Направив тест за бременост и остана само таа една линија,но ете сега приметив дека има едвај видлива втора линија на тестот.Значи ли тоа дека сум бремена?
Па тоа е проблемот,едвај е забележлива и мислам дека изутрина кога сум го направила тестот,не сум ја ни видела.
Не мора да значи, можеби се појавила и подоцна. Во секој случај, обавезно направи си уште еден тест и овојпат стави го и под микроскоп ако треба. Со среќа.
Со дечко ми имавме незаштитен однос..тој не сврши во мене го видов тоа..но сепак паничам поради тоа што имам болки во градите,но не постојано туку на моменти..последен пат добив на 16.1 сеуште е рано за месечниот циклус,но сакам да ве прашам за мислење дали е можно да имате симптоми на ПМС и недела дена пред тоа или е тоа некој симптом? до сега не сум имала болки во градите пред ПМС .. се мислам да не се случило нешто минимално во мене бидејки како што спомнав видов дека не сврши во мене..други симптоми на бременост немам..ве молам за мислење..
Zdravo,jas sum nova na forumov,imam neredovna menstruacija,sum bila na site pregledi i se mi e vo red,znaci hormonski testovi,pap,brisevi,isto taka i mojot soprug gi napravi potrebnite ispituvanja,moj licen ginekolog koj redovno go posetuvam e dr nikola panovski,mojata posledna menszruacija bese na 18.01.2014 so maz mi sme vo brak 1 god sakame bebce,od mojata posledna menstruacija do den denes imame nezastiten redoven odnos,znaci svrsuva vo mene,veke 4 5 dena imam plodna sluz.odvaj cekam da da doznaam nesto poveke,za kolku vreme da napravam test,nestrpliva sum.
треба да поминат 2-3 дена и да направиш тест.сигурно ке имаш позитивни резултати ако си во плодни денови.со срека
Девојки и јас добив и се разочарав многу, свршување од 3 пати во мене и тоа едниот пат во плодни денови и добив пред 4 дена, но првиот ден и така и така а вториот многу обилна менструација, а третиот и четвртиот едвај видливо бледо црвено дури и нема ништо поглем период од денот, ова досега ми се нема случено да добијам и само 2 дена да ми трае циклусот, а пред да добијам по првиот ден од доцнењето направив тест излезе негативен, па сакам да прашам дали некоја од вас има искуство да и се случило вакво нешто и покрај се да останала бремена.
девојкии.. многу сум исплашена .. треба веќе да ми дојде а ми го нема .. пред некој ден имав односи без заштита ама дечко ми ми кажа дека не свршил во мене , ама пак многу се плашам .. синоќа сонував дека сум добила па проверив на соновникот и пишува дека многу тешко ќе поднесам некој вистини за мене , се плашам дека е нешто во врска со тоа .. ??
Никогаш не се потпирај на соновникот,ама никогаш.Ти си сега под стрес,и чекаш да ти дојде,а тоа не е добро.Сигурно е поради тоа што ти касни менструацијата.Ако ти се чека почекај уште малку,ако не,појди во аптека,земи си тест и мирна глава.Макар што не ми се верува да си бремена,штом не свршил во тебе.Со среќа и пиши ни како помина.
Здρаво со дечκоми се обидуваме да напρавиме бебенце па ме интеρесиρа дали може да свρшува повеќе пати во мене во теκот на месецот? . Фала
и јас кога го прочитав прашањево прво се изнасмеав и се воздржав од коментар....не замерувам никому ако прашал, но сепак малку, барем малку логично да се размисли за прашањето па после да се праша.
Незнам зошто толку чудно што прашав, си мислев дан не е у рет да сврши во мене (да речеме 15 пати) едно за друго секој ден или фтор ден ..... што ако фатило од 1 или 2 пат да не смечава тоа нешто, на тоа си мислев.
Не, не е можно да си бремена ако си прокрварела. Можеби имаш слушнато за некои кои се бремени, а имале крварење, но тоа крварење е мало, речиси незабележително... Со среќа следниот пат
Абе не ме зезај... За бебе треба да се потите 30 дена во месецот па и *2,а тоа е 60 пати да сврши во тебе а не 15
Е ваκов одговоρ ми се бендисува, зошто стваρно малκу бев збунета. Фала и поз.. ( отидов да ρаботам на случајот )