бремена а тестот да ми покажа негативен поради тоа што можеби од второто свршување да има фатено а немаат уште поминато 14 дена???? Поздрав

13. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    девојко шансите за да си останала бремена се доста мали, но сепак постојат-во тој период што си го напишала т.е менструација и не е толку опасно. Oстави овде можеш секакви информации да ти пишат, исплашат и бла бла муабети. во овој период матката уште се чисти, нема зрела јајце клетка исфрлена или овулација така да не се грижи многу многу. Oвде ако пишеш сврши внатре одма бремена си???? ехеее понекогаш тоа фамозно зачнување и не е плукни-залпи работава :^) :^) :^) и мене ми се има случено такво нешто, па не останав бремена. некогаш и да сакаш небидува од прва. Aма ако си млада девојка мое мислење е да не си поигруваш со судбината, може на таквото играње и да фати бебушката.ако сакаш во ред, ако не не си поигрувај-не е играчка работа тоа, експерименти.

14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

можно е да си бремена и тестот да покаже негативен заради тоа што нивото на хормоните може да е ниско и со тоа да не покаже, јас би ти препорачала да почекаш уште некој ден и да направиш тест.
    а доколку не сакаш да останеш бремена, зашто свршува во тебе?

15. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    не ми претставува проблем и да сум бремена, само нестрплива сум ... инаку да не би сакала не би дозволува

16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    aa извини тогаш ја грешно сум разбрала

На dace-dani88 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    понекогаш различно ги разбираме изразувањата. нема зошто да ми се извинувате. само сакав да слушнам размислувања од учесниците на форумот

18. citygirl20

citygirl20 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Па вака денес требаше да ми биде последен ден од менструацијата,но јас немам сеуште добиено.
    Градите ми се отечени,стомакот ми е малку подуен и имам многуу зголемен апетит и бело прање.
    Вака некои други чудни симптоми немам,освен некогаш ми се гади од некоја храна,но бремена мислам дека не сум.
    Значи добиено имав таму од 1 јануари и требаше да ми дојде пред 5,6 дена.
    Односи имав пред 10 20 дена,па дали би требала да правам тест или да почекам уште неделава.
    Чисто информативно.

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Нема врска тоа што си била ти одозгора и што си станала. А дека можеби било рано за тест, има врска :) Кога веќе ти доцни почекај уште некој ден и купи си нов тест или чиста работа: иди на гинеколог ;) Се надевам дека ќе чуеш убави вести ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Сити, ти по математикиве би требало да добиеш пред 2-3 а не 5-6 дена, ама добро може таков ти е тебе циклусот..нема везе, боље почекај неделава ;)

20. imfriendswithamons

imfriendswithamons Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0

епа вака, да ти кажам во иста ситуација сме. Претходниот месец и мене ми дојде на 1ви и во апликацијата календарче што ја имам во телефонот ми пишува дека требаше на 31ви да ми дојде, од 31 до 3ти, ама работата е тоа што претходниот пат ми дојде 3 дена порано и сега и јас сум во дилема, а немам никакви симптоми и знам дека нема потреба да се грижам бидејќи секогаш сум свесна дека дечко ми внимава и тоа многу..не сме секогаш со кондом ама повеќето пати сме и кога сме без кондом внимава на време се тргне и го гледам тоа со свои очи...но јас сум голем паничар и сега се грижам, а плус овие денови бев и под стрес и на апчиња сум примам терапија за бактерија-Ешерихија Коли. помош барем утеха, што мислите вие