od mob.sum izvinete me za latinicava. Sakam da prasam, dali posle mens.2 dena, so sex.odnos i svrs.vnatre moze da se zabremeni i dali e ok ako se prodolzi so odnosi i vo plodnite denovi za posigurno zacnuvanje?
Иако тие денови не се сметаат за плодни, сепак со свршување има шанси да се забремени, бидејќи сперматозоидите можат да преживеат внатре и неколку дена. И секако дека е ок да се продолжи со односи во плодните денови, нема ограничување кога треба да се направи бебче.
dali sum bremena Jas sum nova tuka imam 20 godini.Menstruacijata mi bese redovna i imav redoven seks so zastita,posleden pat imav seks na 17.01 a trebase da dobijam na 28 eve vekje e 8 feb i uste nemam dobieno,seksot bese so zastita no mn se plasam zato sto pred toa imav redovna menstruacija ve molam pomognete
Не се секирај, се случува. Не може секогаш да ти е како саат точно, и мене ми беше ама последниве неколку месеци забушава. Штом сте користеле заштита не може да си бремена, има илјада и една причина за доцнење на менструација, не е само бременоста.
Првпат ми се случува и мн сум збунета,а дали има шанси да ми е од тоа што почнав со работа и секој ден пешачам речи си по час ипол наутро и поладне,го сменив начинот на одвивањето на денот ?
Па од промена на исхрана, стресови и слично може, ама од пешачење на верувам. Можеби си била под стрес со новата работа, додека се навикнеш, да се вклопиш.... не се секирај, ќе ти дојде.
Добив, 3 ден ми е, (а обично по 5 дена ми трае), но се уште имам болка во градите. Од што може да биде тоа? Има место за паника?
Нормално е, не мора да значи дека само во ПМС болат градите. И кај мене така, некогаш само во ПМС некогаш и за време на циклус ме болат. Нема место за паника.
Ве молам за помош, (по сајтов барав но немам многу стрпение да барам.) Имав незаштитен однос околу 4-5 ден од мензисот (од тогаш сум немала односи) не почувствував никакви знаци за бременост. Циклусот ми е редовен (на 28 дена), на 24 јануари(истиот месец) бев на диета(лунарна) и веќе следните 2-3 дена имав бело прање со жолто-зелена боја (колку што сум информирана се работи за некаква си инфекција и со некои консултации со нестручни лица свтив дека инфекција се добивало со паѓање на имунитет што би можело да ми биде од "диетата" затоа и ја спомнав). На гинеколог се договорив да идам на 30 (најбрзо што можеше) а ми се поклопуваше со циклусот,а и мислев дека нема да ми дојде, но ми дојде и морав на гинеколог да презакажам за кога ќе ми заврши. Овој пат мензис имав помалку од вообичаено и со посветла боја, но не приметив некој кафеав исцедок (што би можело да бидат симптоми на бременост). Поради тоа што морав да одам што побрзо на гинеколог (а имаше и многу гужва) ми земаа само брисеви. Мојот проблем е што деновиве ме боли некако стомакот со некои си грчеви имам понекогаш некои гадења помалку и вртоглавици, но немам од симптомите како да ме болат градите, отечени гради, не ми се спие нешто повеќе од вообичаено, не сум почувствувала замор (а мојата работа е секојдневно качувања по минимум 2 пати по 4 спрата, што по мое би требало да се изморам ако веќе сум бремена). ДАЛИ ПОКРАЈ СЕТО ОВА ИМА НЕКОЈА ЛОГИКА ДА СУМ БРЕМЕНА
Малце ни е нејасно мислењево,но по тоа што прочитав мислам дека не си. Си добила тоа е најважно,колку ти траело ти траело тоа е индивидуално еден месец може да ти трае 7 дена друг 4 дена. Дали партнерот сврши во тебе ?или не? Купи си тест, за да си се смириш самата себе.Има тестови што нема потреба да се прават со утринска мокрача,па можеш уште сега да купиш и да го направиш.
Тој сврши настрана, но во последен момент... Но мене ме измачуваат само болката во стомакот ии гадењето, понекогаш и нагони за повраќање, но се ретки. Исто така имам во некои моменти одбивност од некоја храна, како и некои киселини во стомакот.
Значи вака имавме секс со дечко ми со кондом, пред да сврши го извади и мастурбираше на страна,поголемиот дел на неговата рака па го избриша. После 20тина минути втора партија, го ставаше кондомот со истата рака (претходно избришана) и имавме пак секс. Ми касни 2 дена, односот беше пред повеќе од една недела.
Немам никакви симптоми, прашањето ми беше дали е можно после толку време (20 мин) да има нешто на избиршана рака, па да се закачи на кондом и од таква глупа работа да се направи глупост.
Јс мислам дека не си бремена, не би требало. Направи си тест за да си се увериш сепак, да ти се смири душата
Сперматозоидите преживуваат до 72 саати во алкална средина, така да и да имаш овулација 2 дена подоцна можеш да останеш бремена