Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ani.g

ani.g Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    7
    vodolija 993 vtorata partija e poopasna od prvata :) napravi si test!

2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    od mob.sum izvinete me za latinicava. Sakam da prasam, dali posle mens.2 dena, so sex.odnos i svrs.vnatre moze da se zabremeni i dali e ok ako se prodolzi so odnosi i vo plodnite denovi za posigurno zacnuvanje?

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Иако тие денови не се сметаат за плодни, сепак со свршување има шанси да се забремени, бидејќи сперматозоидите можат да преживеат внатре и неколку дена. И секако дека е ок да се продолжи со односи во плодните денови, нема ограничување кога треба да се направи бебче. :D

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Liana1993

Liana1993 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    dali sum bremena

Jas sum nova tuka imam 20 godini.Menstruacijata mi bese redovna i imav redoven seks so zastita,posleden pat imav seks na 17.01 a trebase da dobijam na 28 eve vekje e 8 feb i uste nemam dobieno,seksot bese so zastita no mn se plasam zato sto pred toa imav redovna menstruacija ve molam pomognete :)

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не се секирај, се случува. Не може секогаш да ти е како саат точно, и мене ми беше ама последниве неколку месеци забушава. :) Штом сте користеле заштита не може да си бремена, има илјада и една причина за доцнење на менструација, не е само бременоста. :)

6. Liana1993

Liana1993 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Првпат ми се случува и мн сум збунета,а дали има шанси да ми е од тоа што почнав со работа и секој ден пешачам речи си по час ипол наутро и поладне,го сменив начинот на одвивањето на денот ?

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па од промена на исхрана, стресови и слично може, ама од пешачење на верувам. :) Можеби си била под стрес со новата работа, додека се навикнеш, да се вклопиш.... не се секирај, ќе ти дојде. :)

8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.906
    Допаѓања:
    3.396
    Добив, 3 ден ми е, (а обично по 5 дена ми трае), но се уште имам болка во градите. Од што може да биде тоа? Има место за паника? :?:

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Нормално е, не мора да значи дека само во ПМС болат градите. И кај мене така, некогаш само во ПМС некогаш и за време на циклус ме болат. Нема место за паника. :)

10. mArO-aNa274redlOveR

mArO-aNa274redlOveR Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за помош,
    (по сајтов барав но немам многу стрпение да барам.)
    Имав незаштитен однос околу 4-5 ден од мензисот (од тогаш сум немала односи) не почувствував никакви знаци за бременост. Циклусот ми е редовен (на 28 дена), на 24 јануари(истиот месец) бев на диета(лунарна) и веќе следните 2-3 дена имав бело прање со жолто-зелена боја (колку што сум информирана се работи за некаква си инфекција и со некои консултации со нестручни лица свтив дека инфекција се добивало со паѓање на имунитет што би можело да ми биде од "диетата" затоа и ја спомнав). На гинеколог се договорив да идам на 30 (најбрзо што можеше) а ми се поклопуваше со циклусот,а и мислев дека нема да ми дојде, но ми дојде и морав на гинеколог да презакажам за кога ќе ми заврши. Овој пат мензис имав помалку од вообичаено и со посветла боја, но не приметив некој кафеав исцедок (што би можело да бидат симптоми на бременост). Поради тоа што морав да одам што побрзо на гинеколог (а имаше и многу гужва) ми земаа само брисеви. Мојот проблем е што деновиве ме боли некако стомакот со некои си грчеви имам понекогаш некои гадења помалку и вртоглавици, но немам од симптомите како да ме болат градите, отечени гради, не ми се спие нешто повеќе од вообичаено, не сум почувствувала замор (а мојата работа е секојдневно качувања по минимум 2 пати по 4 спрата, што по мое би требало да се изморам ако веќе сум бремена).
    ДАЛИ ПОКРАЈ СЕТО ОВА ИМА НЕКОЈА ЛОГИКА ДА СУМ БРЕМЕНА :^)

11. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Малце ни е нејасно мислењево,но по тоа што прочитав мислам дека не си.
    Си добила тоа е најважно,колку ти траело ти траело тоа е индивидуално еден месец може да ти трае 7 дена друг 4 дена.
    Дали партнерот сврши во тебе ?или не?
    Купи си тест, за да си се смириш самата себе.Има тестови што нема потреба да се прават со утринска мокрача,па можеш уште сега да купиш и да го направиш.

12. mArO-aNa274redlOveR

mArO-aNa274redlOveR Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Тој сврши настрана, но во последен момент... Но мене ме измачуваат само болката во стомакот ии гадењето, понекогаш и нагони за повраќање, но се ретки. Исто така имам во некои моменти одбивност од некоја храна, како и некои киселини во стомакот.

13. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    ЛЕЛЕ АМАН
    не си трудна

14. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Фала срцка за одговорот :$ Поздрав :*

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ancevskaa

ancevskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Значи вака имавме секс со дечко ми со кондом, пред да сврши го извади и мастурбираше на страна,поголемиот дел на неговата рака па го избриша. После 20тина минути втора партија, го ставаше кондомот со истата рака (претходно избришана) и имавме пак секс. Ми касни 2 дена, односот беше пред повеќе од една недела.

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.380
    Допаѓања:
    34.977
    Не би требало да останеш бремена,мое мислење.А имаш ли некакви симптоми на бременост?

17. ancevskaa

ancevskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Немам никакви симптоми, прашањето ми беше дали е можно после толку време (20 мин) да има нешто на избиршана рака, па да се закачи на кондом и од таква глупа работа да се направи глупост.

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.380
    Допаѓања:
    34.977
    Се извинувам не го разбрав убаво прашањето.Иначе не е можно.

19. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475

Јс мислам дека не си бремена, не би требало. Направи си тест за да си се увериш сепак, да ти се смири душата :)

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.663
    Допаѓања:
    109.186
    Сперматозоидите преживуваат до 72 саати во алкална средина, така да и да имаш овулација 2 дена подоцна можеш да останеш бремена ;)